Forum PCLab.pl: LG 32ld450-czyli TV LCD full hd jako monitor - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (33 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

LG 32ld450-czyli TV LCD full hd jako monitor dotyczy rowniez modelu LG32ld465

#1 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6076
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 09 Grudzień 2010 - 21:19

Moze najpierw kilka słow odnosnie opisu.
To nie ma byc profesjonalny test,a raczej kilka refleksji na temat telewizora, ktory ma zastapic monitor-wiec prosze o wyrozumialosc.
Pewnie nie znajdziecie tu masy informacji ktore Was interesuja,ale moze komus choc troche pomoge dokonac wyboru.Sam niedawno radzilem sie innych uzytkowników,wiec bede tz korzystal z ich informacji(Bourne2008,forum,benek-dzieki za rady).
Zdjecia nie zobrazuja wszystkiego dokladnie,wezcie to pod uwage.Tv nie mam podłaczonego do telewizji,wiec bede pisal tylko o pracy z pc,dodatkowo glos mam puszczony na zewnetrzne glosniki...


Więc... ;)



Kilka tygodni temu napadła mnie mysl,ze fajnie byloby miec wiekszy ekran do pc.
Posiadałem monitor samsung P2370 z ktorego byłem bardzo zadowolony-nie mialem z nim najmniejszych problemów,a na biurko był w sam raz.Problem pojawial sie kiedy chcialem ogladac filmy .Komputer mam w sypialni,wiec czesto właczam sobie film "do poduchy",od łozka do biurka jest dosc daleko,wiec filmy ogladalo sie mało komfortowo.

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Moj stary monitor Samsung P2370-niesamowity designe,czesto bede sie odwoływal do tego monitora

Zastanawilem sie nad wiekszym monitorem,ale przeskok na 26-27 cali raczej by mnie nie satysfakcjonował.Jakos przypadkiem wszedłem w ten tematMój link i pomyslałem sobie, ze w sumie dlaczego nie kupic tv?
Jako ze TV miał stac jako monitor na biurku-w gre wchodziły tylko 32 cale,wiekszy ekran na biurku po prostu by meczył.Dla mnie na biurko 32 cale to absolutne maksimum.
Zaczeły sie poszukiwania i pojawiło odwieczne pytanie-co kupic?
Wybór nie był łatwy,bo przeciez nie chodzilo o tv ktory bedzie sie spisywal dobrze przy ogladaniu filmów,tylko sprawdzi sie jako monitor.
Od kolezanki pożyczyłem Tv LG 32 HD ready-ten rodzaj telewizora odpadl momentalnie,po prostu ta rozdzielczosc byla dla mnie nie do zaakceptowania -pikseloza w grach i zbyt mały komfort pracy w necie.
Pozostało Full HD .Tu wybor sie zaciesnil, pod uwage brałem:

sharp lc32le600-telewizor LED
sony 32ex401
samsung le32c530
oraz LG ld450

Przy wyborze tv nie interesowaly mnie wszelakie dodatki tpu odtwarzanie filmów przez USb,podłaczenie do netu,PIPy itd itp.Z racji ze TV mial byc podłaczony do komputera,te wszelkie dodatki sa w moim odcziuciu zbedne-bo po prostu komputer to wszystko zapewnia,wiec po co płacic za cos czego nie uzywamy?Pod uwage nie brałem tez modeli 100hz-bo do pc nie potrzeba takiego odswierzania.
Tv te miesciły sie w cenach 330-350 funtów(mieszkam w anglii),przy czym na sony była jakas promocja i sie na niego napaliłem,lecz Bourne2008 wybil mi z glowy ten tv,sam go posiadal i nie byl zadowolony.O sharpie nie mialem zadnych informacji jak sie sprawuje jako monitor-wiec odpusciłem.
Na placu boju pozostal Samsung i LG.
Tv te były testowane jako monitory i zbierały bardzo dobre recenzje.Byłem w 90% zdecydowany na samsunga-bardzo mi sie podobał,lecz jak zdarzylem sie dowiedziec ,sa w nim montowane dwa rodzaje matrycy ktore roznia sie diametralnie...nie chcialem ryzykowac.
Mozna powiedziec ze zaufałem "bournowi208" oraz uzytkownikowi "forum"-namowili mnie do tego tv.Akurat sprzedałem monitor i zaraz pojechałem do sklepu po LG 32LD450.

Moze garsc informacji technicznych Mój link

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Pudło z Tv

Zaczne od pudła-nie wyglada ono zachęcająco.Brak kolorów i ciekawych motywow graficznych.
w pudle znajdziemy standardowe rzeczy-isntrukcje,podstawke,zaslepke na miejsce od podstawki gdybysmy zdecydowali sie zawiesic Tv na scianie.Pilot.
Montaz podstawy jest banalny-a sama podstawka jest stabilna i daje mozliwosc lekiego obrocenia ekranu w poziomie.W pionie nie ma mozliwosci regulacji.

Pilot

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Pilot jest zgrabny i poreczny-na zdjeciu obok pilot od mojego Samsunga 46b530.
Pilot jak widzicie jest nieduzy a centralna czesc jest na mikrostykach co daje lepsze wyczucie podczas sterowania,sprawia lepsze wrazenie niz pilot samsunga.Ogolnie pilocik jest intuicyjny i dziala bezproblemowo.

Designe
Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Co do wygladu -z pocżatku ten tv nie podobal mi sie...jakis taki bez wyrazu.Sharp czy samsung maja po prostu ładniejsze telewizory,przy ktoryc LG wyglada skromnie.Bardzo podobaja mi sie telewizory samsunga,taki samsung 32c530 po prostu jest ładniejszy.
450 wyglada troche przyciezkawo-gdyby ramy były choc o 1 cm wezsze, ten Tv nabrałby lekkosci.Cała obudowa jest czarna-tzw glossy piano,co powoduje ze momentalnie zbiera kurz :D
Jedyny ozywiajacy akcent tej obudowy to kontrolka power-podczas pracy podswietlona na niebiesko,a podczas spoczynku na czerwono.
Tym ktorzy nie lubia ekstrawagancji-ten tv sie spodoba...ja teraz tez patrze na ten Tv jakos przychylniej-nie mozna tez napisac ze Tv jest brzydki.Po prostu jest skromny-no ale jak wiadomo wyglad to kwestia gustu.

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us
450 z boku-dla porownania butla z Colą :cool:

Tyle o wygladzie.

Jak pewnie wiecie tv ma matryce IPS,z tego co wyczytał bourne2008 na innych forach,input lag w tym modelu srednio wynosi 16 ms czyli tyle samo co moj poprzedni monitor.
Tv podłaczyłem za pomocą kabla dvi-hdmi.
Po podłaczeniu lekka konsternacja-obraz przyciety na krawedziach-ale wystarczylo w ustawieniach zmienic- piksel 1:1.
Tv kupilem z mysla o pracy w rozdzielczosc 1920x1080,mam dosyc mocna karte graficzna i nie wyobrazam sobie grania w innej rozdzielczosci.W tym ustawieniu obraz wypada super.
Po ustawieniu dodatkowo w tryb PC obraz sie lekko wyostrzył-dla mnie po prostu bajka :)zdjecia nie oddadza tego jak obraz wyglada w rzeczywistosci...a wyglada rewelacyjnie ,wierzcie mi na słowo.

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us


Uzywam trybu oszczedzania energii,ale nie z powodu skapstwa :D ,po prostu matryca na maksymalnym podswietleniu zbytnio daje po oczach.Sa trzy ustawienia oszczedzania,minimalne,srednie i maksymalne.Ja uzywam sredniego i wtedy bezproblemowo korzystam z neta i gram.Dla mnie jest to optymalne ustawienie.Do oglądania filmów oszczedzanie wyłaczam.(nie pamietam czy na tych fotach oszczedzanie była właczone)

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Normalne podswietlenie
Dodaj obrazek

i poziom sredni
Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Menu tv jest obszerne,jest naprawde sporo ustawien.
Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

[IMG=http://img843.imageshack.us/img843/9964/img5476.th.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us


Jezeli chodzi o wejscia-jest wszystko co potrzeba...z jednym malym ale:sa tylko dwa wejscia hdmi-moim zdaniem to zbyt mało.Dla wielu osob to moze byc probem,po prostu nic by sie nie stalo gdyby bylo o jedno wiecej.
Co do USB,w standardzie mozna słuchac muzyki i ogladac zdjecia.Z tego co wyczytałem, TV w menu serwisowym daje sie odblokowac ogladanie filmów,podobno mozna tez podpiac twardy dysk.Zainteresowani znajda instrukcje w sieci-mi to nie jest potrzebne,nie bede tego odblokowywal,bo od multimediow mam komputer...no ale pewnie sporo osob sie tym zainteresuje,potrzebny jest tylko odpowiedni pilot.

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Telewizor jest Made in Poland -drobna rzecz a cieszy...moj poprzedni Samsung był z Wegier.Czy to lepiej niz "made in china"?Nie wiem,okaze sie za jakis czas ;)

Przejdzmy do najwazniejszego,czyli do grania :E
Input lag to jak wiadomo zmora TV LCD,dlatego wlasnie zakupiłem LG ld450,bo wedlug testow input lag jak juz wspominałem wynosi 16 ms...czyli tyle ile moj poprzedni monitor.
Najwiecej gram w BC2,to gra dynamiczna-duze wyzwanie dla telewizora.

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Pierwsze uruchomienie gry-czekanie w niepewnosci...zupelnie niepotrzebnie!
Po rozpoczeciu gry chce sie zakrzyknąc -o ku...!!Wszystko wyglada przepieknie,a gra sie wysmienicie.
Wierzcie mi,naprawde staralem sie dostrzec input lag,ale ja tego nie widze.Gra sie tak jak na monitorze,pomijajac wielkosc.Kolory-rewelacja!Zdjecia tego nie odddaja,sa przeciemnione lub z lampą,ale wierzcie mi-granie na takim tv to poezja!

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us


Niestety nie opisze Wam jak LGik spisuje sie w tym do czego jest przeznaczony,czyli w odbiorze telewizji-po prostu w sypialni nie mam kabla tv...i nie wiem czy bede mial,nie jest mi potrzebna.
To samo z głosem.Głos mam puszczony na zewnetrzne glosniki Creative,wiec nie wiem na co stac telewizyjne.Jednak nie spodziewałbym sie cudów,do ogladania tv pewnie wystarcza,ale do gier to bedzie mało.
Ja jakiekolwiek by one nie byly,nie zamierzam ich uzywac.


Moze kilka słow podsumowania.
Kupowałem ten tv z lekkim niepokojem.Po prostu bałem sie ze pogorsze sobie komfort gry przez input lag,do tego była niepewnosc jak bede działał na tym tv w internecie...
Wszystko rozwialo sie po poprawnym podłaczenia telewizora i pierwszej rozgrywce w sieci.
Surfowanie w internecie jest bezproblemowe,mysle ze kazdy dobierze sobie ustawienia aby nie meczyc oczu-bo jednak pelne podswietlenie daje troche po oczyskach.
Osobiscie jestem zachwycony wyborem tego tv.
Oczywiscie zero jakichkolwiek bad pixeli-zreszta LG wymienia tv jezeli znajdziemy choc jeden zły piksel.
Katy widzenia tez sa naprawde dobre,choc jezeli siedziemy przy biurku nie ma chyba az tak wielkiego znaczenia.
nie wiem jak tv spisuje sie w innych rozdzielczosciach,moim zdanie jedyna słuszna rozdzielczoc dla takiego ekranu to 1920x1080,dlatego zanim zakupimy tv warto tez zaopatrzyc sie w grafike ktora bedzie bezproblemowo i wydajnie działac w takiej rozdzielczosci.

Za telwizor zapłaciłem 330 funtów,mogłem go miec za 306 -lecz poprzez zakup w sieci.Wolalem zakupic w sklepie (currys) by miec mozliwosc natychmiastowego oddania w razie niezadowolenia.
Za 350 funtów mogłem zakupic samsunga 40c530,ale 40 cali na biurko to juz zdecydowanie przesada.

Jezeli ktos zapyta czy warto zamiast monitora 24-26 cali zakupic taki tv-odpowiem zeby sie nawet nie zastanawiał!

Jezeli ktos ma jakies pytania,chetnie odpowiem-choc w sumie caly czas jeszcze poznaje ten tv ;)


ps

Nie traktujcie tego tematu jako testu, bo zdaje sobie sprawe jak wielu faktów tu brakuje.Po prostu chcialem nieco przyblizyc ten model tv i podzielic sie wrazeniami.

ps2
Opis ten odnosi sie również modelu LG 32ld465,ktory od 450 rozni sie tylko ocja odtwarzania filmów poprzez USB-w 450 trzeba pokombinowac aby ta funkcje odblokowac

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 19 Grudzień 2010 - 18:20


#2 Użytkownik jest niedostępny   bourne2008 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 758
  • Dołączył: Nd, 28 Wrz 08

Napisany 09 Grudzień 2010 - 22:44

Wcale nie musisz korzystac z trybu PC. Z tego co zauwazylem to wystarczy powylaczac wszystkie "upiekszacze" i uzyskasz ta sama jakosc obrazu + mozesz ustawiac (tylko w trybie Expert) ostrosc obrazu zarowno pozioma jak i pionowa. Fajny bajer ktory ma ogromny wplyw na czytelnosc czionek. Ja mam tak:

Energy Saving: Minimum
Picture mode: expert1
Backlight: 70
Contrast 100
Brightness: 50
H sharpness: 40
V sharpness: 53
Colour 50
Tint 0

EXPERT OPTIONS:
Dyn. contrast OFF
Noise Red. OFF
Digital Noise Red. OFF
Black level High
Colour gamut BT709
Edge enh. OFF
Colour filter OFF
Colour temp Medium



Generalnie to nie widzialem jeszcze TV ktory mialby tak ogromna ilosc opcji do kalibracji kolorow. To co podalem to jest tylko mala część.

Ten post był edytowany przez bourne2008 dnia: 09 Grudzień 2010 - 22:46


#3 Użytkownik jest niedostępny   silver007 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 416
  • Dołączył: So, 20 Mar 10

Napisany 09 Grudzień 2010 - 22:45

sam się od jakiegoś czasu przymierzam do kupna tego tv jako monitora. czytałem już dużo o nim w necie a tutaj recka bardzo fajna :) jestem coraz bliżej zakupu. mam pytanie - odświeżanie w tym tv wynosi 50hz. jak włączysz grę to masz w takim razie 50 klatek na sekundę? czy normalnie 60 jak na monitorze? i jak praca z dokumentami? czasami potrzebuję coś napisać w edytorze tekstu itp to daje radę? pozdrawiam

#4 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6076
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 09 Grudzień 2010 - 23:01

w trybie pc po wcisnieciu przycisku info mamy wyswetlone -1920x1080@60hz

wyswietlanie klatek na sekunde zalezy od karty graficznej ;)

bourne,pobawie sie ustawieniami w wolnej chwili

co do ceny-to jest ona smieszna w porowaniu do monitorów-a przeciez tutaj mamy pełnoprawny telewizor.

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 09 Grudzień 2010 - 23:05


#5 Użytkownik jest niedostępny   bourne2008 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 758
  • Dołączył: Nd, 28 Wrz 08

Napisany 09 Grudzień 2010 - 23:05

Ten TV jak i kazdy monitor ma 60hz. Co do pisania tekstow to nie widze zadnych problemow. Czcionki sa duze, ostre i czytelne.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Bazzyl 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 782
  • Dołączył: Pt, 12 Mar 04

Napisany 10 Grudzień 2010 - 19:16

chyba się na niego skuszę ;p

#7 Użytkownik jest niedostępny   Ja avi 

  • Silkroad Online player
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2081
  • Dołączył: Wed, 14 Wrz 05

Napisany 11 Grudzień 2010 - 13:43

Jak wygląda podłaczenie dźwięku z PC do TV ?


Przykładem - podłączam tv do karty graficznej porzez złącze HDMI

Jak mam podłaczyc dzwięk ? nie zauważyłem złącza Jack , a jak podlacze przez czincze , to nie bede miał chyba głosu na trybie HDMI ?

#8 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6076
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 11 Grudzień 2010 - 14:00

Zobacz postJa avi, o 11 Grudzień 2010 - 13:43, napisał(a):

Jak wygląda podłaczenie dźwięku z PC do TV ?


Przykładem - podłączam tv do karty graficznej porzez złącze HDMI

Jak mam podłaczyc dzwięk ? nie zauważyłem złącza Jack , a jak podlacze przez czincze , to nie bede miał chyba głosu na trybie HDMI ?



Musisz połaczyc karte muzyczną z karta graficzna specjalnym kabelkiem-nie wiem jak sie nazywa to łącze.W kazdym razie po takim połaczeniu dzwiek idzie przez hdmi.

Miałem gtx 285 od BFG i tam w zestawie mialem ten kabelek,przy obecnej karcie go juz nie mialem.Masz gtx 275 wiec powienien s go miec,nie wiem tylko jaka karte muzyczna masz,nie wiem czy takie połaczenie jest mozliwe z integrą.


Co zas do tv-z kazdym dniem uzytkowania jestem bardziej zadowolony z wymiany 23 na tv 32 cale.Ten LGik jest po prostu rewelacyjny jako monitor

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 11 Grudzień 2010 - 14:03


#9 Użytkownik jest niedostępny   ShoxBDG 

  • Buy It Now
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 985
  • Dołączył: So, 27 Gru 08

Napisany 11 Grudzień 2010 - 14:07

Ja posiadam LG 26LD350 i jestem bardzo zadowolony także. Konstrukcyjnie, to niemal ten sam telewizor. 26, akurat mi starcza z racji swojego pokoju. Może kiedyś też zrobie jakąś recenzję jak będę miał czas :).

#10 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6076
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 11 Grudzień 2010 - 15:47

Zobacz postShoxBDG, o 11 Grudzień 2010 - 14:07, napisał(a):

Ja posiadam LG 26LD350 i jestem bardzo zadowolony także. Konstrukcyjnie, to niemal ten sam telewizor. 26, akurat mi starcza z racji swojego pokoju. Może kiedyś też zrobie jakąś recenzję jak będę miał czas :).



Ta sa inne telewizory,pomijajac rozmiar matrycy.
Twoj Tv to hd ready-co w moim odcziuciu dyskredytuje go jako monitor-ja nie wyobrazam juz sobie pracy w takiej rozdzielczosci.Jak wspominałem,pozyczylem od kolezanki LG 32lg3000-to jest tez model hd ready,po kilku chwilach uzytkowania wiedziałem ze nie kupie tv z ta rozdzałką.

Ten post był edytowany przez oizo76 dnia: 11 Grudzień 2010 - 15:49


#11 Użytkownik jest niedostępny   `mietek! 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 63
  • Dołączył: Wed, 15 Gru 10

Napisany 16 Grudzień 2010 - 22:52

Bardzo dobrze napisana recenzja! :thumb: Az chce sie dozbierac kase i go kupic;]

#12 Użytkownik jest niedostępny   rad100 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 69
  • Dołączył: Nd, 02 Gru 07

Napisany 19 Grudzień 2010 - 19:50

Dodam tylko ze model LD465 kosztuje tyle samo a rozni sie tym ze legalnie czyta AVI, MKV, MP4 i inne formaty video, audio etc. Takze w 720p i 1080p. :D

Ten post był edytowany przez rad100 dnia: 19 Grudzień 2010 - 19:50


#13 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6076
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 19 Grudzień 2010 - 20:19

Jak juz wspominalem w innym temacie-jezeli cena jest taka sama,to oczywiscie lepiej zakupic 465,lecz jezeli roznica w cenie obu modeli jest juz odczuwalna-lepie chyba zakupic 450...zreszta,jeden bedzie uzywal USb,drugi(np ja) nie będzie...

#14 Użytkownik jest niedostępny   Raiven 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 780
  • Dołączył: Nd, 19 Lis 06

Napisany 19 Grudzień 2010 - 23:31

Na zdjęciu widzę syfne QW :P. Ja tam nadal cykam w RtCW: ET :E.

(BF2 również jest na pokładzie :cool:)

Ten post był edytowany przez Raiven dnia: 19 Grudzień 2010 - 23:32


#15 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6076
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 21 Grudzień 2010 - 15:09

Zobacz postRaiven, o 19 Grudzień 2010 - 23:31, napisał(a):

Na zdjęciu widzę syfne QW :P. Ja tam nadal cykam w RtCW: ET :E.

(BF2 również jest na pokładzie :cool:)

Mysle ze QW Et było po prostu niedoceniane...choc ja grałem cały czas w demo tej gry-choc miałem pelna wersje :)w kazdym razie juz w to nie gram.
Bc2 to podstawa :E ,a na tym ekranie granie to rewelacyjna sprawa .

#16 Użytkownik jest niedostępny   Bazzyl 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 782
  • Dołączył: Pt, 12 Mar 04

Napisany 27 Grudzień 2010 - 14:42

37" LD650 w cenie 32" LD450

no i jestem w kropce, bo nie wiem, czy ten 37" nie będzie za duży pod monitor...

#17 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6076
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 27 Grudzień 2010 - 19:23

Zobacz postBazzyl, o 27 Grudzień 2010 - 14:42, napisał(a):

37" LD650 w cenie 32" LD450

no i jestem w kropce, bo nie wiem, czy ten 37" nie będzie za duży pod monitor...



Ja uznałem ze 32 cale na biurko to jest absolutne maksimum.Jak juz wspominalem,moglem kupic nawet 40 cali-ale to byałaby przesada.Ty masz do wyboru 37 cali....Cena tego tv fajna,wiec nie dziwie sie ze masz zagwozdke ;)
37 cali jako tv,to malenstwo :0,ale te 37 cali jako monitora na biurku,to juz naprawde sporo.

#18 Użytkownik jest niedostępny   Bazzyl 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 782
  • Dołączył: Pt, 12 Mar 04

Napisany 29 Grudzień 2010 - 06:02

Zobacz postBazzyl, o 27 Grudzień 2010 - 14:42, napisał(a):

37" LD650 w cenie 32" LD450

no i jestem w kropce, bo nie wiem, czy ten 37" nie będzie za duży pod monitor...


no i kupiłem go!!! :DD

Oizo, mógłbyś podesłać mi, jak masz ustawione "obraz" i "dzwięk"?

Może masz jakieś porady co do konfiguracji?

Pozdrawiam.

#19 Użytkownik jest niedostępny   oizo76 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6076
  • Dołączył: Wed, 16 Gru 09

Napisany 29 Grudzień 2010 - 13:32

Zobacz postBazzyl, o 29 Grudzień 2010 - 06:02, napisał(a):

no i kupiłem go!!! :DD

Oizo, mógłbyś podesłać mi, jak masz ustawione "obraz" i "dzwięk"?

Może masz jakieś porady co do konfiguracji?

Pozdrawiam.



w koncu 37 czy 32?pewnie 37 dziabnołeś? :D

Zero jakichkolwiek dodatkowych ustawien -tylko tryb pc i to wszystko ;) Dzwieku w tv nawet nie sprawdzałem :)

#20 Użytkownik jest niedostępny   Bazzyl 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 782
  • Dołączył: Pt, 12 Mar 04

Napisany 29 Grudzień 2010 - 18:23

Zobacz postoizo76, o 29 Grudzień 2010 - 13:32, napisał(a):

w koncu 37 czy 32?pewnie 37 dziabnołeś? :D

Zero jakichkolwiek dodatkowych ustawien -tylko tryb pc i to wszystko ;) Dzwieku w tv nawet nie sprawdzałem :)


tryb pc, gdzie to jest? narazie mam kabel dvi - vga, pewnie lepiej by wygladało z dvi-hdmi

Ten post był edytowany przez Bazzyl dnia: 30 Grudzień 2010 - 17:12


  • (33 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych