Forum PCLab.pl: podłączenie wody do kostkarki w lodówce - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

podłączenie wody do kostkarki w lodówce Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   sebam135 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 388
  • Dołączył: Cz, 18 Mar 10

Napisany 10 Styczeń 2011 - 18:18

witam,
zastanawiam sie czy konieczne jest podłączanie wody na stałe do kostkarki w lodówkach czy można po prostu dolewać do nich wodę ręcznie?
w opisie lodówki jest że wode podłącza sie na stałe wężem

#2 Użytkownik jest niedostępny   Petru23 Ikona

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18320
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 10 Styczeń 2011 - 21:16

i w instrukcji nie ma info jak to zrobić?
oczywiście, 70% forumowiczów jest sobie w tanie to wyobrazić...
chłopie... jaka lodówka, schemat jakis, zdjęcia... cokolwiek? A i tak na 100% masz to w manualu, tylko niestety...
myslenie czasem boli

#3 Użytkownik jest niedostępny   sebam135 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 388
  • Dołączył: Cz, 18 Mar 10

Napisany 10 Styczeń 2011 - 21:59

o to chodzi że lodówki jeszcze nie kupiłem i pytam o to zanim kupię bo chcę zamówić z neta model to samsung serii G

#4 Użytkownik jest niedostępny   Mglisty Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2275
  • Dołączył: Wt, 18 Kwi 06

Napisany 10 Styczeń 2011 - 22:02

Jak się podłącza wodę wężem to jak chcesz to inaczej zrobić? do węża butelkę przykręcić?

To chyba nie problem pociągnąć kilka metrów wody do lodówki za szafkami co?

#5 Użytkownik jest niedostępny   mopsik87 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 126
  • Dołączył: Cz, 23 Lis 06

Napisany 11 Styczeń 2011 - 00:47

Podłączenie robi się na stałe,
co do samej lodówki to przeważnie ma wąż około 4m żeby można było na luzie go podłączyć i wsunąć lodówkę i to wszystko nie licząc tego że musisz mieć już gdzieś zostawiony zawór żeby z skądś wodę czerpnąc jak nie masz to pewnie trzeba będzie wsadzić trójnik pod zlewem.

#6 Użytkownik jest niedostępny   yabba Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9934
  • Dołączył: So, 21 Lut 09

Napisany 11 Styczeń 2011 - 21:40

Wynalazki psiakrew. A gdzie torebki foliowe i nieśmiertelne plastikowe pojemniki wkładane do zamrażalnika? :E
Sciagnij ze strony producenta instrukcję - tam musi to być wykminione.

#7 Użytkownik jest niedostępny   dendrytus Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5653
  • Dołączył: Nd, 13 Lip 08

Napisany 12 Styczeń 2011 - 00:53

Możesz nie podłączać.
Przymocowujesz haczyk z boku i montujesz ten zestaw.

#8 Użytkownik jest niedostępny   sebam135 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 388
  • Dołączył: Cz, 18 Mar 10

Napisany 12 Styczeń 2011 - 01:59

Zobacz postdendrytus, o 12 Styczeń 2011 - 00:53, napisał(a):

Możesz nie podłączać.
Przymocowujesz haczyk z boku i montujesz ten zestaw.

cholera allegro znowu "naprawiają" jutro zobacze
sam myslalem nad pomysłem lania z butelki do węża na wodę i by szło do zbiornika :D
bo i tak z tego czesto sie nie korzysta ale w lecie by się przydało a w moim przypadku ciągnąć wodę to spory problem zlew mam całkiem po drugiej stronie kuchni niz miejsce na lodówkę
P.S. w sklepie powiedzieli że trzeba podłączyć wode innej możliwości nie ma ale z doświadczenia wiem że sprzedawcy góvno wiedza :D
@dendrytus bardzo ciekawe myśli masz w podpisie:)

Ten post był edytowany przez sebam135 dnia: 12 Styczeń 2011 - 01:59


#9 Użytkownik jest niedostępny   dendrytus Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5653
  • Dołączył: Nd, 13 Lip 08

Napisany 12 Styczeń 2011 - 02:15

Zobacz postsebam135, o 12 Styczeń 2011 - 01:59, napisał(a):

@dendrytus bardzo ciekawe myśli masz w podpisie:)

Jeszcze ciekawsze mam z rozwiązaniem twojego problemu.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych