Forum PCLab.pl: Gry wyrzucają do pulpitu - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Gry wyrzucają do pulpitu Bez wyraźnej przyczyny...

#1 Użytkownik jest niedostępny   pawelloski7783 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 12 Sie 11

Napisany 12 Sierpień 2011 - 08:15

Witam. Od niedawna gry na moim nowym komputerze bez wyraźnej przyczyny zawieszają się i wyrzucają mnie do pulpitu. Dzieje się to w losowych momentach, a gra nie pojawia się na pasku zadań. Na tę przypadłość cierpią np. Just Cause 2, Portal 2, Minecraft. Minecraft jest jednak wyrzucany z komunikatem "Out of memory" :E , w przeciwieństwie do innych gier które nic nie wyświetlają. Konfiguracją komputera : Intel Core i5 2500K @3,3Ghz, ASUS GTX 570 DIRECTCU II 1280MB, MSI P67A-C45 (chyba ;P), GoodRam 4GB 1333Mhz DDR3, XFX 650W, Windows 7 Professional x64. Wszystkie części są objęte gwarancją, więc chciałbym możliwie najszybciej określić winowajcę.

Z góry dziękuję za pomoc.

P.S.
Przepraszam za stylistykę, ale nie umiem tego inaczej opisać

#2 Użytkownik jest niedostępny   eGabeleXxX Ikona

  • mów mi: "Gabełek"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3759
  • Dołączył: Wt, 09 Cze 09

Napisany 12 Sierpień 2011 - 08:23

Miałem tak, jak procesor miał zbyt niskie napięcie po OC.
Zniżałeś napięcia?

#3 Użytkownik jest niedostępny   pawelloski7783 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 12 Sie 11

Napisany 12 Sierpień 2011 - 08:40

Nie zmieniałem żadnych napięć, a procek nie był podkręcany.

@EDIT: Zaraz podam napęcia z jakiegoś programu (bo miernika nie posiadam)

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Sorki że tyle to trwało...

Ten post był edytowany przez pawelloski7783 dnia: 12 Sierpień 2011 - 09:01


#4 Użytkownik jest niedostępny   Fancy Ikona

  • Podszywanie się pod administrację.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6155
  • Dołączył: So, 16 Sie 08

Napisany 12 Sierpień 2011 - 10:18

Różnie o tym piszą. ;) Zaczynając od zainstalowania nowych bibliotek DX, przez aktualizację sterowników, ustawianie pamięci wirtualnej i pliku stronicowania aż po format systemu.

Że też nie wspomnieć o temperaturach i możliwym wadliwym RAM.

Ten post był edytowany przez Fancy dnia: 12 Sierpień 2011 - 10:19


#5 Użytkownik jest niedostępny   pawelloski7783 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 12 Sie 11

Napisany 12 Sierpień 2011 - 12:04

Tempertur się nie czepiaj (;P), bo to są tempertury pod obciążeniem (serwer TS3 i minecraft :3). Format nic nie da bo na Windows XP też to występuje. Sterowniki są zainstalowane... i chyba bedzie reinstal bo coś windowsowi odbilo... ikony nie gasną, pulpit się nie odświeża... ale nie o tym mowa. Pobawię się pamięcią wirtualną, plikiem stronicowania i memtestem. I pytanie - jak zaktualizować DX na windows 7?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Makiaveli Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 604
  • Dołączył: Cz, 16 Sie 07

Napisany 12 Sierpień 2011 - 12:55

A może te nowe stery od NV? Chyba problemy mają głównie użytkownicy serii 5.

Ten post był edytowany przez Makiaveli dnia: 12 Sierpień 2011 - 12:55


#7 Użytkownik jest niedostępny   pawelloski7783 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 12 Sie 11

Napisany 12 Sierpień 2011 - 13:01

Tak... wyraźnie są problemy... pulpit mi prawie nie działa... menu start jedynie ;(

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych