Forum PCLab.pl: Jaki potencjał ma twój procesor? Szukaj po numerze batch - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jaki potencjał ma twój procesor? Szukaj po numerze batch tylko Sandy Bridge CPU

#21 Użytkownik jest niedostępny   Flimi01 

  • Synek
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5707
  • Dołączył: So, 22 Wrz 07

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 16:36

Zobacz postsaker2k8, o 01 Czerwiec 2011 - 17:30, napisał(a):

czemu tylko SB ? a gdzie AMD ?

AMD jest za suabe i podkręcanie nic tutaj nie pomoże [*] .
A tak serio to można stworzyć coś takiego z prockami na AM3 ale w osobnym temacie co by sie nie mieszało.

#22 Użytkownik jest niedostępny   saker2k8 

  • Wake the fu#k up !!!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2256
  • Dołączył: Wed, 03 Mar 10

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 21:01

AMD za suabe :E czemu ? przeciez Phenom'y II ładnie się kręca ;) a jezeli trafi sie na dobra sztuke to nawet bardzo dobrze :)

wiadomo ze Intel przoduje pod względem OC na chłodzeniu powietrzem ale nie zostawiajmy AMD na "azoc[lodz]ie" :E

Przeciez SB to 32 nm, a AM3 to 45 nm takze nie ma co porównywać aż tak ;)

z reszta pewnie sytuacja sie zmieni po wyjeżdzie Bulldożerów...

PS: @up z reszta po sygnie widze ze sam masz AMD'ka ;)

Ten post był edytowany przez saker2k8 dnia: 01 Czerwiec 2011 - 21:02


#23 Użytkownik jest niedostępny   exon 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: So, 18 Wrz 10

Napisany 01 Czerwiec 2011 - 21:08

Zobacz postsaker2k8, o 01 Czerwiec 2011 - 21:01, napisał(a):

AMD za suabe :E czemu ? przeciez Phenom'y II ładnie się kręca ;) a jezeli trafi sie na dobra sztuke to nawet bardzo dobrze :)

wiadomo ze Intel przoduje pod względem OC na chłodzeniu powietrzem ale nie zostawiajmy AMD na "azoc[lodz]ie" :E

Przeciez SB to 32 nm, a AM3 to 45 nm takze nie ma co porównywać aż tak ;)

z reszta pewnie sytuacja sie zmieni po wyjeżdzie Bulldożerów...

PS: @up z reszta po sygnie widze ze sam masz AMD'ka ;)



Zobacz postFlimi01, o 01 Czerwiec 2011 - 16:36, napisał(a):

AMD jest za suabe i podkręcanie nic tutaj nie pomoże [*] .
A tak serio to można stworzyć coś takiego z prockami na AM3 ale w osobnym temacie co by sie nie mieszało.




Macie AMD to pisać OC guide przyda się, a tak swoją drogą to amd nie ma batchu tylko rewizję C2 i C3 wiem do miałem jak na dziś mam dosyć po jednym poradniku :E

#24 Użytkownik jest niedostępny   Mayster 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4127
  • Dołączył: Wed, 30 Wrz 09

Napisany 02 Czerwiec 2011 - 16:47

Zobacz postsaker2k8, o 01 Czerwiec 2011 - 22:01, napisał(a):

AMD za suabe :E czemu ? przeciez Phenom'y II ładnie się kręca ;) a jezeli trafi sie na dobra sztuke to nawet bardzo dobrze :)

wiadomo ze Intel przoduje pod względem OC na chłodzeniu powietrzem ale nie zostawiajmy AMD na "azoc[lodz]ie" :E

Przeciez SB to 32 nm, a AM3 to 45 nm takze nie ma co porównywać aż tak ;)

z reszta pewnie sytuacja sie zmieni po wyjeżdzie Bulldożerów...

PS: @up z reszta po sygnie widze ze sam masz AMD'ka ;)


kolega flimi zartowal, tak trudno to wylapac? :hmm:

#25 Użytkownik jest niedostępny   exon 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: So, 18 Wrz 10

Napisany 03 Czerwiec 2011 - 18:21

Nie ważne ale poradnik mogą napisać ;)

agent_x007 dodajesz twój oc guide czekam do niedzieli późnego wieczoru jeśli nie to dodaję go sam ale oczywiście napisze ze to twoja praca

#26 Użytkownik jest niedostępny   memel 

  • kojotus pospolitus
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3348
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 07

Napisany 05 Czerwiec 2011 - 22:38

ja moge udostepnic moj 60 stronicowy zeszyt z batchami, seriami, rok prod. denebow od rec C2 po C3 od X2 po X6
i ich OC :E

Ten post był edytowany przez memel dnia: 05 Czerwiec 2011 - 22:41


#27 Użytkownik jest niedostępny   KUBA TM 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 507
  • Dołączył: So, 25 Mar 06

Napisany 06 Czerwiec 2011 - 07:55

Udostepnij, to ulatwisz chlopakom zycie :P

#28 Użytkownik jest niedostępny   memel 

  • kojotus pospolitus
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3348
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 07

Napisany 06 Czerwiec 2011 - 12:19

tylko nie mam skanera a nie chce mi sie tego wszystkiego przepisywac

aha. do tego dochodza jeszcze dane jakie ktore dokladnie procki odblokowują się

Ten post był edytowany przez memel dnia: 06 Czerwiec 2011 - 12:20


#29 Użytkownik jest niedostępny   michal856 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Wt, 30 Lis 10

Napisany 06 Czerwiec 2011 - 13:46

A ja mam pytanie... w pierwszym poście nie ma takiego batcha jak mam ja: L104A477. Wiadomo jak się kręci? ja jeszcze siedzę na BOX'ie, więc wolę nie próbować :D

#30 Użytkownik jest niedostępny   exon 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: So, 18 Wrz 10

Napisany 06 Czerwiec 2011 - 14:18

Zobacz postmemel, o 06 Czerwiec 2011 - 12:19, napisał(a):

do tego dochodza jeszcze dane jakie ktore dokladnie procki odblokowują się



No tym to byś zawojował na pclabie
PISZ TO !

#31 Użytkownik jest niedostępny   BuShMaN 

  • o(ړײ)o
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 10418
  • Dołączył: Pn, 16 Lis 09

Napisany 06 Czerwiec 2011 - 14:21

Zobacz postmemel, o 05 Czerwiec 2011 - 23:38, napisał(a):

ja moge udostepnic moj 60 stronicowy zeszyt z batchami, seriami, rok prod. denebow od rec C2 po C3 od X2 po X6
i ich OC :E


Przypomina mi się sytuacja, kiedy któryś z użytkowników chciał sprzedać zeszyt Duńka :lol2:.

Co do tematu - pomysł świetny :thumbup:. Tylko żeby nie umarł śmiercią naturalną, tak jak niektóre na forum :kwasny:

#32 Użytkownik jest niedostępny   exon 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: So, 18 Wrz 10

Napisany 06 Czerwiec 2011 - 14:28

teraz może umrzeć bo tu już raczej nic ciekawego się nie znajdzie przydały by się nowe OC GUIDE (nie ważne intel czy amd)

#33 Użytkownik jest niedostępny   BuShMaN 

  • o(ړײ)o
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 10418
  • Dołączył: Pn, 16 Lis 09

Napisany 06 Czerwiec 2011 - 14:37

Zobacz postexon, o 06 Czerwiec 2011 - 15:28, napisał(a):

teraz może umrzeć bo tu już raczej nic ciekawego się nie znajdzie przydały by się nowe OC GUIDE (nie ważne intel czy amd)


Na Sandy Bridge i LGA1366 widzę, że już są poradniki - jeden twojego autorstwa, drugi agenta_x007. Mogłbym się wziąć za poradnik dotyczący AM3, jakbym miał wolną chwilę - chyba że ktoś wcześniej takowy zrobi.

Żeby OC GUIDE nie umarły, dobrze by było umieścić w swoich sygnaturkach odnośniki do zamieszczonych tu przewodników.

#34 Użytkownik jest niedostępny   exon 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: So, 18 Wrz 10

Napisany 06 Czerwiec 2011 - 21:56

Dobry pomysł a oc guide na AM3 się przyda więc jak będziesz miał wolne to nie czekaj tylko pisz

#35 Użytkownik jest niedostępny   Godix 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 162
  • Dołączył: Cz, 29 Lis 07

Napisany 07 Czerwiec 2011 - 16:10

kupilem dzisiaj 2600k
Batch L104A475 ;p

#36 Użytkownik jest niedostępny   memel 

  • kojotus pospolitus
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3348
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 07

Napisany 07 Czerwiec 2011 - 18:23

Zobacz postGodix, o 07 Czerwiec 2011 - 17:10, napisał(a):

kupilem dzisiaj 2600k
Batch L104A475 ;p


mialem takie same ale 2500K i nie wiem jak sie podkrecaly bo nie sprawdzalem.
w tych prockach batch nie ma nic do OC. jedna sztuka z takim samym batchem pojdzie na 5.0 stabilnie a druga ledwo co na 4,3stabilnie.
Na to nalezy patrzez z przymruzeniem oka ;)

#37 Użytkownik jest niedostępny   radier 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1017
  • Dołączył: Pn, 31 Sty 11

Napisany 08 Czerwiec 2011 - 10:16

Nie zgadzam się przynajmniej w stosunku do mojego batcha.
Wszystkie 2500K L041C124 jakie można znaleźć w necie to wybitne sztuki, rekord killery pr0 elo joł.

#38 Użytkownik jest niedostępny   mg147 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 82
  • Dołączył: Pt, 07 Lis 03

Napisany 08 Czerwiec 2011 - 12:24

Zobacz postGodix, o 07 Czerwiec 2011 - 17:10, napisał(a):

kupilem dzisiaj 2600k
Batch L104A475 ;p

j.w. Batch L104A424

#39 Użytkownik jest niedostępny   exon 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 451
  • Dołączył: So, 18 Wrz 10

Napisany 08 Czerwiec 2011 - 14:12

Zobacz postmemel, o 07 Czerwiec 2011 - 18:23, napisał(a):

mialem takie same ale 2500K i nie wiem jak sie podkrecaly bo nie sprawdzalem.
w tych prockach batch nie ma nic do OC. jedna sztuka z takim samym batchem pojdzie na 5.0 stabilnie a druga ledwo co na 4,3stabilnie.
Na to nalezy patrzez z przymruzeniem oka ;)



Nie prawda wyniki są bardzo zbliżone max 0,1Ghz ale nie 0,7 :E

#40 Użytkownik jest niedostępny   memel 

  • kojotus pospolitus
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3348
  • Dołączył: Wt, 24 Kwi 07

Napisany 08 Czerwiec 2011 - 20:55

mam 5szt 2500K W BOX batch L104A477

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych