Forum PCLab.pl: Battlefield 3 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (140 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Battlefield 3 Premiera 2011 Oceń temat: ****- 3 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   daniob Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 26 Luty 2011 - 11:29

Dodaj obrazek

Trzecia odsłona głównej serii strzelanek sieciowych Battlefield.

Battlefield 3 to trzecia odsłona jednej z najbardziej znanych i wpływowych wieloosobowych strzelanek wojennych. Produkcja została stworzona przez autorów marki, czyli szwedzkie studio EA DICE, znane z wielu udanych tytułów - od klasycznychPinball Dreams i Pinball Fantasies, przez Mirror's Edge, aż po poboczne odsłony serii Battlefield, czyli Bad Company.

Trzecia odsłona Battlefielda składa się zarówno z kampanii solowej jak i rozbudowanego trybu wieloosobowego. W pojedynkę możemy wziąć udział w wielu dynamicznych i zróżnicowanych misjach, które zabierają nas do Stanów Zjednoczonych (Nowy Jork), Europy (Paryż), a nawet na Bliski Wschód (Teheran, Kurdystan). Podczas operacji nie brakuje spokojnych i wyciszonych scen oraz wstrząsających wydarzeń – jesteśmy nawet świadkami potwornego trzęsienia ziemi. W poszczególnych misjach bardzo często walczymy u boku innych żołnierzy oraz korzystamy z zaawansowanego sprzętu wojskowego.

Sieciowe potyczki w Battlefield 3 rozgrywają się w podobnych sceneriach co kampania solowa i zostały oparte na czteroklasowym systemie postaci. W grze nie mogło zabraknąć ogromnych połaci terenu i pojazdów – do naszej dyspozycji oddano śmigłowce, samoloty bojowe, czołgi oraz transportery opancerzone. W walkach bierze udział do 24 graczy na konsolach i 64 graczy na komputerach osobistych. Dla zagorzałych miłośników Battlefielda 2 przygotowano dodatkowy pakiet, zawierający odświeżone wersje kultowych map wraz z charakterystycznymi pojazdami i uzbrojeniem (rozszerzenie nie wchodzi w skład podstawowej wersji gry).

W trzecim Battlefieldzie autorzy wrócili w pewnym zakresie do korzeni serii i jednocześnie starali się rozbudować rozgrywkę. Dzięki temu żołnierze mogą nie tylko kucać, ale także leżeć, a nawet przenosić ciała rannych towarzyszy. Do zabawy wprowadzono popularny system killcamów (kamera ukazująca naszego zabójcę) oraz narzędzia do nagrywania własnych filmów z fragmentów potyczek. Producent nie zapomniał o wsparciu dla serwerów dedykowanych, z których zrezygnowano w kilku innych znanych tytułów z lat 2009-2010 (Call of Duty: Modern Warfare 2).

Battlefield 3 korzysta z silnika Frostbite 2.0, czyli autorskiej technologii EA DICE, która gwarantuje olbrzymie pola bitew, lepsze efekty świetlne, świetne animacje postaci (stworzone za pomocą systemu ANT, opracowanego przez EA Sports), przyjemny model jazdy pojazdami oraz słynny system zniszczeń. Na potrzeby gry przygotowano także lepsze efekty dźwiękowe – żeby zwiększyć realizm próbki nagrywano z różnych odległości. Produkcja korzysta ponadto z bibliotek DirectX 11, a co za tym idzie, nie jest kompatybilna ze starszymi systemami operacyjnymi (Windows XP).

Ten post był edytowany przez daniob dnia: 26 Luty 2011 - 11:30

#2 Użytkownik jest niedostępny   Krzysi3kk Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Luty 2011 - 11:32

Mam bardo duze nadzieje zwiazane z ta gra

#3 Użytkownik jest niedostępny   hawk-pl Ikona

• Symulatorowiec
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Luty 2011 - 17:48

Ze względu na mniejszą maksymalną ilość grających jednocześnie na konsoli na pewno kupię na PC.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Kszyrztow Ikona

• HAWP
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Luty 2011 - 18:08

Na PC'cie ma być ogólnie wszystko "wypas", bo ta platforma jeśli wierzyć DICE, ma być lead'em. I chyba wszystko na to wskazuje, bo pokazany ostatnio teaser wyglądał naprawdę ekstra pod względem oprawy. Nie chce mi się jakoś wierzyć, że to samo będzie na konsolach. Chyba, że stanie się istny cud :E

Co innego, że gra będzie pewnie wymagała kompa z NASA, aby tak wyglądać :E

#5 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Luty 2011 - 20:06

Gdzieś tam podawali że BC2 sprzedał się najlepiej na pc więc dice wyciągnęło wnioski z tego :E Bardzo dobrze, jeżeli chcemy większych zmian w rozgrywce i oprawie to nie na konsolach, te padła więcej już nie wyciągną.

#6 Użytkownik jest niedostępny   tehGMN Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 26 Luty 2011 - 20:50

Zobacz postKrzysi3kk, o 26 Luty 2011 - 11:32, napisał(a):

Mam bardo duze nadzieje zwiazane z ta gra

#7 Użytkownik jest niedostępny   VERGILDH Ikona

• Nothing is true, everything is permitted
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Luty 2011 - 21:39

Gra prezentuje się naprawdę kozacko, miejmy nadzieję, że wersji konsolowej choć troszeczkę uda się zbliżyć do takiego wyglądu ;)

#8 Użytkownik jest niedostępny   Kowal_jr Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Luty 2011 - 14:23

Zobacz postKszyrztow, o 26 Luty 2011 - 18:08, napisał(a):

Co innego, że gra będzie pewnie wymagała kompa z NASA, aby tak wyglądać :E

Gdzieś czytałem że twórcy mówili że gra będzie miała wymagania zbliżone do tych z bf bc2 i optymalizacja będzie stała na bardzo wysokim poziomie.

#9 Użytkownik jest niedostępny   power1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 27 Luty 2011 - 15:40

Mam pytanie , moze ktoś znalazł juz gdzieś info , dotyczące map w bf3 na ps3 , skoro ma być tylko 24 graczy a na PC 64 , tzn ze mapy na ps3 bedą mniejsze? Czy bedą takie same jak na PC i nikt nie bedzie mógł sie znalesc? Pytam bo posadam dobrego PC i ps3 ale w bc2 lepiej mi sie gra na ps3 i mam dylemat która wersje kupić.

#10 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Luty 2011 - 15:55

Mam dla ciebie odpowiedź, jak gra wyjdzie to się dowiesz ;)

#11 Użytkownik jest niedostępny   quń Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 27 Luty 2011 - 17:37

Zobacz postpower1, o 27 Luty 2011 - 15:40, napisał(a):

Mam pytanie , moze ktoś znalazł juz gdzieś info , dotyczące map w bf3 na ps3 , skoro ma być tylko 24 graczy a na PC 64 , tzn ze mapy na ps3 bedą mniejsze? Czy bedą takie same jak na PC i nikt nie bedzie mógł sie znalesc? Pytam bo posadam dobrego PC i ps3 ale w bc2 lepiej mi sie gra na ps3 i mam dylemat która wersje kupić.

Też mam dla ciebie odpowiedź, mapy będą mniejsze.

#12 Użytkownik jest niedostępny   MarcysxD Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Luty 2011 - 17:49

Chyba że na konsolach będzie tak jak w BC2 a PC jak za dawnych czasów BF2.

#13 Użytkownik jest niedostępny   Kris Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Luty 2011 - 17:59

Zobacz postpower1, o 27 Luty 2011 - 15:40, napisał(a):

Dodatkowe mapy o których już poinformowano to odnowione wersje najlepszych map z drugiej części BF'a (nie mylić z BC2) - tam zaś o ile dobrze pamiętam nie było opcji by grało na raz 64graczy (co prawda modyfikacja wprowadzała taką możliwość, choć mogę się mylić bo dość dawno nie grałem), masz odpowiedź.

#14 Użytkownik jest niedostępny   daniob Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Luty 2011 - 18:34

Zobacz postKris, o 27 Luty 2011 - 17:59, napisał(a):

tam zaś o ile dobrze pamiętam nie było opcji by grało na raz 64graczy

Była taka opcja.

#15 Użytkownik jest niedostępny   Kris Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Luty 2011 - 21:36

W takim razie mój błąd, najwyżej na tych mapach dostaniemy zapewne dużo pojazdów i też będzie dobrze.

#16 Użytkownik jest niedostępny   Kazubin Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Luty 2011 - 21:48

Mapy będą dostosowane pod 24 graczy, tak jak i ilość sprzętu. Ciekawi natomiast jak rozprawią się z "lotnictwem", bo aby to miało sens droga przelotu musi mieć jakąś przyzwoitą długość.

#17 Użytkownik jest niedostępny   power1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 27 Luty 2011 - 22:46

A moze bedzie tak ze dla 64 graczy bedą specjalne ogromne mapy dostempne tylko na pc

#18 Użytkownik jest niedostępny   ziCk_lodz Ikona

• Cham, burak i prostak
  • PipPipPipPipPip

Napisany 28 Luty 2011 - 17:07

Zobacz postKowal_jr, o 27 Luty 2011 - 14:23, napisał(a):

Gdzieś czytałem że twórcy mówili że gra będzie miała wymagania zbliżone do tych z bf bc2 i optymalizacja będzie stała na bardzo wysokim poziomie.

No to chyba zmienili silnik, bo nie potrafią doprowadzić Frostbite do stanu, który można by chociaż nazwać zbliżonym do jakiejkolwiek optymalizacji od wczesnych jego początków po dziś dzień :E

#19 Użytkownik jest niedostępny   daniob Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 02 Marzec 2011 - 11:31

Pełny gameplay

:glodny: :glodny: :glodny:

#20 Użytkownik jest niedostępny   Kszyrztow Ikona

• HAWP
  • PipPipPipPipPip

Napisany 02 Marzec 2011 - 18:25

Wygląda to genialnie :o A to jeszcze kod pre-alpha :lol2:

Ciekawe tylko, jak to będzie na konsolach wyglądać.

• (140 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »