Forum PCLab.pl: Laptop za 500 zł - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Laptop za 500 zł

#1 Użytkownik jest niedostępny   godfather193 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Cz, 13 Lis 08

Napisany 12 Luty 2011 - 21:46

Witam Panów i Panie :)
Sprawa dość nietypowa, bo jak można popatrzeć na resztę tematów, większość poszukuje laptopa w granicach 1500-3000zł, a ja potrzebuję używanego laptopa za pięć stówek (500zł). Max 600zł. Kupowany będzie na allegro. Pomożecie w wyborze? Co jest jeszcze możliwe za takie pieniądze? Laptop do internetu, oraz drobne prace biurowe. Jeśli miałby Wi-Fi to oczywiście duży plus

Ten post był edytowany przez godfather193 dnia: 12 Luty 2011 - 22:01


#2 Użytkownik jest niedostępny   FilipEcki Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2593
  • Dołączył: Nd, 26 Gru 10

Napisany 12 Luty 2011 - 21:50

http://allegro.pl/hp...1441204401.html
http://allegro.pl/15...1455776942.html

#3 Użytkownik jest niedostępny   godfather193 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Cz, 13 Lis 08

Napisany 12 Luty 2011 - 21:56

Dzięki, już przeglądam :)
Zapomniałem dodać, że 500zł, ale w ostateczności za te 600zł może być. Tak jak wcześniej napisałem, WiFi, a także nagrywarka mile widziane :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   -Marionetka- Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Pt, 11 Lut 11

Napisany 12 Luty 2011 - 22:00

Siemasz. W poniedziałek jadę do klienta i wystawiamy na allegro Fujitsu Siemens. XP na nim spokojnie śmiga, full box , naklejka z jakimś tam systemem chyba XP. Z tego co pamiętam, to jest Amilo, ale więcej info max we wtorek. Właśnie tak za 450-500zł. Nie zajeżdżony, czyszczony z wymienionymi pastami ;) Jak chcesz zaczekać to PW i się ugadamy.

Matryca, wygląda wszystko full sprawne stan igła.

P.S parametrami zbliżony do tych wyżej na aukcji. 512mb ram albo 1gb, procek jedno jajeczny, ale dobry, matryca 15,4"

Ten post był edytowany przez -Marionetka- dnia: 12 Luty 2011 - 22:01


#5 Użytkownik jest niedostępny   godfather193 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Cz, 13 Lis 08

Napisany 12 Luty 2011 - 22:25

A co powiedzie o tych:
http://allegro.pl/de...1456372967.html
http://allegro.pl/su...1451998868.html
http://allegro.pl/de...1452271310.html
?
Macie jeszcze jakieś propozycje?

#6 Użytkownik jest niedostępny   godfather193 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Cz, 13 Lis 08

Napisany 13 Luty 2011 - 15:59

Odświeżam. I co, macie jeszcze jakieś propozycje?

#7 Użytkownik jest niedostępny   FilipEcki Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2593
  • Dołączył: Nd, 26 Gru 10

Napisany 14 Luty 2011 - 21:07

Ten ostatni Dell by był ok z podanych przez Ciebie aukcji

#8 Użytkownik jest niedostępny   godfather193 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Cz, 13 Lis 08

Napisany 15 Luty 2011 - 11:50

No i chyba coś tego typu kupię, bo w tym przedziale cenowym za dużego wyboru nie ma

#9 Użytkownik jest niedostępny   Slababateria Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 115
  • Dołączył: Wed, 02 Wrz 09

Napisany 15 Luty 2011 - 11:58

A co sądzicie o IBMach T40? Ja akurat mam takiego na sprzedaż (1,5 GHz Pentium M, 256 MB RAM, ATI Mobility Radeon 7500, 40GB dysku, brak napędu, nowa bateria 7200 mAh, Linux Mint i licencja na XP Pro). Czy taki sprzęt jest konkurencyjny w tej kategorii cenowej?

#10 Użytkownik jest niedostępny   godfather193 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 78
  • Dołączył: Cz, 13 Lis 08

Napisany 15 Luty 2011 - 13:57

Ramu bardzo mało, któryś z tych z aukcji ma ATI RADEON 9000, dyski podobne, procki zazwyczaj w przedziale 1.5 - 1.8 GHz, no ale ja się nie znam, więc nie powiem

#11 Użytkownik jest niedostępny   Patrycja_ja Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 18 Lut 11

Napisany 18 Luty 2011 - 13:51

Witam, podpinam się do wątku.
Znalazłam coś takiego http://benzino.pl/pl...0gb-dvd-xp.html

Czy ktoś z uprzejmych i znających się może mi podpowiedzieć czy to dobry sprzęt?
Laptop potrzebny mi będzie do podstawowych czynności, tj: słuchanie muzyki, oglądanie filmów,
wertowania stron WWW. A ten co prawda używany notebook, ale tani i z gwarancją.



Pozdrawiam i góry dziękuję za odpowiedź

#12 Użytkownik jest niedostępny   mziol Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 19 Lut 11

Napisany 19 Luty 2011 - 14:48

Zobacz postgodfather193, o 13 Luty 2011 - 15:59, napisał(a):

Odświeżam. I co, macie jeszcze jakieś propozycje?



ja mogę osobiście zaproponować

Mój link

#13 Użytkownik jest niedostępny   kondi3012 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Nd, 20 Lut 11

Napisany 20 Luty 2011 - 17:25

Witam,
żeby nie zakładać nowego tematu, podłączę się tutaj.Witam! Szukam jakiegoś laptopa za kwotę +/-500zł, jego główne zastosowanie to internet, office i od czasu do czasu, jakiś film czy prosta gierka. Zależy mi by miał mocną antenę wifi(nie wiem czy są takie, ale fajnie by było jakby można było dokupić zewnętrzną antenę wifi). I chcę coś na xp, czy 7 a nie żadne androidy, czy windowsy ce i lapki z prockiem 300mhz. A no i żeby to nie była nie wiadomo jak wielka kobyła :)
Pzdr

Ten post był edytowany przez kondi3012 dnia: 20 Luty 2011 - 17:34


#14 Użytkownik jest niedostępny   kreteda Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 125
  • Dołączył: So, 11 Sie 07

Napisany 20 Luty 2011 - 17:49

Proponuję Wam netbooka (o ile nie macie problemów z małym monitorem) - 10 cali

http://allegro.pl/ne...1471006802.html
lub
http://allegro.pl/ne...1456373068.html
lub
http://allegro.pl/no...1460703421.html

Do filmów i office'a na pewno wystarczy, bateria powinna trzymać z 3-4h, wifi jest (brak napędu cd/dvd).
Osobiście bym nawet nie myślał nad starymi notebookami a wybrał netbooka nie dość, że na gwarancji to ładny, trendy, praktyczny i lekki.

#15 Użytkownik jest niedostępny   kondi3012 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Nd, 20 Lut 11

Napisany 20 Luty 2011 - 18:09

Znalazłem takie cudo, co o nim sądzicie?: http://allegro.pl/as...1462445111.html lub http://allegro.pl/as...1470388273.html lub http://allegro.pl/as...1469921338.html , martwi mnie tylko ta pojemność dysku...

A co powiecie o tym? http://allegro.pl/ac...1465942087.html

Czy wszystkie te netbooki tak krótko wytrzymują na baterii? Stare laptopy rozumiem, ale urządzenia które mają rok bateria trzyma tylko 2h???

A jeszcze coś ciekawego ze "starych laptopów"??

[EDIT]

Jako, że część netbooków nie ma licencji na windowsa, to będę musiał go kupić i tu mam pytaniejak ma się taka aukcja do legalności systemu: http://allegro.pl/wi...1469269553.html

Ten post był edytowany przez kondi3012 dnia: 20 Luty 2011 - 18:17


#16 Użytkownik jest niedostępny   gopspeedy Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13039
  • Dołączył: Nd, 27 Gru 09

Napisany 20 Luty 2011 - 18:39

te netbooki mają celerona, który mistrzem energooszczędności nie był i dlatego działają tylko 2h

#17 Użytkownik jest niedostępny   kondi3012 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Nd, 20 Lut 11

Napisany 21 Luty 2011 - 12:49

Zdecydowałem sie na zakup modelu asusa 1000h lub he lub hd,
czy to dobry wybór? Używamy model można dostać do 700zł. Czy można na nim zainstalować 2 systemy na raz?

#18 Użytkownik jest niedostępny   gambiting Ikona

  • Phyrexian missionary
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2534
  • Dołączył: Nd, 26 Paź 08

Napisany 21 Luty 2011 - 13:04

Można. Tylko nie kup wersji z Celeronem 900 bo sobie włosy powyrywasz......

#19 Użytkownik jest niedostępny   Bula i spula Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1580
  • Dołączył: So, 12 Lut 05

Napisany 21 Luty 2011 - 13:10

Zobacz postkondi3012, o 21 Luty 2011 - 12:49, napisał(a):

Zdecydowałem sie na zakup modelu asusa 1000h lub he lub hd,
czy to dobry wybór? Używamy model można dostać do 700zł. Czy można na nim zainstalować 2 systemy na raz?

Ja bym się rozejrzał za wersją z SSD (model 1000), ale na Allegro jest praktycznie nie do dostania.
Mimo wszystko moim zdaniem 1000h to dobry netbook i można na nim oczywiście zainstalować więcej niż jeden system.

Natomiast jeżeli ma to być jedyny laptop to zdecydowanie odradzam netbooka. (przez mały ekran może człowieka zalać krew, względnie trafić szlag)
Nawet w granicach 600 zł chodzą na Allegro bardzo fajne laptopy IBM ThinkPad R51, z baterią na 2 godz, ekranem 14-15". Procesor Pentium M rozłoży na łopatki tego Atoma. Grafika dedykowana ATI Radeon 7500/9000. 512 MB RAM (można rozbudować niewielim kosztem do 1gb, a trochę większym do 2gb). Moim zdaniem naprawdę warto.
Pracowałem na takim w zastępstwie stacjonarnego przez prawie rok, mając jednocześnie ASUSA EEE PC 1000 i wierz mi, że z ulgą siadałem do niego po zabawie z netbookiem.

#20 Użytkownik jest niedostępny   kondi3012 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Nd, 20 Lut 11

Napisany 21 Luty 2011 - 15:11

Laptop ten będzie jedynym laptopem, ale na codzien mam 2 stacjonarne i ten byłby na jakieś wyjazdy(w wakacje wyjeżdżam za praca i głównie do tego zamierzam go kupić), a na codzien korzystałbym ze stacjonarnego. Miałem okazje kilka dni pobawić sie jakimś hp też z ekranem 10cali i nie było źle(jedynie rozdziałka mała) i jeszcze przez rok miałem della jakiegoś 15 cali i miał taki dół "przyszywany" tzn były tam dodatkowe wejścia i napęd dvd, jego bateria wystawała z tylu jakieś 3cm, był to świetny laptop, trochę ciężki ale nie za wielki i świetnie działał, jak ktoś by znał ten model to proszę o info, chociaż i tak pewnie nie dostane go to 700zł. Ten 1000h mi sie podoba i myślę ze na niego sie zdecyduje. Tylko jeszcze czy da sie jakoś ta rozdziałke powiekszyć? Gdy miałem ekran z natywna rozdzielczością 1280x1024 to mogłem zwiększyć rozdziałke ale zmniejszały sie ikony itd, czy tu też tak można?

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych