Forum PCLab.pl: Nie działające kilka stron na Firefoxie... czemu? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nie działające kilka stron na Firefoxie... czemu? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   LukZlfc Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 179
  • Dołączył: Cz, 12 Sie 10

Napisany 15 Kwiecień 2011 - 15:09

witam
mam taki problem z stronami Livesports.pl i Transfery.info. Nie mogę na nie wejść w Mozilli Firefox.

Nie odnaleziono serwera

Firefox nie może odnaleźć serwera www.transfery,.info.

Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np.
ww.example.com zamiast
www.example.com
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.


Jeśli chodzi o transfery.info to nie wejdę wcale ani na Firefoxie ani na IE. Lecz z tym Livesports udaje mi się ale uwaga najpierw muszę włączyć IE, tam wbić tę stronę która oczywiście tam się wczyta (czasem moze za 2 razem) i wtedy mi tu na mozilli chodzi. Dlaczego tak się dzieje? To błąd mozilli? Jakieś dodatki blokują lub są potrzebne? Jest na to rozwiązanie (oprócz serwera proxy). Dodam że mam na tym kompie neta bezprzewodowego którego ściągam z drugiego kompa z modemem i routerem i tam z tymi stronami NIE MAM absolutnych problemów. Może to od tego że mam bezprzewodowy? Bo skoro tam idzie a tu nie to jak to wyjaśnić a tam ta sama przeglądarka. Mój kumpel też nigdy nie wejdzie na transfery.info (jedynie przez proxy) a livesports czasem mu nie idzie. Też ma modem i router podłączony do kompa ale on nie ściąga tylko udostępnia neta. Bardzo Proszę o Pomoc z tym Problemem.

Ten post był edytowany przez LukZlfc dnia: 15 Kwiecień 2011 - 15:10


#2 Użytkownik jest niedostępny   Pawciodebest Ikona

  • Myśliciel
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1216
  • Dołączył: Wed, 21 Lip 10

Napisany 15 Kwiecień 2011 - 15:12

Miałem Firefoxa ale mnie wkurzał to wymieniłem go na Safari i już pół roku jade i nie żałuję :P ;)

#3 Użytkownik jest niedostępny   LukZlfc Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 179
  • Dołączył: Cz, 12 Sie 10

Napisany 15 Kwiecień 2011 - 15:19

Zobacz postPawciodebest, o 15 Kwiecień 2011 - 15:12, napisał(a):

Miałem Firefoxa ale mnie wkurzał to wymieniłem go na Safari i już pół roku jade i nie żałuję :P ;)

no jezeli chodzi o tego nowego 4 to mnie nie zawodzi narazie, ale i tak pewnie na innych nie wejde np na transfery skoro na IE tez nie idzie to wlasnie chodzi mi o to zeby ktos mi pomogł;]

#4 Użytkownik jest niedostępny   depedro Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4278
  • Dołączył: Cz, 03 Kwi 08

Napisany 15 Kwiecień 2011 - 15:19

Strona transfery.info działa normalnie,korzystam z FF i normalnie wchodzę. Nie masz jakiś programów blokujących czy coś w tym stylu.

#5 Użytkownik jest niedostępny   qniak Ikona

  • alkoholik ;)
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1752
  • Dołączył: So, 27 Gru 08

Napisany 15 Kwiecień 2011 - 15:23

U mnie też normalnie więc to raczej nie problem przeglądarki.

#6 Użytkownik jest niedostępny   LukZlfc Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 179
  • Dołączył: Cz, 12 Sie 10

Napisany 15 Kwiecień 2011 - 15:28

Zobacz postdepedro, o 15 Kwiecień 2011 - 15:19, napisał(a):

Strona transfery.info działa normalnie,korzystam z FF i normalnie wchodzę. Nie masz jakiś programów blokujących czy coś w tym stylu.

no nic takiego nie mam: gg, deamon, moze avast??

jak próbuję przez proxy to idzie.

bo na tamtym kompie mam XP, tu Win7 i kumpel tez Win7. Może ten windows coś blokuje?

Ten post był edytowany przez LukZlfc dnia: 15 Kwiecień 2011 - 15:26


#7 Użytkownik jest dostępny   raximus Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 704
  • Dołączył: Cz, 05 Lis 09

Napisany 15 Kwiecień 2011 - 15:31

Jesteś właścicielem tych stron, i robisz darmową reklame? Czy może jesteś aż tak głupi?...
"Firefox nie może odnaleźć serwera www.transfery,.info." wpisujesz z błędem adres strony, i dziwisz się że nie działa...

#8 Użytkownik jest niedostępny   fajny Rafałek Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5335
  • Dołączył: Cz, 03 Wrz 09

Napisany 15 Kwiecień 2011 - 15:32

Obie strony u mnie na FF4 weszły bez zająknięcia.

Jakiego masz neta, w sensie, neo, netia, radiówka? Administrator nic nie blokował?

Ten post był edytowany przez fajny Rafałek dnia: 15 Kwiecień 2011 - 15:32


#9 Użytkownik jest niedostępny   LukZlfc Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 179
  • Dołączył: Cz, 12 Sie 10

Napisany 15 Kwiecień 2011 - 15:47

Zobacz postraximus, o 15 Kwiecień 2011 - 15:31, napisał(a):

Jesteś właścicielem tych stron, i robisz darmową reklame? Czy może jesteś aż tak głupi?...
"Firefox nie może odnaleźć serwera www.transfery,.info." wpisujesz z błędem adres strony, i dziwisz się że nie działa...

HA!
po 1. nie działa po POPRAWNYM wpisaniu.
po 2. wątpie chyba abym za każdym razem (a wpisywałem ten adres strony już z kilkanaście razy) źle wpisał adres i kumplowi też nie działa więc co, ciąży na nas klątwa przez którą za każdym razem źle wpisujemy adress?
po 3. wpisywałem ten adres transfery na szybko żeby tylko skopiować treśc błedu jak na nią wchodzę...

Zobacz postfajny Rafałek, o 15 Kwiecień 2011 - 15:32, napisał(a):

Obie strony u mnie na FF4 weszły bez zająknięcia.

Jakiego masz neta, w sensie, neo, netia, radiówka? Administrator nic nie blokował?

Net kablówka, 2 mb/s, w głównym kompie mam modem i router podłączony do kompa, tu mam karte wi-fi i go śćiągam. Co do administratora to nim jestem i nic sobie nie blokowałem ;P Patrzałem też w:
C:/Windows/System32/drivers/etc w pliku hosts (otworzony notatnikiem) czy nie mam tam zablokowanej którejś tej strony ale nie.
jest tam tylko:
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost
127.0.0.1 validation.sls.microsoft.com

Spróbuje to wszystko w pliku hosts wykasować, może coś pomoże.

HA ! Chłopaki wykasowałem ten wpis w tym pliku:

# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost
127.0.0.1 validation.sls.microsoft.com

i livesports.pl zaczął mi chodzić już na FF :D to już połowa sukcesu, jeszcze transfery;)


jak wklejam go spowrotem to livesports znów nie chodzi, czyli tam była jakiś blokada

Ten post był edytowany przez LukZlfc dnia: 15 Kwiecień 2011 - 15:44


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych