Forum PCLab.pl: Minecraft zerowa ilość fps o_0 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Minecraft zerowa ilość fps o_0 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   daniel112 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 29 Cze 11

Napisany 29 Czerwiec 2011 - 16:12

Od razu mówię że zapoznałem się z wszystkimi tematami "Zwiększanie FPSów" przetrzepałem całe google i youtuba z filmikami tego typu lecz problem nie ustąpił.

No więc mój blaszak objawia się tak:

Pentium D 2x2.80Ghz
1GB RAM DDR2 266Mhz
HD5450 512MB DDR3 64Bit
Windows 7 Ultimate 32Bit
Internet UPC 25Mb/s
Wersja javy to "Java 6 Update 26"

Ustawienia w MineCraft wszystko OFF wszystko na najniższym poziomie, Max FPS itp.

Sterowniki do grafy mam najnowsze ATI Catalytys a w nich wszystko poustawiane na najniższy poziom wszystkie efekty 3D różne gówna quality itp.

Widywałem że ludzie na słabszych PC'tach ciągną PO 30+FPS a mi przy renderingu 0-3fps (tak gdy naciskam F3 nieraz pokazuje 0fps i obraz zmienia sięco 3 sekundy) i co najgorsze gdy się nie renderuje, gdy po prostu jestem na zwykłym terenie mam po 4-10fps -.-

Dodam że instalowanie gówien typu GameBooster itp. nic nie daje więc.... O CO TU CHODZI? Ludzie przecież Hitman Blood Money czy BF2 chodzi bez ścin a MineCraft co ma sześcianową grafikę chodzi jakbym tam odpalał Crysisa 2 o_0

#2 Użytkownik jest niedostępny   patmil18 Ikona

  • Lucky Luke
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 961
  • Dołączył: Pt, 04 Lut 11

Napisany 29 Czerwiec 2011 - 22:22

Minecraft potrzebuje dużej ilości szybkiego ramu z tego co się orientuję i zmień system na XP masz tylko 1 gb ram !
Pzdr.

Ten post był edytowany przez patmil18 dnia: 29 Czerwiec 2011 - 22:23


#3 Użytkownik jest niedostępny   anicet Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 201
  • Dołączył: Pn, 21 Gru 09

Napisany 30 Czerwiec 2011 - 11:45

Grafika tez wydajnością nie grzeszy, w końcu szyna to ledwie 64 bit...
Co do gameboosterów itp. - IMO efekt placebo, poza tym kiedy są uruchomione same "zapychają" komputer, najlepiej ręcznie powyłączać zbędne usługi i programy działające w tle. I standardowo - usunięcie pierdół z dysku, czyszczenie rejestru, defragmentacja - to powinno "coś" dać, ale pewnie już to zastosowałeś.

#4 Użytkownik jest niedostępny   nove Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 770
  • Dołączył: So, 16 Paź 10

Napisany 30 Czerwiec 2011 - 11:47

Java zapycha ram. Sam Windows bierze co najmniej 1/3 pamięci, a Java do szybkiego działania potrzebuje 1GB.

#5 Użytkownik jest niedostępny   daniel112 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15
  • Dołączył: Wed, 29 Cze 11

Napisany 30 Czerwiec 2011 - 14:29

Miałem już XPka i było tak samo...

#6 Użytkownik jest niedostępny   hqSparx Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1031
  • Dołączył: Wt, 13 Lis 07

Napisany 30 Czerwiec 2011 - 20:44

Sprawdz zuzycie ramu, cpu, gpu podczas gry to bedziesz wiedzial ;z

obstawiam ram - wolny i mało jak dla MC

Ten post był edytowany przez Exequter dnia: 30 Czerwiec 2011 - 20:44


#7 Użytkownik jest niedostępny   Dexter127 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54
  • Dołączył: Nd, 24 Paź 10

Napisany 30 Czerwiec 2011 - 21:20

Mój brejdak musial sie na XP przerzucić żeby pograć w minecrafta. Ogólnie win 7 do dupy bo nawet nie można pograć na multi przez lagi. Polecam przerzucić się na XP :)

#8 Użytkownik jest niedostępny   michal856 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Wt, 30 Lis 10

Napisany 30 Czerwiec 2011 - 22:07

Taa.. ktoś kupuje W7 za 300-350 zł, żeby kupować win xp? no chyba że pirackie, to się nie wtrącam...

#9 Użytkownik jest niedostępny   hqSparx Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1031
  • Dołączył: Wt, 13 Lis 07

Napisany 01 Lipiec 2011 - 01:37

Zobacz postDexter127, o 30 Czerwiec 2011 - 22:20, napisał(a):

Mój brejdak musial sie na XP przerzucić żeby pograć w minecrafta. Ogólnie win 7 do dupy bo nawet nie można pograć na multi przez lagi. Polecam przerzucić się na XP :)

ja tam nie mam lagów na siódemce (100+ fps ;z)

#10 Użytkownik jest niedostępny   Szwarcu Ikona

  • y u no !?
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2864
  • Dołączył: Nd, 05 Kwi 09

Napisany 01 Lipiec 2011 - 02:16

Zobacz postDexter127, o 30 Czerwiec 2011 - 22:20, napisał(a):

Mój brejdak musial sie na XP przerzucić żeby pograć w minecrafta. Ogólnie win 7 do dupy bo nawet nie można pograć na multi przez lagi. Polecam przerzucić się na XP :)

typowa brednia, odpowiednio z argumentowana ;)

#11 Użytkownik jest niedostępny   Dexter127 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 54
  • Dołączył: Nd, 24 Paź 10

Napisany 01 Lipiec 2011 - 10:23

Wiem, że każdemu może nie pasować przerzucanie się na XP. No ale mój brat akurat miał możliwość bo oba systemy kupione :) Jeżeli chodzi o te lagi no to ja i mój brat mieliśmy to samo. Win XP ping 20-30 ms na polskich serverach. Na win 7 >120ms. Wiem, że nie każdy ma ten problem ale naczytałem się dość dużo w internecie i jednak dużo osób narzeka na te lagi.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Kacperpol Ikona

  • Windows coś o zabarwieniu komicznym
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1342
  • Dołączył: Cz, 17 Sty 08

Napisany 01 Lipiec 2011 - 10:26

potwierdzam na dużo słabszym PC brata też 1GB minecraft ścinał jakiś 15 FPS , na xp było już lepiej

ja za to mam gorszy problem na win 7 - za dużo fps

#13 Użytkownik jest niedostępny   PlaYboy32 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2126
  • Dołączył: So, 15 Sie 09

Napisany 01 Lipiec 2011 - 16:42

Na Minecrafta trzeba minimum 2 gb ramu

#14 Użytkownik jest niedostępny   xderby Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2697
  • Dołączył: So, 25 Wrz 10

Napisany 02 Lipiec 2011 - 12:13

u mnie przy 1 gb ram i grafice fancy,odległośći terenu far to gra działa nawet dobrze nawet przy nagrywaniu frapsem

Ten post był edytowany przez xderby dnia: 02 Lipiec 2011 - 12:14


#15 Użytkownik jest niedostępny   galonpzw Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 76
  • Dołączył: Pn, 04 Lip 11

Napisany 30 Lipiec 2011 - 16:22

Próbowałeś zwiększyć ilość RAMu jakiego używa java? Masz jakieś textury dodatkowe? Bo one zamulaja sporo ;)

#16 Użytkownik jest niedostępny   trolcia Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 41
  • Dołączył: Pt, 03 Cze 11

Napisany 13 Sierpień 2011 - 20:44

byc moze musisz przydzielic wiecej ramu dla javy.ja zrobilem xx.bat file i z niej startuje gre.poprostu przydzielilem wiecej pamieci dla programu,poza tym masz tylko minimum ramu dla windows 7
ja mam tak:

@ECHO OFF

"C:\Program Files\Java\jre6\bin\javaw.exe" -Xmx5120M -Xms5120M -jar "D:\games\minecraft\minecraft.exe"

Ten post był edytowany przez trolcia dnia: 13 Sierpień 2011 - 20:50


#17 Użytkownik jest niedostępny   krissirk000 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Nd, 28 Sie 11

Napisany 28 Sierpień 2011 - 14:50

Ja na procesorze AMD 1,6 GHZ i 448mb RAM'u mam jakieś 20-30 fps.
Spróbuj CCleaner'a.

#18 Użytkownik jest niedostępny   Kunnorinno Ikona

  • K44WYP51 łest kołst łest kołst
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4898
  • Dołączył: Pn, 16 Maj 11

Napisany 11 Wrzesień 2011 - 14:45

Zobacz postPlaYboy32, o 01 Lipiec 2011 - 16:42, napisał(a):

Na Minecrafta trzeba minimum 2 gb ramu



Hah toś dojebał.Ja na lapku z 7 i P4 integra radka 3000 po 60 fps :D
A na xp 512 MB ram sempron 2800+ i radek 9550 po 120 FPS
XP pomaga i wyłącz zbędne syfy

Ten post był edytowany przez Kunnorinno dnia: 11 Wrzesień 2011 - 14:46


#19 Użytkownik jest niedostępny   kebabik Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1090
  • Dołączył: Nd, 22 Lis 09

Napisany 13 Wrzesień 2011 - 08:23

Zobacz postKunnorinno, o 11 Wrzesień 2011 - 15:45, napisał(a):

A na xp 512 MB ram sempron 2800+ i radek 9550 po 120 FPS

Mhm.. ciekawe.

#20 Użytkownik jest niedostępny   Kacperpol Ikona

  • Windows coś o zabarwieniu komicznym
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1342
  • Dołączył: Cz, 17 Sty 08

Napisany 14 Wrzesień 2011 - 20:10

Laptop Win 7 4 GB 64 bit i tylko 17 fps w minecraft , najnowsza java co poradzić ??



@Kunnorinno chyba zwariowałeś albo masz magiczny PC to nakręć filmik nawet kalkulatorem

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych