Forum PCLab.pl: Instalacja WIndows'a 7 z Dysku - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Instalacja WIndows'a 7 z Dysku Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   sonic937 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: So, 30 Lip 11

Napisany 30 Lipiec 2011 - 15:47

Witam.
Mam taką prośbę.
Wiem że takich tematów jest od groma ale w żadnych nie jest napisane dla takich osób jak ja :) (dla początkujących)
a mianowicie.
Co jak po kroku zainstalować system Windows 7 z Dysku ?
Mam Dysk C (na którym mam wszystko zapisywane) I dysk D (pusty)
z góry bardzo dziękuje za pomoc

#2 Użytkownik jest niedostępny   grz3chuu Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 450
  • Dołączył: So, 06 Lut 10

Napisany 30 Lipiec 2011 - 15:50

a nie lepiej obraz płyty nagrać na pendrive i z niego puścić instalkę? na googlach jest pełno opisów jak to zrobić, po skrócie potrzebujesz programiku bodajże UltraISO i plik iso z win7, nagrywasz go na pendriva jako bootowalnego
pzdr

Ten post był edytowany przez grz3chuu dnia: 30 Lipiec 2011 - 15:52


#3 Użytkownik jest niedostępny   sonic937 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: So, 30 Lip 11

Napisany 30 Lipiec 2011 - 15:51

nie mam pendrive 4gb... mam tylko x2 po 1gb :D

#4 Użytkownik jest niedostępny   razorek Ikona

  • DRAGON BALL
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 937
  • Dołączył: So, 22 Wrz 07

Napisany 30 Lipiec 2011 - 15:54

Zakłądająć że masz orginalny serial. Są Wersje Win7 lite x86 których obraz zajmuje 750mb ;)



Na hardcore może masz telefon z pamięcią 4gb? :E

Ten post był edytowany przez razorek dnia: 30 Lipiec 2011 - 15:57


#5 Użytkownik jest niedostępny   sonic937 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: So, 30 Lip 11

Napisany 30 Lipiec 2011 - 15:55

ja wolał bym tak nie kombinować :/ szukałem w internecie jednego ***** prawie 5h i mam dość szukania.
dlatego wole z dysku twardego.
Może ktoś mi w tym pomuc ?

#6 Użytkownik jest niedostępny   razorek Ikona

  • DRAGON BALL
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 937
  • Dołączył: So, 22 Wrz 07

Napisany 30 Lipiec 2011 - 16:00

Jeśli masz jakiś jeszcze stary dysk twardy to do botowania możesz jego użyć i teoretycznie zainstalować na tym co chcesz ;) Tak mi się przynajmniej zdaje.

#7 Użytkownik jest niedostępny   marcin_kg Ikona

  • Bono Król Śmietnika!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14202
  • Dołączył: So, 26 Gru 09

Napisany 30 Lipiec 2011 - 16:01

Zobacz postrazorek, o 30 Lipiec 2011 - 16:54, napisał(a):

Zakłądająć że masz orginalny serial. Są Wersje Win7 lite x86 których obraz zajmuje 750mb ;)

Które często powodują problemy, gdyż nie wiadomo do końca co z nich usunięto, a co dodano "ekstra".

#8 Użytkownik jest niedostępny   ZwariowanyFreeq Ikona

  • \o/
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 818
  • Dołączył: Nd, 13 Mar 11

Napisany 30 Lipiec 2011 - 16:03

Ja mam 1 dysk podzielony na dwie partycje i instalke mam na D a instaluje na C ;d i jakoś działa :PP

#9 Użytkownik jest niedostępny   sonic937 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: So, 30 Lip 11

Napisany 30 Lipiec 2011 - 16:05

napisze tak:
nie mam zadnego innego dysku,zadnego pendrive, i nic innego tylko mam moj komputer i dysk C i D :D
da rade zainstalowac windows'a 7?

#10 Użytkownik jest niedostępny   razorek Ikona

  • DRAGON BALL
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 937
  • Dołączył: So, 22 Wrz 07

Napisany 30 Lipiec 2011 - 16:05

Zobacz postZwariowanyFreeq, o 30 Lipiec 2011 - 17:03, napisał(a):

Ja mam 1 dysk podzielony na dwie partycje i instalke mam na D a instaluje na C ;d i jakoś działa :PP


Owszem nie mówię że nie, ja tak nigdy nie robiłem więc... To powiedz autorowi o co "kaman" i do przodu :E

#11 Użytkownik jest niedostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7991
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 31 Lipiec 2011 - 05:51

wypakuj z instalatora 7 foldery boot i sources, oraz plik bootmgr, umieść je wszystkie bezpośrednio na c, potem w cmd wpisz

cd c:\boot
bootsect /nt60 sys

restartuj, i powinna zacząć się instalacja - musisz zainstalować na d

sposób, jeśli masz xp - jeśli masz np vistę trudniej, bo na c masz już folder boot visty, i trzeba go nadpisać folderem boot instalatora

uwaga, wzięte z sieci, niczego nie gwarantuję, jeśli użyjesz poleceń dla xp albo zamienisz folder boot visty, oba systemy nie wystartują

ps - możesz spróbować zainstalować po prostu z iso zamontowanego w daemonie

#12 Użytkownik jest niedostępny   sonic937 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: So, 30 Lip 11

Napisany 31 Lipiec 2011 - 09:28

Wypakowałem Windowsa 7 na dysk D i tam są same README.
daje tego zdj:
http://w358.wrzuta.p...cKv0M/windows_7
^^ I Co teraz zrobic ?

Co zrobić abym mógł zainstalować windowsa 7 z dysku twardego ?

Ten post był edytowany przez sonic937 dnia: 31 Lipiec 2011 - 11:53


#13 Użytkownik jest niedostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7991
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 01 Sierpień 2011 - 08:06

wg moich informacji (nie mam 7 ani nie miałem w ręku płytki) na jego płytce powinny być 3 pliki i 5 folderów, mianowicie pliki

autorun.inf
bootmgr
setup.exe

i foldery

boot
efi
sources
support
Upgrade

ewentualnie jakieś pliki readme

to jakaś dziwna płytka, badz iso - jeśli to iso spróbuj podejrzeć i wypakować iso busterem, jeśli płytka po prostu explorerem

#14 Użytkownik jest niedostępny   Miczi_82 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1343
  • Dołączył: Wt, 13 Paź 09

Napisany 01 Sierpień 2011 - 08:55

To co masz wygląda na wirtualkę win7, a właściwie to win2008. (vhd)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych