Forum PCLab.pl: Mass Effect 3 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (185 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Mass Effect 3 Ostatnia część epickiej trylogii od Bioware zapowiedziana!!

#1 Użytkownik jest niedostępny   pawelfreeman Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 12 Grudzień 2010 - 10:50

Witam wszystkich.
Tak więc dzisiaj nad ranem światło dzienne ujrzała zapowiedz jakże oczekiwanego Mass Effect 3 :).
Trailer:
http://www.youtube.c...player_embedded

Gra będzie miała swoją premierę w okolicach świąt 2011 roku, więc nie tak znów daleko :). Miejmy nadzieję, że twórcy dopieszczą ta grę i wyjaśnią pewne rzeczy które można zaobserwować już dziś w tym pierwszym trailerze. Choć gra po obejrzeniu tegoż trailera zapowiada się bardzo smakowicie. Mi osobiście przypomina odrobinę pierwszą Wojnę Światów Spilberga jakże niedocenianą.
Tak więc to co wiemy to tyle że Reaperzy zaatakowali ziemię( Bardzo XX wiecznie wyglądającą dodam....co może być trochę nielogiczne jeśli to się utrzyma....mam nadzieję, że nie. Mam nadzieję, że po prostu pokazany był fragment w którym jakiś marine bronił się w ruinach zabytków, a pozostała część ziemi jest już nowoczesna...) a mieszkańcy stwiają nieudany opór. I jedyną nadzieja jest Shepard i jego drużyna pierścienia :P.
Bardzo chciał bym wiedzieć jak się przedostali do naszego wymiaru no i do jasnej ciasnej dlaczego akurat wybrali w pierwszej kolejności ziemie i dlaczego tylko ziemię, skoro wcześniej niszczyli od razu ileś tam galaktyk, także to wszystko wymaga wyjaśnień i większej ilości informacji. Lecz otwiera pole do spekulacji nad fabułą i nad tym co chcielibyśmy lub czego byśmy nie chcieli żeby było w głównej grze :).

Zapraszam więc do rozmowy i komentowania zwiastuna i dzielenia się swoimi odczuciami nie tylko co do tego krótkiego filmiku ale także tego jakie macie oczekiwania odnośnie samej gry :).

Ten post był edytowany przez pawelfreeman dnia: 12 Grudzień 2010 - 13:23

#2 Użytkownik jest niedostępny   irmo Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 11:12

Mam nadzieję że akcja "3" nie przeniesie się na ziemię. Dla mnie jak i pewnie dla większości graczy Mass Effect to galaktyczne przygody a nie "ziemska" nawalanka.

#3 Użytkownik jest niedostępny   BigTiger Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 11:18

Fajnie :). Mi się dwójka podopała bardziej od jedynki. Może trójka będzie najlepsza?

#4 Użytkownik jest niedostępny   pawelfreeman Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 11:19

Zobacz postirmo, o 12 Grudzień 2010 - 11:12, napisał(a):

Mam nadzieję że akcja "3" nie przeniesie się na ziemię. Dla mnie jak i pewnie dla większości graczy Mass Effect to galaktyczne przygody a nie "ziemska" nawalanka.

Znaczy się z tego co udało się usłyszeć to Shepard będzie szukał wsparcia wśród ras zamieszkujących galaktykę, będzie ich chciał zjednoczyć. Ale to rodzi możliwość tego , że znów będziemy przez 70 procent gry latać po galaktyce próbować przekonać wszystkich a w końcówce gry zacznie się dopiero prawdziwa misja....
Choć przyznam się szczerze, że wreszcie stajemy naprzeciw Reaperom, po bzdetnych wrogach ME2 którzy odegrali role chyba tylko przerywnika, gdzie sama gra miała chyba charakter nie MISSION tylko INTERMISSION, teraz jest szansa, że zacznie się THE REAL DEAL :D.

Miejmy nadzieję, ze po dotarciu na Ziemię nie zrobi się z tego drugi Gears OF War bo ma ku temu bardzo sprzyjające warunki i mam nadzieję, że twórcy wzniosą się ponad tą błahą koncepcję.
JA osobiście mam nadzieję, że wróci system doświadczenia zdobywanego an wrogach i nie w podsumowaniu misji tylko tak jak to było w pierwszym Mass Effect.

Ten post był edytowany przez pawelfreeman dnia: 12 Grudzień 2010 - 11:22

#5 Użytkownik jest niedostępny   onizuka Ikona

• Człowiek poszukujący.
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 11:21

Ale jedna misja czy dwie na samej Ziemi mogą być ciekawe :)

#6 Użytkownik jest niedostępny   Adi-C Ikona

• Zombrex user
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 11:46

Czego oczekujemy? Ja powiem tak- do dziś miałem nadzieję że w trójce doczekam się fajnej fabuły, (bo tego głównie oczekuję od erpegów) ot choćby tak dla hecy po dwójce która to fabuły jak wiadomo nie posiadała. Tak wiem że pecetowy erpeg polega na odgrywaniu roli a nie oglądaniu scenek jak w jrpg, ale co poradzę- ot takich gier fabuły kcem i jusz.
Tylko teraz jak obadałem ten trailer i uświadomiłem sobie że ta gra faktycznie będzie o obronie Ziemi to... nie wiem czy można tu wcisnąć jakąś godną uwagi fabułę. Raczej nie, za to miejsca na akcję jest spooooro, a sądząc po DA2 czy ME2 to panowie z Bioware w tą właśnie stronę się przechylają, a i massmarket tego chyba oczekuje. Zatem wygląda na to że od dziś oczekuję że będzie to fajna strzelanka... :hmm: Czyli taki masefekt2-bis.
Choć w sumie po jedynce widać że seria ma potencjał również fabularny, możliwe że robiąc dwójkę zatrzymali co lepsze wątki właśnie po to żeby uderzyć nimi w trójce. Oby.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Rybisiu Ikona

• Have we ever meetbefore?
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 11:47

Reapers atakują ziemię :o ogólnie scenariusz bliźniaczo podobny do UFO: Enemy Unknown :E Czujecie jakby nowy Mass Effect tak wyglądał? :E Jako strategia turowa, bliźniaczo podobna do wspomnianego X-Coma :E

#8 Użytkownik jest niedostępny   szulcek Ikona

• T'estimo Barça!
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 11:57

Hmm, to będzie trylogia? Nie będzie więcej części na pewno?

#9 Użytkownik jest niedostępny   pawelfreeman Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:04

@up
To miała być trylogia Sheparda inne gry z uniwersum ME z innymi głównymi bohaterami napewno będą wychodzić.

Lubię tego snipera :) mam nadzieję, że to będzie jeden z głównych bohaterów. Na pozór może to wyglądać na bezsensowną fabułę, że niby Shepard sam ma powstrzymać najazd Reaperów, i jeśli on się nie zjawi to ludzie na ziemi sobie nie poradzą. Na pozór bo tu nie chodzi o to że on ma sam przylecieć i zrobić Reaperom z dupy jesień średniowiecza, ale jego zadaniem jest zjednoczenie galaktyki prawdopodobnie aby razem z nim przyniosła pomoc ziemi jako ofierze pierwszego ataku. Tak więc jeśli rola Sheparda tu jest taka, że ON jako wiadomo ktoś z dużą reputacją stara się nakłonić inne rasy do pomocy a nie ukrywania sie itp. i przygotowywania w swoich galaktykach na odparcie najazdu tylko zjednoczenie się teraz i pomoc w odparciu ich na ziemi, to ma to potencjał na naprawdę ciekawe zakończenie historii. Więc nie wyklucza to podróżowania po galaktyce ani nie robi pewnym tego, że powtórzy się to co w ME2 czyli, że większość gry będziemy szukać drużyny ( w ME3 nakłaniać połowę galaktyki do pomocy) a końcówka gry dopiero weźmiemy udziął w właściwiej akcji. Poza tym wiemy na ta chwilę mało i kto wie czy w czasie tego nakłaniania galaktyki nie przyjdzie nam tez walka z reperami którzy zaatakowali inne części galaktyki.
Ja czekam na pierwsze screeny :)
Skoro zasłona tajemniczości wreszcie upadła to można oczekiwać w niedługim czasie czegoś więcej :).
AJ liczę tylko na jedno PRZYWRÓĆCIE SYSTEM DOŚWIADCZENIA!

Ten post był edytowany przez pawelfreeman dnia: 12 Grudzień 2010 - 12:06

#10 Użytkownik jest niedostępny   irmo Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:14

Może Bioware nas zaskoczy i zanim dojdzie do uratowania galaktyki Żniwiarze zdążą rozwalić Ziemię :E
Jeśli chodzi o przyznawanie punktów doświadczenia też jestem za "punktowaniem" przeciwników, no i oczywiście więcej broni i ekwipunku pomocniczego. Najważniejsze aby świat gry troczę "urósł" , w "2" miałem ataki klaustrofobii.

#11 Użytkownik jest niedostępny   kadajo Ikona

• Faster Than Light jump successful
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:30

pawelfreeman
Popraw troche ten tekst:

To nie była premiera tylko oficjalna zapowiedz gry, której premiera będzie za rok czasu ;)

Nie Spielberg zrobił pierwsza "Wojnę światów" tylko Byron Haskin ;)

Skąd pomysł że "The Reapers" są z innego wymiaru, chyba musisz zagrać w poprzednie części raz jeszcze ;)

Mnie atak na Ziemie wcale nie dziwi (z końcówki 2 to już można było wywnioskować), poza tym nie wiadomo jaka cześć ich sil zaatakowała (a widać było na końcówce 2 ze siły są przerażająco wielkie ;)) i czy czasem to samo nie dzieje się z resztą galaktyki.
Mam nadzieje ze BW zapewni nam końcówkę trylogii na miarę Epickiego wydarzenia.

Być może 3 pokryje się wydarzeniami z filmem który to niby jest w produkcji i wyjść w 2012 roku...

Ten post był edytowany przez kadajo dnia: 12 Grudzień 2010 - 12:57

#12 Użytkownik jest niedostępny   ZakuTST Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:30

Nie wiem o co wam chodzi z tą ziemią. Przecież oczywiste jest, że skoro shepard jest czlowiekiem to dla niego priorytetem jest ratorwnie ziemi i dlatego tam poleci. Przecież nie poleci na planete X żeby ratować plemie X bo go to gówno interesuje. Pod koniec 2 czesci można wysnuć wrazenie, że shepard może dzialac po cześci na swoja ręke, także ma prawo lecieć na ziemie i próbować jej pomóc. Z reszta, wcale nie jest powiedziane że gra zaczyna się drazu od ataku na ziemie, mozliwe że wczesniej pojawi sie misja gdzie indziej, a dopiero potem bedzie epizod na ziemi. Narzekacie, a nie macie pojęcia jak gra sie bedzie prezentować. Na dobra sprawe nie wiemy nic o 3 cześći także krytyczne wypowiadanie na obecnym etapie jest bezpodstawne. Poczekamy, zobaczymy. Ja osobiscie pokladam ogromne nadzieje w 3. Zaczynając od fabuły, poprzez gameplay, i kończąc mam nadzieje na fenomenalnej oprawie.

Pozdrawiam

Ten post był edytowany przez ZakuTST dnia: 12 Grudzień 2010 - 12:32

#13 Użytkownik jest niedostępny   Rybisiu Ikona

• Have we ever meetbefore?
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:35

Zobacz postZakuTST, o 12 Grudzień 2010 - 12:30, napisał(a):

Z reszta, wcale nie jest powiedziane że gra zaczyna się drazu od ataku na ziemie, mozliwe że wczesniej pojawi sie misja gdzie indziej, a dopiero potem bedzie epizod na ziemi.

Pozdrawiam

Akurat zakończenie 2 jednoznacznie wskazuję, na to że atak jest tuż tuż :) Mnie ciekawi co wyniknie z ostatniej decyzji z 2.

#14 Użytkownik jest niedostępny   kruszek74 Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:37

2 milon dead in the first day another 7 milion by the end of the first week.

Population (Surface): 11.4 billion
Population (L4 and L5 stations): 250,000

No to mamy jeszcze sporo czasu nim wybiją wszystkich mieszkańców Ziemii :E

#15 Użytkownik jest niedostępny   kadajo Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:37

Być muzę Shepard staje przed wyborem... ratować ziemie sprzeciwiając się rozkazom... ale zbyt mało wiemy żeby coś tu więcej sensownego napisać.
Mi sie wydaje ze atak będzie dla nich (a raczej dla większości bo taki "The Illusive Man" to może wiedzieć już wszystko ;) ) zaskoczeniem, a także wielkość sił wroga.

Ten post był edytowany przez kadajo dnia: 12 Grudzień 2010 - 12:39

#16 Użytkownik jest niedostępny   crush Ikona

• Jam jest ekspert!
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:44

Zobacz postkadajo, o 12 Grudzień 2010 - 12:30, napisał(a):

Skąd pomysł że "The Reapers" są z innego wymiaru, chyba musisz zagrać w poprzednie części raz jeszcze ;)

W pierwszej części była mowa o tym, że oni są uwięzieni w innym wymiarze i Sovereign miał być tym który otworzy przejście... W dwójce o tym jakby zapomniano... ;)

Mam tylko nadzieje, że nie wpadną na pomysł zmiany/dodania głównego bohatera. Nie cierpię takich zmian, a ten snajper jednak lekko mnie niepokoi...
Motyw z obroną ziemi jest... średni. No ale od początku Shepard był megaherosem, więc można było się takiej konkluzji spodziewać. Zobaczymy...
Jednoczenie galaktyki? Już się nie mogę doczekać zobaczenia jak Turianie mają nas w dupie :D :E

#17 Użytkownik jest niedostępny   kadajo Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:53

Nie pamiętam żeby w 1 tak mówili ale grałem już dawno wiec ... ^^

#18 Użytkownik jest niedostępny   Dresiarz Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:54

W 2 zdobywaliśmy towarzyszy. Już wiem jak jeszcze bardziej spłycą główny wątek 3. Przez całą grę będziemy przekonywali do siebie inne kosmiczne rasy (krognie, asari) aby nam pomogli. Na koniec z ich pomocą w jakieś 20 min pokonamy bossa, największego z żniwiarzy, tak to będzie koniec gry i trylogii. Po tym co zrobili z 2 ten scenariusz może być prawdopodobny

#19 Użytkownik jest niedostępny   TidiMasta Ikona

• game nick : poseu
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 12:54

Zobacz postpawelfreeman, o 12 Grudzień 2010 - 10:50, napisał(a):

Witam wszystkich.
Tak więc dzisiaj nad ranem miała miejsce premiera jakże oczekiwanego Mass Effect 3 :).
Trailer:
http://www.youtube.c...player_embedded

Gra będzie miała swoją premierę w okolicach świąt 2011 roku, więc nie tak znów daleko :). ...

Autor wez to popraw bo to bije po oczach :P i zdecyduj sie czy gar juz miala premiere czy dopiero za rok bedzie ;)

#20 Użytkownik jest niedostępny   pawelfreeman Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 12 Grudzień 2010 - 13:16

Zobacz postkadajo, o 12 Grudzień 2010 - 12:30, napisał(a):

pawelfreeman
Popraw troche ten tekst:

To nie była premiera tylko oficjalna zapowiedz gry, której premiera będzie za rok czasu ;)

Nie Spielberg zrobił pierwsza "Wojnę światów" tylko Byron Haskin ;)

Mnie atak na Ziemie wcale nie dziwi (z końcówki 2 to już można było wywnioskować), poza tym nie wiadomo jaka cześć ich sil zaatakowała (a widać było na końcówce 2 ze siły są przerażająco wielkie ;)) i czy czasem to samo nie dzieje się z resztą galaktyki.
Mam nadzieje ze BW zapewni nam końcówkę trylogii na miarę Epickiego wydarzenia.

Być może 3 pokryje się wydarzeniami z filmem który to niby jest w produkcji i wyjść w 2012 roku...

Wojnę Światów reżyserował Spielberg..... o to mi chodziło pisząc "robił".
The Reapers są z innego wymiaru i to chyba nie ja musze zagrać w coś jeszcze raz :E

@UP
Autor wez to popraw bo to bije po oczach i zdecyduj sie czy gar juz miala premiere czy dopiero za rok bedzie

Już jedna osoba zwróciła na to uwagę, gdybyś przeczytał wcześniejsze posty nie musiał byś tego samego pisać..... I już poprawiłem

Ten post był edytowany przez pawelfreeman dnia: 12 Grudzień 2010 - 13:21

• (185 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »