Forum PCLab.pl: Aver capture 98 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

Aver capture 98 jak to uruchomic pod xp Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Albert_E 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 426
  • Dołączył: Wed, 26 Mar 03

Napisany 01 Styczeń 2005 - 22:49

Witam.
Jak zainstalować tuner aver capture 98 pod windą xp? Zainstalowałem sterowniki i aplikacja Avera sie nie da zainstalować, chyba coś trzeba doinstalować. Kiedyś na stronie było wszystko do ściagniecia, i chyba tam był jakis pakiet filtrów sdk. ale teraz wszystkie linki sa martwe

#2 Użytkownik jest niedostępny   januzi 

  • ^ patryjota, katolig, bochater
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 35637
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 03

Napisany 01 Styczeń 2005 - 22:51

jakis komunikat bledu ?

#3 Użytkownik jest niedostępny   Boro666 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 44349
  • Dołączył: Wt, 08 Paź 02

Napisany 01 Styczeń 2005 - 22:53

Ja mialem podobne problemy pare lat temu przed pozbyciem sie karty. Sciagnij sobie z ich strony nowy sterownik dla Win2000/XP. Moze juz go dopracowali :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   Albert_E 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 426
  • Dołączył: Wed, 26 Mar 03

Napisany 01 Styczeń 2005 - 22:56

No wlasnie wszystkie linki na stronie avera do sterowników i aplikacji są martwe :( Sciagnalem stery z jakiejs tam strony, na pewno avera, ale odpalając instalke aplikacji do obsługi wywala sie okienko "You choose wrong application"
a na pewno to jest ten program.
Sterowniki są bez konfliktu, wiec co jest grane?

Ten post był edytowany przez Albert_E dnia: 01 Styczeń 2005 - 22:57


#5 Użytkownik jest niedostępny   Cegła 

  • Kierowca
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1934
  • Dołączył: Wt, 09 Mar 04

Napisany 01 Styczeń 2005 - 23:04

Qmpel też tak miał i sprzedał kartę. Jej chyba nie da się uruchomić pod XP.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Discoman 

  • .
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 567
  • Dołączył: Nd, 07 Wrz 03

Napisany 02 Styczeń 2005 - 15:42

Posiadam kartę AverMedia TVPhone98w/VCR (z 1998r.) i jak do tej pory działa pod wszystkimi systemami bez problemu. Jeśli się uda, wrzucę stery do karty oraz teletext (pod windę XP na jakiś serwer)

Ostatni sterownik do AM ma nazwę Avertv431 (11 MB), natomiast teletext nazywa się TeletextWDM2001 (1,77 MB)

Ten post był edytowany przez Discoman dnia: 02 Styczeń 2005 - 15:46


#7 Użytkownik jest niedostępny   Filip 

  • Rangą wyżej
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 3790
  • Dołączył: Wt, 11 Lis 03

Napisany 02 Styczeń 2005 - 15:57

może S T E R O W N I K I ,niezła baza sterów.

EDIT:Spróbuj tu,tylko nie wiem czy Cię z moim loginem póści...

Ten post był edytowany przez Filipk dnia: 02 Styczeń 2005 - 16:03


#8 Użytkownik jest niedostępny   Discoman 

  • .
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 567
  • Dołączył: Nd, 07 Wrz 03

Napisany 02 Styczeń 2005 - 16:25

tutaj jest zestaw sterowników, który opisałem w poście powyżej

http://s7.yousendit....L23GY51XV56X2VV

Załączone pliki

  • Załączony plik  am.gif (36.48K)
    Ilość pobrań: 36

Ten post był edytowany przez Discoman dnia: 02 Styczeń 2005 - 16:43


#9 Użytkownik jest niedostępny   Albert_E 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 426
  • Dołączył: Wed, 26 Mar 03

Napisany 03 Styczeń 2005 - 12:29

Oki, spróbuje ściągnąc z tych linków i zainstalować, dzieki za pomoc. Jak bedzie działac na pewno sie odezwe.
edit: właśnie chodziło mi o ten filterSDK. Mam nadzieje ze pójdzie.

Ten post był edytowany przez Albert_E dnia: 03 Styczeń 2005 - 12:31


#10 Użytkownik jest niedostępny   skobel 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 95
  • Dołączył: So, 01 Sty 04

Napisany 03 Styczeń 2005 - 14:14

Zależy jaki to chipset, pewnie BT848, albo (w co wątpię) BT878A. Ja posiadam od 3 lat AVerMedia TV Studio model 103. Niestety kupiłem ten tuner w ciemno, dostarczone na CD sterowniki i oprogramowanie są żałosne. Na Win98SE jeszcze to jakoś funkcjonowało, choć były irytujące problemy, np. przy przejściu na full screen zmieniał rozdzielczość… Nagrywanie nie było zbyt płynne etc. Ogólnie małe możliwości programu. W Win2000 i XP sytuacja wyglądała jeszcze gorzej, stery powodowały zawieszanie się komputera i blue screeny. Włączanie programu i przerzucanie kanałami powodowały stan zawałowy, suwaki głośności szły na full, niesamowite trzaski, po prostu kicha. Wersje 3.00, 3.20, ani nawet 4.31 nie rozwiązały sytuacji. Kiedyś przypadkiem trafiłem na ciekawy link (niestety już nie działa). Był to link jakby na niemiecki serwer avermedia, jednak w dziale download nie było tego oprogramowania. Trzeba dodać, że w różnych lokalizacjach na świecie można znaleźć różne stery i soft do tunera, mniej lub bardziej aktualne. Ściągnąłem te stery i odmieniły całą sytuację. Super stabilne, oprogramowanie całkiem inne, 5.00. Mnóstwo możliwości. Funkcjonowało ono na kartach 103, 203, chyba też na 303... Jedynym mankamentem było to, że jak włączyłem program to musiałem ręcznie ustawiać MONO (bo moja karta nie obsługuje czystego STEREO, tylko jakieś A2). Tak czy siak działa prawidłowo w MONO.

Przede wszystkim usuń aktualne drivery (jest do tego soft albo na CD, lub na WWW producenta). DriverRemover czy coś podobnego. Usuń też oprogramowanie.

AVerMedia TV Capture 98

Ten post był edytowany przez skobel dnia: 03 Styczeń 2005 - 14:15


#11 Użytkownik jest niedostępny   flashowiec 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Nd, 09 Gru 07

Napisany 09 Grudzień 2007 - 12:14

Czy ma ktos sterownik Avertv431 (11 MB) do tej karty ?

Sciagnolem ze strony producenta ale one sa jakies niekompetne nie mozna w pelni zainstalowac ( stery zajmuja tylko 7 MB i nie ma filtorw SDK itd....)

Z gory dzieki za pomoc....

#12 Użytkownik jest niedostępny   Boro666 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 44349
  • Dołączył: Wt, 08 Paź 02

Napisany 10 Grudzień 2007 - 06:24

Probowales stad? http://www.partner.o...ty_telewizyjne/

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych