Forum PCLab.pl: WiFi w laptopie-jak włączyć? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

WiFi w laptopie-jak włączyć? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   WojuCorleone Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 11

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:08

Witam wszystkich.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak uruchomić WiFi?

#2 Użytkownik jest niedostępny   SweetDreams Ikona

  • biomedical engineer ^^
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9040
  • Dołączył: Pn, 04 Cze 07

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:10

A skąd wiesz, że jest unieruchomione?

#3 Użytkownik jest niedostępny   WojuCorleone Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 11

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:12

W teorii niby jest włączone ale jak z tego korzystać?Dodam że dioda świeci na czerwono.
Czy ktoś wytłumaczy mi krok po kroku jak korzystać w 100% z WiFi?

Ten post był edytowany przez WojuCorleone dnia: 24 Sierpień 2011 - 17:21


#4 Użytkownik jest niedostępny   januzi Ikona

  • ^ patryjota, katolig, bochater
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 33628
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 03

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:20

Jak masz włączony, to wchodzisz w sieć, przechodzisz do bezprzewodowej i podłączasz się do tej co trzeba

#5 Użytkownik jest niedostępny   WojuCorleone Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 11

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:25

Przechodzę do "sieci bezprzewodowej" i co tam dokładnie zrobić?

#6 Użytkownik jest niedostępny   januzi Ikona

  • ^ patryjota, katolig, bochater
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 33628
  • Dołączył: Nd, 08 Cze 03

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:26

klikasz na którymś z połączeń bezprzewodowych, na dole okienka aktywuje się guzik "połącz", klikasz na niego
i tyle

#7 Użytkownik jest niedostępny   WojuCorleone Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 11

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:29

Niestety ale tam nie ma żadnych połączeń bezprzewodowych.Co teraz zrobić?

#8 Użytkownik jest niedostępny   addle2 Ikona

  • Sound of Da Police
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1871
  • Dołączył: Pt, 17 Sie 07

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:31

Najpierw musisz mieć router, aby się do niego dołączyć.

#9 Użytkownik jest niedostępny   WojuCorleone Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 11

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:44

Mam.

Moja karta sieciowa to Atheros AR5B97 Wireless Network Adapter.

Czy naprawdę nikt nie wie jak to zrobić?

#10 Użytkownik jest niedostępny   Quicksand Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7264
  • Dołączył: Wt, 13 Paź 09

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:51

W laptopach zazwyczaj jest guzik odpowiedzialny za dodatkowe funkcję np FN naciskasz go i któryś z F-ów odpowiedzielny za sieć bezprzewodową.
Powinno wyskoczyć okienko z sieciami i być opcja On/Off

Ten post był edytowany przez Quicksand dnia: 24 Sierpień 2011 - 17:52


#11 Użytkownik jest niedostępny   WojuCorleone Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 11

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:52

Jest włączony świeci się dioda na czerwono.Tylko jak korzystać z neta przez WiFi?

#12 Użytkownik jest niedostępny   witmann Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10666
  • Dołączył: Wed, 28 Lip 04

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:53

Zacznijmy od tego - jaki to model laptopa?

#13 Użytkownik jest niedostępny   Blacklio Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3511
  • Dołączył: Pt, 05 Paź 07

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:53

W połączeniach sieciowych jaki masz status karty sieciowej bezprzewodowej??

#14 Użytkownik jest niedostępny   WojuCorleone Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 11

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:55

Acer Packard Bell.

#15 Użytkownik jest niedostępny   Quicksand Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7264
  • Dołączył: Wt, 13 Paź 09

Napisany 24 Sierpień 2011 - 17:56

Zobacz postWojuCorleone, o 24 Sierpień 2011 - 18:52, napisał(a):

Jest włączony świeci się dioda na czerwono.Tylko jak korzystać z neta przez WiFi?

To, że świeci nie musi oznaczać, że jest włączony ;) I nie koniecznie to musi być od Wifi. W samsungu n150 chyba, dioda po pierwsze odpowieda za sieć WLAN i nawet jak wyłączysz siec w systemie dalej się świeci.

#16 Użytkownik jest niedostępny   WojuCorleone Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 11

Napisany 24 Sierpień 2011 - 18:02

Do Quicksand na pewno to jest WiFi ponieważ w każdej chwili tą diodę mogę wyłączyć.

Status brak połączenia.

#17 Użytkownik jest niedostępny   WojuCorleone Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 11

Napisany 24 Sierpień 2011 - 18:12

Czy znajdę tutaj kogoś do pomocy?

#18 Użytkownik jest niedostępny   SweetDreams Ikona

  • biomedical engineer ^^
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9040
  • Dołączył: Pn, 04 Cze 07

Napisany 24 Sierpień 2011 - 18:18

Być może tak

#19 Użytkownik jest niedostępny   WojuCorleone Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Wed, 24 Sie 11

Napisany 24 Sierpień 2011 - 18:22

Tylu tu informatyków a nikt nie potrafi mi pomóc.

#20 Użytkownik jest niedostępny   Helid Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 975
  • Dołączył: Pt, 19 Mar 10

Napisany 24 Sierpień 2011 - 18:24

Bo wiesz to pytanie w stylu jak odpalić samochód, włożyłem klucz do jakieś dziurki ale coś tam nie śmiga...

Zrób zdjęcia tego co się pali.

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych