Forum PCLab.pl: Cyfrowy polsat - w ogóle nie łapie mocy i jakości sygnału - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Cyfrowy polsat - w ogóle nie łapie mocy i jakości sygnału Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   PowerOfIce Ikona

  • ŻYMOOON DAWAJ LOKOOMOŁSZYN
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5159
  • Dołączył: So, 12 Cze 10

Napisany 21 Marzec 2011 - 20:03

Witam :>
Po skończonej umowie z poprzednim dostawca zdecydowalem sie na cyfrowy polsat. Wzięłem opcje z podwójnym dekoderem, więc antene z podwojnym konwektorem. Przejdźmy do rzeczy - podłączyłem wszystko do dekodera, dekoder dziala, wyskakuje te okienko pierwszej instalacji, tylko ze... jak w temacie. W ogóle nie lapie mi mocy i jakości sygnału. Nie mogę przez to w ogóle tych kanałów zainstalować, ale to oczywiste. Dzwoniłem na infolinie 2 razy, to 2 razy mi powiedzieli to samo; trzeba kręcić antena a druga osoba niech patrzy czy cos sie z tym paskiem rusza. No ale przekrecona byla w pelni osi i ani troche sie pasek nie ruszyl.
Co mam robić? Powoli juz zaczynam tracic do tego cierpliwość :E. Dekoder w głównym pokoju to jakby co HD 5000(póki co tylko tego podłączam).

#2 Użytkownik jest niedostępny   lokiju Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1108
  • Dołączył: Cz, 25 Maj 06

Napisany 21 Marzec 2011 - 20:11

Zobacz postPowerOfIce, o 21 Marzec 2011 - 20:03, napisał(a):

Witam :>
Po skończonej umowie z poprzednim dostawca zdecydowalem sie na cyfrowy polsat. Wzięłem opcje z podwójnym dekoderem, więc antene z podwojnym konwektorem. Przejdźmy do rzeczy - podłączyłem wszystko do dekodera, dekoder dziala, wyskakuje te okienko pierwszej instalacji, tylko ze... jak w temacie. W ogóle nie lapie mi mocy i jakości sygnału. Nie mogę przez to w ogóle tych kanałów zainstalować, ale to oczywiste. Dzwoniłem na infolinie 2 razy, to 2 razy mi powiedzieli to samo; trzeba kręcić antena a druga osoba niech patrzy czy cos sie z tym paskiem rusza. No ale przekrecona byla w pelni osi i ani troche sie pasek nie ruszyl.
Co mam robić? Powoli juz zaczynam tracic do tego cierpliwość :E. Dekoder w głównym pokoju to jakby co HD 5000(póki co tylko tego podłączam).

Próbuj kręcić kamerą albo zmień talerz na większy jakiś czas temu miałem podobny problem i się okazało , że talerz za mały .

#3 Użytkownik jest niedostępny   depedro Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4278
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 21 Marzec 2011 - 20:11

Jeśli chcesz samodzielnie ustawić antenę to musisz to robić bardzo powoli. Lepszym rozwiązaniem jest miernik sygnału ,koszt nie jest duży lub udanie się do jakiegoś elektronika to ustawi antenę .Minus taki że skasuje min 50zł.

#4 Użytkownik jest niedostępny   lokiju Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1108
  • Dołączył: Cz, 25 Maj 06

Napisany 21 Marzec 2011 - 20:13

Zobacz postdepedro, o 21 Marzec 2011 - 20:11, napisał(a):

Jeśli chcesz samodzielnie ustawić antenę to musisz to robić bardzo powoli. Lepszym rozwiązaniem jest miernik sygnału ,koszt nie jest duży lub udanie się do jakiegoś elektronika to ustawi antenę .Minus taki że skasuje min 50zł.

Jeżeli talerz jest zbyt mały to nawet przy najlepszym ustawieniu anteny nie uzyska dużej jakości sygnału.

#5 Użytkownik jest niedostępny   PowerOfIce Ikona

  • ŻYMOOON DAWAJ LOKOOMOŁSZYN
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5159
  • Dołączył: So, 12 Cze 10

Napisany 21 Marzec 2011 - 20:17

Hmm talerz to mi jeszcze po cyfrze + pozostał który brałem jakieś 2-2,5 lata temu.

#6 Użytkownik jest niedostępny   depedro Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4278
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 21 Marzec 2011 - 20:22

Zobacz postlokiju, o 21 Marzec 2011 - 20:13, napisał(a):

Jeżeli talerz jest zbyt mały to nawet przy najlepszym ustawieniu anteny nie uzyska dużej jakości sygnału.


To fakt.Większa średnica talerza da lepszy sygnał. Jaka średnica talerza.

#7 Użytkownik jest niedostępny   PowerOfIce Ikona

  • ŻYMOOON DAWAJ LOKOOMOŁSZYN
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5159
  • Dołączył: So, 12 Cze 10

Napisany 21 Marzec 2011 - 20:27

80 cm

#8 Użytkownik jest niedostępny   depedro Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4278
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 21 Marzec 2011 - 20:47

Antena trochę mała. Sprawdź kable,nieraz wystarczy lekko ruszyć i brak sygnału.

#9 Użytkownik jest niedostępny   PowerOfIce Ikona

  • ŻYMOOON DAWAJ LOKOOMOŁSZYN
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5159
  • Dołączył: So, 12 Cze 10

Napisany 21 Marzec 2011 - 21:35

Nie ma opcji zeby kable byly gdzies poluzowane. W obu miejscach sa docisniete na maksa.

#10 Użytkownik jest niedostępny   depedro Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4278
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 21 Marzec 2011 - 21:58

Ustaw tą antenę tak jak na canal plus. W dekoderze ustaw na Hot Birda i delikatnie przekręcaj anteną.

#11 Użytkownik jest niedostępny   anubis01 Ikona

  • Wszystko należy upraszczać jak tylko można, ale nie bardziej.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3489
  • Dołączył: Cz, 25 Sty 07

Napisany 21 Marzec 2011 - 22:04

Juz lepiej zadzwonic po kogos kto sie tym zajmuje. Przyjedzie ustawi, a jak bedzie cos nie tak to powie. Koszt ~60 zl nie jest jakas wielka kwota.

#12 Użytkownik jest dostępny   Kpc21 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3117
  • Dołączył: Nd, 15 Lut 09

Napisany 21 Marzec 2011 - 23:04

Telewizję satelitarną w Polsce odbiera się nawet na antenach 60 cm i mniejszych, antena 80 cm powinna spokojnie wystarczyć.

Możesz spróbować z tym:
http://sci.pam.szcze.../az/czasaz.html


Poza tym

- konwektor:
Dodaj obrazek

- konweRTER:
Dodaj obrazek

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych