Forum PCLab.pl: Problem z filmami w RMVB - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Problem z filmami w RMVB Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Matriks_1111 

  • Błędny rycerz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: So, 01 Maj 04

Napisany 16 Grudzień 2004 - 21:50

Kurde - mam film w RMVB - wczoraj działał dobrze, dziś zainstalowałem AllPlayer'a (chciałem go sprawdzić) i film nie działał za dobrze - film się "zawieszał" więc wróciłem znów do V-Player'a lecz tam pojawił się ten sam problem co w All Player'e - co robić ?? Myślę że to wina Live Update (czyli instalowania kodeków z neta od AllPlayer'a) tyle, ze te już przeinstalowałem na te poprzednie, które miałem jak wszystko działalo - co jest grane ?? HELP :cry: Problem dotyczy wszystkich filmów w RMVB :(

#2 Użytkownik jest niedostępny   drasd 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20
  • Dołączył: Cz, 24 Cze 04

Napisany 16 Grudzień 2004 - 22:54

sprobój zainstalować kodek realalt123

#3 Użytkownik jest niedostępny   Matriks_1111 

  • Błędny rycerz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: So, 01 Maj 04

Napisany 16 Grudzień 2004 - 23:00

drasd, o Dec 16 2004, 22:54, napisał(a):

sprobój zainstalować kodek realalt123


Eeee... można linka :>

PS. teraz mam Real Alternative 1.29 czy on przypadkiem nie posiada już tego kodeka :>

#4 Użytkownik jest niedostępny   januzi 

  • ^ patryjota, katolig, bochater
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 35637
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 03

Napisany 16 Grudzień 2004 - 23:02

bylo sie nie bawic playerami :D
usun kodeki i zainstaluj na czysto

#5 Użytkownik jest niedostępny   Matriks_1111 

  • Błędny rycerz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: So, 01 Maj 04

Napisany 16 Grudzień 2004 - 23:26

Które ?? Wszystkie :>

#6 Użytkownik jest niedostępny   Matriks_1111 

  • Błędny rycerz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: So, 01 Maj 04

Napisany 16 Grudzień 2004 - 23:34

Hmm.... no i nic - przeinstalowałem je wszystkie - zarówno codec_7h (ze stronki www.m5studio.prv.pl jak i codeki Real Alternative... odinstalowałem także All Player'a - wynik - ciągle to samo - co jest grane :>

#7 Użytkownik jest niedostępny   Trojan 

  • antyklerykał
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 596
  • Dołączył: Wed, 03 Lis 04

Napisany 16 Grudzień 2004 - 23:35

Tych odpowiedzialnych za rmvb. No chyba że wszystkie formaty Ci krzaczą.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Matriks_1111 

  • Błędny rycerz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: So, 01 Maj 04

Napisany 16 Grudzień 2004 - 23:41

Trojan, o Dec 16 2004, 23:35, napisał(a):

Tych odpowiedzialnych za rmvb. No chyba że wszystkie formaty Ci krzaczą.



Właśnie mam wrażenie ze inne filmy też jakby ścinają... tyle ze tylko w rmvb się "zawiesza" obrac (dzwięk idzie dalej)

#9 Użytkownik jest niedostępny   Trojan 

  • antyklerykał
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 596
  • Dołączył: Wed, 03 Lis 04

Napisany 16 Grudzień 2004 - 23:50

IMO za dużo syfu też sie nazbierało, zanim ponownie zainstalujesz kodeki wyczyść rejestr ze zbędnych wpisów.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Matriks_1111 

  • Błędny rycerz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: So, 01 Maj 04

Napisany 17 Grudzień 2004 - 09:37

Trojan, o Dec 16 2004, 23:50, napisał(a):

IMO za dużo syfu też sie nazbierało, zanim ponownie zainstalujesz kodeki wyczyść rejestr ze zbędnych wpisów.


Dobra - czyli usunąć dokładnie WSZYSTKIE kodeki (Divx, Xvid, itp.) tak ?? Pytanie - jak dokładnie rejestr wyczyścić z tego badziewia :>

#11 Użytkownik jest niedostępny   januzi 

  • ^ patryjota, katolig, bochater
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 35637
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 03

Napisany 17 Grudzień 2004 - 09:39

start - uruchom - regedit
szukaj - divx
szukaj - rvmb czy jak to sie zwie
szukaj - ....

gspot do pokazania jakie sa kodeki
byl jeszcze jeden programik, ktory pokazywal liste kodekow, media info zdaje sie

poza tym http://www.divx.pl

#12 Użytkownik jest niedostępny   Matriks_1111 

  • Błędny rycerz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: So, 01 Maj 04

Napisany 17 Grudzień 2004 - 10:36

januzi, o Dec 17 2004, 09:39, napisał(a):

start - uruchom - regedit
szukaj - divx
szukaj - rvmb czy jak to sie zwie
szukaj - ....

gspot do pokazania jakie sa kodeki
byl jeszcze jeden programik, ktory pokazywal liste kodekow, media info zdaje sie

poza tym http://www.divx.pl


Pozatym chyba warto zrobić sobię kopię rejestru zanim zacznę się w tym bawić :D

#13 Użytkownik jest niedostępny   Matriks_1111 

  • Błędny rycerz
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7213
  • Dołączył: So, 01 Maj 04

Napisany 17 Grudzień 2004 - 10:45

Hmm... dziwne - teraz po wywaleniu wszystkich kodeków jak włączam film w Xvid'zie to działa - fakt skacze czasem (użycie proca wzrasta do 30% - nie wiedziec czemu) nie wiem o co chodzi :(

#14 Użytkownik jest niedostępny   turzol 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1543
  • Dołączył: Pn, 01 Gru 03

Napisany 17 Grudzień 2004 - 10:51

Panel sterowania --> System --> Sprzęt --> Menadżer urządzeń --> Kontrolery dźwięku video i gier --> Kodery-dekodery Video
We właściwościach masz listę zainstalowanych kodeków w systemie - możesz je również usunąć jak ci nie pasują.

#15 Użytkownik jest niedostępny   Qazzy 

  • śpioch
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3088
  • Dołączył: Cz, 20 Lut 03

Napisany 17 Grudzień 2004 - 13:14

instalnij sobie K-Lite Mega Codec Pack 1.16 - tam jest chyba wzsystko co moze byc potrzebne - mi sie jeszcze nie zdarzylo zebym mial problem z odtworzeniem jakiegokolwiek filmu
sznurek: http://home.hccnet.n...skes/mirror.htm
a odtwarzam (prawie) wszystko przez SubEdita
sznurek: SubEdit

#16 Użytkownik jest niedostępny   turzol 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1543
  • Dołączył: Pn, 01 Gru 03

Napisany 17 Grudzień 2004 - 13:58

qazzy, o Dec 17 2004, 13:14, napisał(a):

instalnij sobie K-Lite Mega Codec Pack 1.16 - tam jest chyba wzsystko co moze byc potrzebne - mi sie jeszcze nie zdarzylo zebym mial problem z odtworzeniem jakiegokolwiek filmu
sznurek: http://home.hccnet.n...skes/mirror.htm
a odtwarzam (prawie) wszystko przez SubEdita
sznurek: SubEdit



OMG 20MB syfu, pytanie tylko po co?? - ffdshow zajmuje 2MB, nie syfi systemu i wszystkie filmy chulają

#17 Użytkownik jest niedostępny   Qazzy 

  • śpioch
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3088
  • Dołączył: Cz, 20 Lut 03

Napisany 17 Grudzień 2004 - 15:41

turzol, o Dec 17 2004, 13:58, napisał(a):

OMG 20MB syfu, pytanie tylko po co?? - ffdshow zajmuje 2MB, nie syfi systemu i wszystkie filmy chulają

ale ffdshowem nie skompresujesz filmu :E zreszta w tym paku sa nie tylko kodeki ale i kilka przydatnych narzedzi :cool:

#18 Użytkownik jest niedostępny   turzol 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1543
  • Dołączył: Pn, 01 Gru 03

Napisany 17 Grudzień 2004 - 23:05

qazzy, o Dec 17 2004, 15:41, napisał(a):

ale ffdshowem nie skompresujesz filmu :E zreszta w tym paku sa nie tylko kodeki ale i kilka przydatnych narzedzi :cool:


To wytłumacz mi jakim cudem ja kompresuje :E :question:

#19 Użytkownik jest niedostępny   anett250 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 17 Paź 08

Napisany 17 Październik 2008 - 20:45

witam
Czy ktoś jest w stanie mi napisać jak odtworzyć film plik rmvb w domowym odtwarzaczy DVD??????

#20 Użytkownik jest niedostępny   DominiqueLV 

  • No Such Agency
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3062
  • Dołączył: Cz, 24 Sty 08

Napisany 19 Październik 2008 - 12:55

to proste. trzeba go przekonwerować na divixa.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych