Forum PCLab.pl: Babylon search Jak usunąć? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (16 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Babylon search Jak usunąć? Oceń temat: ***** 3 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   amoncarcass Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 03 Gru 07

Napisany 10 Kwiecień 2011 - 17:05

Witam! Nie mogę usunąć z komputera programu Babylon search. Usunąłem w panelu sterowania ale ten program nadal pozostał i zmusza mnie do przeglądania witryn internetowych za jego pośrednictwem. Nie ma nigdzie już plików które miały w nazwie babylon. Usunąłem je wszystkie i nic to nie dało. Korzystam z mozilli pod którą "podczepił" się ten denerwujący program. Będę Bardzo wdzięczny za pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Wszystkich Marek.

#2 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 10 Kwiecień 2011 - 17:10

Sprawdź na liście rozszerzeń do przeglądarki: Ctrl + Shift + A
W pasek adresu wpisz: about:config
Do pola filtr wpisz: babylon
Teraz kliknij na każdej wartości prawym przyciskiem myszy i wybierz Resetuj.

Ten post był edytowany przez tehawanka dnia: 10 Kwiecień 2011 - 17:12


#3 Użytkownik jest niedostępny   amoncarcass Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 03 Gru 07

Napisany 10 Kwiecień 2011 - 17:35

Wielkie !!! Dzięki !!! :D Na liście rozszerzeń nie było programu Babylon. Zadziałał drugi sposób i za to Bardzo Ci Dziękuję !!!

Jest jeszcze jeden problem który pojawił się od momentu Babylona. Nie mogę ustawić strony startowej w Opcjach internetowych takiej jaką bym chciał. Wtedy był zawsze Babylon a teraz jest cały czas Mozilla. Chciałbym żeby to było Google tak jak miałem do tej pory.

Jeśli możesz mi w tym problemie pomóc będę naprawdę Wdzięczny. M.

#4 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 10 Kwiecień 2011 - 17:46

Do pola filtr wklej to: browser.startup.homepage
Później kliknij prawym wybierz Modyfikuj i wklej adres Google.

#5 Użytkownik jest niedostępny   amoncarcass Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 03 Gru 07

Napisany 10 Kwiecień 2011 - 18:11

Jestem Ci Bardzo wdzięczny za pomoc bo ten Babylon naprawdę mnie zdenerwował. Dziękuję też za poświęcony czas. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :) Marek.

#6 Użytkownik jest niedostępny   joko77 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Nd, 01 Maj 11

Napisany 01 Maj 2011 - 17:24

Witam mam prosbe do ,tehawanka, nie moge usunac BABYLON SEARCH Z ZAKLADKI w mozilli firefox.
Czytalem wczesniejsze wpisy ale nie wiem jak sie do tego zabrac. Poniewaz po wykasowaniu programy BABYLON z prog.files wykasowalem tez Mozilla Firefox. Po siagnieciu i odpaleniu mozilli nie mam paska jak w googlach i mysle ze brakuje mi jakis dodatkow typu google ktore tez wykasowalem przy okazji. Prosze o pomoc krok po kroku please...

:hmm: Witam mam prosbe do ,tehawanka, nie moge usunac BABYLON SEARCH Z ZAKLADKI w mozilli firefox.
Czytalem wczesniejsze wpisy ale nie wiem jak sie do tego zabrac. Poniewaz po wykasowaniu programy BABYLON z prog.files wykasowalem tez Mozilla Firefox. Po siagnieciu i odpaleniu mozilli nie mam paska jak w googlach i mysle ze brakuje mi jakis dodatkow typu google ktore tez wykasowalem przy okazji. Prosze o pomoc krok po kroku please...

Chlopaki pomóżcie :)

#7 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 01 Maj 2011 - 17:53

Nie rozumiem czego brakuje w FF i co skasowałeś.
Spróbuj w ten sposób:
Wszystkie programy -> Mozilla Firefox -> Mozilla Firefox (Tryb awaryjny) -> zaznacz:
- przywróć domyślne paski narzędzi i przyciski
- przywróć domyślny zestaw wyszukiwarek
Kliknij Wprowadź zmiany i uruchom ponownie.

#8 Użytkownik jest niedostępny   joko77 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Nd, 01 Maj 11

Napisany 01 Maj 2011 - 21:31

Witam wchodze na tryb awaryjny mozilla ale nie ma opcji:

- przywróć domyślne paski narzędzi i przyciski
- przywróć domyślny zestaw wyszukiwarek. :hmm:

Zaznaczam ze pobralem Mozille firefox 4 - no chyba ze powinien byc inny firefox?????

Ta mozilla wlasnie nie ma paskow narzedzi ani zestawu wyszukiwarek za to ma na srodku ekranu google ale tylko w jezyku angielskim.

Jesli mozesz pomoz z gory dziekuje...

#9 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 01 Maj 2011 - 21:38

Skoro uszkodziłeś przeglądarkę to zainstaluj ponownie.
Ja też mam zainstalowany Firefox 4 i podczas uruchomienia w trybie awaryjnym wygląda tak:
Dodaj obrazek

#10 Użytkownik jest niedostępny   joko77 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Nd, 01 Maj 11

Napisany 05 Maj 2011 - 13:50

WITAJ Tehawanka doszedlem do

Sprawdź na liście rozszerzeń do przeglądarki: Ctrl + Shift + A
W pasek adresu wpisz: about:config
Do pola filtr wpisz: babylon
Teraz kliknij na każdej wartości prawym przyciskiem myszy i wybierz Resetuj.
I wtym momencie nie mam opcji RESETOWANIA.
JEST opcja
- wyswietl wiecej informacji
-zainstaluj
-o tym dodatku
Nie ma opcji resetuj. Pomoż kolego bo to juz mi cisnienie podnosi :)

Kolego do trybu awaryjnego doszedlem... Ale jeszcze BABYLON SEARCH MUSZE WYKASOWAC Z ZAKLADKI...

Proszę nie pisać postu pod postem! - dop. prabab

#11 Użytkownik jest niedostępny   tehawanka Ikona

  • Niedostępny
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6867
  • Dołączył: Pn, 21 Lip 08

Napisany 05 Maj 2011 - 14:07

Zobacz postjoko77, o 05 Maj 2011 - 14:50, napisał(a):

W pasek adresu wpisz: about:config
Do pola filtr wpisz: babylon
Teraz kliknij na każdej wartości prawym przyciskiem myszy i wybierz Resetuj.
I wtym momencie nie mam opcji RESETOWANIA.
JEST opcja
- wyswietl wiecej informacji
-zainstaluj
-o tym dodatku
Nie ma opcji resetuj. Pomoż kolego bo to juz mi cisnienie podnosi :)

W about:config nie ma takich opcji.
Takie opcje są na liście rozszerzeń i tam można usunąć zbędny dodatek.
W about:config masz to:
http://wstaw.org/m/2...-05_145809_.png

1. Uruchom Firefox i do paska adresu wpisz: about:config
2. Kliknij w Zachowam ostrożność, obiecuję!
3. Do pola Filtr wpisz: babylon
4. Teraz kliknij na każdej wartości i wybierz Resetuj

Ten post był edytowany przez tehawanka dnia: 05 Maj 2011 - 14:16


#12 Użytkownik jest niedostępny   szachinista Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Wt, 05 Lip 11

Napisany 05 Lipiec 2011 - 09:34

Na stronie FF znalazlem skuteczna i prosta porade:

http://support.mozil...?s=babylon&as=s

Narzedzia/Dodatki i tam odinstaluj Babylon. Pomoglo natychmiast, a powyzszych porad nie zrozumialem.

#13 Użytkownik jest niedostępny   witekgubin Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 20 Cze 12

Napisany 20 Czerwiec 2012 - 17:05

Dobrze że są tacy ludzie co wiedzą jak takie "guwno" jak BABYLON usunąc, a tych co takie guwno tworzą to bym na Syberię wysłał. Zaraz zadzwonie do wujka Putina i spytam czy ma tam wolne miejsca.

#14 Użytkownik jest niedostępny   silesiaaa Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wed, 08 Sie 12

Napisany 08 Sierpień 2012 - 16:58

Witam :) Od razu zaznaczę, że się totalnie na tym nie znam, dlatego jak ktoś będzie mi ktoś coś chciał wytłumaczyć to możliwie jak najprościej :D:P Zrobiłam wszystko dokładnie z instrukcją. Pasek wyszukiwania babylon.com oraz ask.com i searchya.com (bo przyplątały się do mnie też inne świństwa) zniknął. Zresetowałam w "about.config" wszystko, co zawierało nazwę wymienionych wcześniej stron. Wszystko wydawałoby się w porządku, jednak gdy uruchomię przeglądarkę na nowo, ponownie wejdę w about.config wszystkie zresetowane wcześniej nazwy pojawiły się na nowo. Co zrobić? Czy jest jakiś sposób na usunięcie tego świństwa? Czy pozostaje mi tylko formatowanie?:)

#15 Użytkownik jest dostępny   filutka78 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10191
  • Dołączył: Pn, 15 Lis 10

Napisany 08 Sierpień 2012 - 17:00

Użyj >Adw-cleaner (ściągnij na Pulpit i kliknij w nim Delete
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner[S1].txt

F.

#16 Użytkownik jest niedostępny   silesiaaa Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wed, 08 Sie 12

Napisany 08 Sierpień 2012 - 17:12

Zobacz postfilutka78, o 08 Sierpień 2012 - 17:00, napisał(a):

Użyj >Adw-cleaner (ściągnij na Pulpit i kliknij w nim Delete
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner[S1].txt

F.


Proszę :)

Załączone pliki



#17 Użytkownik jest dostępny   filutka78 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10191
  • Dołączył: Pn, 15 Lis 10

Napisany 08 Sierpień 2012 - 17:19

OK, usunięte.

W Adw-Cleaner kliknij na przycisk Uninstall

F.

#18 Użytkownik jest niedostępny   silesiaaa Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Wed, 08 Sie 12

Napisany 08 Sierpień 2012 - 17:32

Zobacz postfilutka78, o 08 Sierpień 2012 - 17:19, napisał(a):

OK, usunięte.

W Adw-Cleaner kliknij na przycisk Uninstall

F.


Bardzo dziękuję za pomoc :)!!!

#19 Użytkownik jest niedostępny   Peyton88 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 12 Sie 12

Napisany 12 Sierpień 2012 - 15:32

Niestety zmuszona jestem odswieżyc temat :(
Na poczatku powiem,że jestem kompletnym laikiem,ale nie aż takim,żeby najpierw pytać a nie szukać dostepnych rozwiązań. Także po 2 dniowych poszukiwaniach i po wybróbowaniu dostepnych rozwiązań,żadne z nich nie działa na tego babylona. w rozszerzenaich i dodatkach babylona nie ma. W panelu kontrolnym odinstalowałam. Po wpisaniu about:confing, zresetowałam wszystko co wyskoczyło mi po szukaniu słowa babylon. Jednak kiedy wlączam firefoxa od poczatku,znów strona startowa i wyszukiwarka zmienia mi się na babylona a po ponownym wpisaniu about:config nie zresetowały sie 3 "pliki" ->
browser.search.order.1
browser.search.defaultenginename
browser.startup.homepage
Po użyciu Adw-Cleaner ,który "twierdzi",że wszystko zostało usuniete, po ponownym uruchomieniu (kompa i firefoxa) babylon nadal jest.
zrobiłam LOGa jakby ktoś mogłby zerknąc i wytłumaczyć mi co dalej mogłabym z tym zrobić byłabym ogromnie wdzięczna :)


LOG (nie moglam niestety dodać załącznika):
http://www.mediafire...n9m2qkope7voczr

Ten post był edytowany przez Peyton88 dnia: 12 Sierpień 2012 - 15:33


#20 Użytkownik jest dostępny   filutka78 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10191
  • Dołączył: Pn, 15 Lis 10

Napisany 13 Sierpień 2012 - 07:06

Log z Hijacka to wystarczał 5-6 lat temu. Teraz Hijack może służyć tylko do zabawy.
.

  • (16 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych