Forum PCLab.pl: [Fraps] Strasznie cicho nagrywa z Ts3, Skype, VT, Mumble ITP - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[Fraps] Strasznie cicho nagrywa z Ts3, Skype, VT, Mumble ITP WindowsXP Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   kezor Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 11

Napisany 16 Maj 2011 - 15:25

Elo, jak w temacie Fraps nagrywa mi bardzo cicho kolega z którym rozmawiam, słychać go ale tak jakby stał gdzieś obok mnie, ja go dobrze słyszę, i używam Windows XP nie mam żadnej funkcji Stereo Mix w ustawieniach dźwięku nie wiem dlaczego, potrzebuję pomocy

Ten post był edytowany przez kezor dnia: 16 Maj 2011 - 15:38


#2 Użytkownik jest niedostępny   spylon Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 142
  • Dołączył: So, 06 Sie 05

Napisany 16 Maj 2011 - 15:27

Nagrywaj Audacity :)

#3 Użytkownik jest niedostępny   kezor Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 11

Napisany 16 Maj 2011 - 15:37

pobrałem ale nadal nie za bardzo wiem jak to działa, i jak próbowaliśmy przed chwila to słychać tylko mnie gdy odtworzyłem

#4 Użytkownik jest niedostępny   HoZar Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12019
  • Dołączył: Wt, 01 Lut 05

Napisany 17 Maj 2011 - 07:42

któraś wersja frapsa, nie pamiętam w jakich okolicznościach i czy było to na xp czy juz na vista+

miała fazy i zamiast przechwytywać dźwięk, nagrywała prosto z mikrofonu i nie dało się tego przełączyć.
możesz sprawdzić najwyżej w ustawieniach urządzenia nagrywania jakie masz poziomy.
jak nie pomoże zainstaluj nową wersję + nowsze sterowniki dźwięku+chipset

#5 Użytkownik jest niedostępny   kezor Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 11

Napisany 17 Maj 2011 - 14:41

Zrobiłem 4 Screeny: Fraps(3.4.1), Play Control, Recording Control i Właściwości.

http://img62.imagesh...s/g/frapss.png/

#6 Użytkownik jest niedostępny   eGabeleXxX Ikona

  • mów mi: "Gabełek"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3715
  • Dołączył: Wt, 09 Cze 09

Napisany 17 Maj 2011 - 19:31

Wypróbuj starszą wersję - 3.0.1 - u mnie działa w pełni prawidłowo, znajomi też mieli problem z nowszymi.
Na bodajże 3 screenie, przy Microphone, zaznaczone jest "Wycisz". Próbowałeś to zmienić :question:

Ten post był edytowany przez eGabeleXxX dnia: 17 Maj 2011 - 19:32


#7 Użytkownik jest niedostępny   kezor Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 11

Napisany 18 Maj 2011 - 14:47

Tak, Gdy jest Nie wyciszony w słuchawkach słyszę Echo swojego Głosu tak samo kolega na teamspeaku mnie podwójnie dziwna sytuacja, a wg mnie to ja mam jakiś problem z Windowsem Ponieważ jak dzisiaj byłem u kolegi co też ma Windows XP on ma funkcje Miks Stereo, a ja nie mam. Da się jakoś ją "pobrać"?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Camello Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 976
  • Dołączył: So, 12 Cze 10

Napisany 18 Maj 2011 - 15:29

Zobacz postkezor, o 18 Maj 2011 - 15:47, napisał(a):

on ma funkcje Miks Stereo, a ja nie mam. Da się jakoś ją "pobrać"?

Kliknij dwa razy na głośniczek w trayu, w głośności głównej wybierz ->Opcje ->Właściwości i w opcjach nagrywania zaznaczasz Miks Stereo i klik na OK, po klinięciu na OK otworzy się regulacja głośności nagrywania przez MIX stero, podwyż ją sobie i powinno być w porządku , do tego wycisz wejście liniowe.
Załączony plik  q.JPG (28.63K)
Ilość pobrań: 6

Ten post był edytowany przez Camello dnia: 18 Maj 2011 - 15:31


#9 Użytkownik jest niedostępny   kezor Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 11

Napisany 18 Maj 2011 - 20:41

Zobacz postCamello, o 18 Maj 2011 - 15:29, napisał(a):

Kliknij dwa razy na głośniczek w trayu, w głośności głównej wybierz ->Opcje ->Właściwości i w opcjach nagrywania zaznaczasz Miks Stereo i klik na OK, po klinięciu na OK otworzy się regulacja głośności nagrywania przez MIX stero, podwyż ją sobie i powinno być w porządku , do tego wycisz wejście liniowe.
Załącznik q.JPG

Sprawa Wygląda prosto Lecz ja w "Nagrywanie" NIE mam Miks Stereo ;<

#10 Użytkownik jest niedostępny   Camello Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 976
  • Dołączył: So, 12 Cze 10

Napisany 18 Maj 2011 - 20:48

No faktycznie .
Nie zauważyłem screena w Twoim postcie powyżej.
A jak rozwiniesz zakładke 'Urządzenia miksujące' to jest tam jeszcze coś do wyboru ?
Podaj dokładny model tej kart dźwiękowej i wersje sterownika jaką masz teraz zainstalowaną.

Ten post był edytowany przez Camello dnia: 18 Maj 2011 - 20:48


#11 Użytkownik jest niedostępny   Tomz Ikona

  • Unknown Soldier
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2598
  • Dołączył: Cz, 07 Gru 06

Napisany 19 Maj 2011 - 13:07

Na Twojej karcie dźwiękowej pozycja 'Miks stereo' nazywa się "What U Hear" (czyli 'to co słyszysz'). Zaznacz tylko TO i nic więcej - wtedy spróbuj nagrać Frapsem.

W XP niestety jest to trochę bardziej skomplikowane (pod Vistą i 7 nic nie trzeba ustawiać). Pamiętaj też by przez zmianą WYŁĄCZYĆ wszystkie programy typu Skype (gdyż one automatycznie zmieniają opcje nagrywania na mikrofon).

Ten post był edytowany przez Tomz dnia: 19 Maj 2011 - 13:11


#12 Użytkownik jest niedostępny   kezor Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 11

Napisany 21 Maj 2011 - 19:01

Tomz Twoja podpowiedź pasuje mi najbardziej, lecz nie wiem dlaczego w moim komputerze wyskoczył Blue screen(to nie jest związane z tym tematem) i potem miałem błędy i w ogolę nawet nie mogłem Windowsa zainstalować, teraz zmieniłem płytę główną i mam Windows 7 ale nie mam Internetu ;/ będę miał za około tydzień; Jak sprawdzałem w Windows 7 też nie mam Opcji Miks Stereo tylko "What You Hear" więc jest tak jak według ciebie spowodowane kartą dźwiękową, gdy będę miał internet od razu to sprawdzę i napiszę jakie są wyniki :) w tej chwili piszę z Netbooka. Dzięki za odpowiedzi lecz zapewne to jeszcze nie koniec :)

Ten post był edytowany przez kezor dnia: 21 Maj 2011 - 19:01


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych