Forum PCLab.pl: Audigy SE a Windows 7 problem - dźwięk się przycina, zwalnia ect. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Audigy SE a Windows 7 problem - dźwięk się przycina, zwalnia ect. wymiana karty?

#1 Użytkownik jest niedostępny   cinek3883 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: So, 02 Kwi 11

Napisany 22 Wrzesień 2011 - 11:26

Witam, otoz wczoraj przeinstalowalem system na Win 7 z XP, czysta instalka nie uaktualnienie, probowalem sterty sterownikow modyfikowanych-niemodyfikowanych do w/w karty, i caly czas jest jeden problem, dźwięk się przycina, zwalnia ect. system nie jest obciazony, na dobra sprawe poza sterownikami i antywirusem nic nie instalowalem, a wystarczy wlaczyc muzyke w tle na WMP i chodzic po stronach www i przycina ze az uszy nie wytrzymuja ; )

i teraz moje pytanie, moze po prostu trzeba cos zmienic w opcjach? jakis ustawieniach systemu? alboco.. kiedys na XP podobnie bylo ze starymi dyskami, trzeba bylo wlaczac buforowanie bo inaczej kopiowalo pliki godzinami, wiec moze tutaj tez cos mam zle ustawione?

badz tez prosil bym o ew podpowiedz w sprawie nowej karty, ktora byla by kompatybilna z Win 7, nie droga a dobra, zeby sie nie naciac jak tutaj, bo przyznam sie szczerze ze w/w karta na Win XP i glosniczkach 5.1 Creativa gra super, ale na Win 7 nawet na sterownikach zainstalowanych z windows update dzieja sie wyzej opisane cyrki...

#2 Użytkownik jest niedostępny   greyson Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 193
  • Dołączył: Cz, 24 Wrz 09

Napisany 23 Wrzesień 2011 - 00:12

podbijam, mam podobny problem.

#3 Użytkownik jest dostępny   tujek Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 640
  • Dołączył: Wed, 03 Sty 07

Napisany 23 Wrzesień 2011 - 15:14

A nie zaaktualizowanej windzie jak? Bo mi sam ściągnął sobie sterowniki ze strony microsoftu i zero problemu.

#4 Użytkownik jest niedostępny   karton234 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 83
  • Dołączył: Cz, 29 Maj 08

Napisany 23 Wrzesień 2011 - 17:55

Rozumiem, że to jest pełne audigy? nie jakiś kastrat LS/SE?

próbowaliście tych sterowników?

http://hotfile.com/d...ck_3_8.exe.html

jak tak to spróbujcie tych:

http://hotfile.com/d...1-full.exe.html

Ten post był edytowany przez karton234 dnia: 23 Wrzesień 2011 - 17:56


#5 Użytkownik jest niedostępny   greyson Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 193
  • Dołączył: Cz, 24 Wrz 09

Napisany 23 Wrzesień 2011 - 18:11

a ja mam takie pytanie - jak usunąć stare sterowniki?

#6 Użytkownik jest niedostępny   Walther Ikona

  • Zakamuflowana opcja Niemiecka
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2450
  • Dołączył: So, 25 Wrz 04

Napisany 23 Wrzesień 2011 - 18:19

Bardziej mi to wygląda na winę kodeków a nie samej karty ,bądź sterowników.


Zainstalujcie klite lub windows 7 codecs.

#7 Użytkownik jest niedostępny   rzabba Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 108
  • Dołączył: Pt, 15 Kwi 11

Napisany 23 Wrzesień 2011 - 18:40

Zobacz postgreyson, o 23 Wrzesień 2011 - 18:11, napisał(a):

a ja mam takie pytanie - jak usunąć stare sterowniki?


Driver Sweeper. Odinstalowywujesz tak długo aż po restarcie winda nie znajdzie i zainstaluje żadnych automatycznie.

#8 Użytkownik jest niedostępny   cinek3883 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: So, 02 Kwi 11

Napisany 25 Wrzesień 2011 - 14:53

a wiec tak , k lite najnowszy w wersji full instalowalem i nic to nie dalo! to samo na sterownikach ktore instaluje sam windows, a aktualizacji do nich nie moge zainstalowac z update bo wywala sie jakis blad... co do sterownikow ktore podal karton sprobuje wieczorem, ale juz jakies wczesniejsze support packi instalowalem, i to samo bylo, po prostu dzwiek sie rpzycina, badz zwalnia, na chwile obecna wymontowalem wogole karte i dzialam na karcie z plyty i jest ok! ale skoro mam SB to chcialbym z niego skorzystac :-/

ps. jak sprawdzic czy to pelna wersja ? bo kupowalem oem i w zasadzie poza plyta ze sterownikami nic nie mam

Ten post był edytowany przez cinek3883 dnia: 25 Wrzesień 2011 - 15:04


#9 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

  •  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 17341
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 25 Wrzesień 2011 - 15:47

Zobacz postcinek3883, o 22 Wrzesień 2011 - 12:26, napisał(a):

Witam, otoz wczoraj przeinstalowalem system na Win 7 z XP...
Jaki system, jaka karta (sprawdź oznaczenie na naklejce bądź na laminacie - SBxxxx)?

PS W przyszłości podawaj podstawowe informacje, nazywaj konkretniej wątki i korzystaj z polskich znaków diakrytycznych.

#10 Użytkownik jest niedostępny   cinek3883 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: So, 02 Kwi 11

Napisany 25 Wrzesień 2011 - 18:49

z gory przepraszam za brak znakow diaktralnych, ale pisze z komputera zakupionego za granica, a co za tym idzie system na nim jest w jezyku angielskim :(

a wracajac do tematu, wlasnie zerknolem model karty, i jest to SB0570 co by znaczylo iz jest to Sound Blaster Audigy SE, system nie ma znaczenia, posiadam dwie wersje Windows 7 Ultimate , x64 i x86, na obydu sprawdzalem, i reakcja jest taka sama, dzis poprobuje jeszcze sterowniki podane powyzej, ale najwyrazniej te karty chyba maja problem z Win 7 bo na roznych forach wrze w tym temacie...

ps. jaka niedroga karte polecili byscie w zastepstwie tego SB? chodzi mi glownie aby nie byla droga, a w miare dobra, poniewaz posiadam glosniki Creative 5.1

#11 Użytkownik jest niedostępny   greyson Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 193
  • Dołączył: Cz, 24 Wrz 09

Napisany 25 Wrzesień 2011 - 19:59

dla mnie największym problemem jest brak bassu generowanego przez tę kartę. poza tym dźwięk jest płaski i "sztuczny". dla mnie jako producenta muzycznego jest to jednak problem. w sumie planuję wymianę karty, ale jeszcze nie w tym momencie, chcę żeby jeszcze trochę pociągnęła ;)
też mam windows 7 i audigy se - coś musi nie grać z przystosowaniem siódemki do audigy oraz sterów do nich.

no nic, próbuję stery od kartona, chociaż wątpię, żeby zadziałało.. ;)

#12 Użytkownik jest niedostępny   karton234 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 83
  • Dołączył: Cz, 29 Maj 08

Napisany 25 Wrzesień 2011 - 21:05

spróbujcie w takim razie tych:

http://hotfile.com/d...ck_2_7.exe.html

powyższe co dałem tylko z pełnym audigy dzialają, SE to kastrat

#13 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

  •  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 17341
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 25 Wrzesień 2011 - 23:53

Zobacz postcinek3883, o 25 Wrzesień 2011 - 19:49, napisał(a):

ps. jaka niedroga karte polecili byscie w zastepstwie tego SB?
Audigy 2 lub 4 sterowniki KXproject (jeśli nie jest potrzebny Ci EAX, bo na nich nie działa).

Zobacz postkarton234, o 25 Wrzesień 2011 - 22:05, napisał(a):

SE to kastrat
Mimo to w swojej cenie gra wyśmienicie.

Zobacz postgreyson, o 25 Wrzesień 2011 - 20:59, napisał(a):

dla mnie największym problemem jest brak bassu generowanego przez tę kartę. poza tym dźwięk jest płaski i "sztuczny".
Jaki sprzęt do niej podpinasz?

#14 Użytkownik jest niedostępny   greyson Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 193
  • Dołączył: Cz, 24 Wrz 09

Napisany 26 Wrzesień 2011 - 00:22

up : podpinam pod nie philipsy shp2700, pod laptopowym realtekiem tworzy idealny bass, pod audigy se - zero bassu.

#15 Użytkownik jest niedostępny   cinek3883 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 37
  • Dołączył: So, 02 Kwi 11

Napisany 26 Wrzesień 2011 - 15:19

greyson --> a jaki Ty masz wogole problem z audigy? karta gra poprawnie? czy jak u mnie dzwiek przerywa, zwalnia? bo jesli chodzi o bass to powiem szczerze ze ja nie widzialem problemow na XP z ta karta, wszystko dzialalo super, glosniki jakie posiadam to Logitech X-540, bass byl na nich naprawde swietny, wszystko bylo ok do czasu przesiadki na Win 7, i w sumie juz mysle nad zakupem nowej karty a nie kombinacja z ta, bo kazdy praktycznie sterownik/support pack nie dzialal lub wywalal mi blue screena, a potem 30-40min przywracania systemu :-/ szkoda zachodu jak za kilkadziesiat zlotych mozna sie pozbyc problemu raz na zawsze...

#16 Użytkownik jest niedostępny   greyson Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 193
  • Dołączył: Cz, 24 Wrz 09

Napisany 26 Wrzesień 2011 - 19:26

tak, moja karta działa poprawnie. moim problemem jest tylko katastrofalna jakość dźwięku.
jeśli nie da się nic zrobić to kartę wymienię, na razie dalej próbuję.
P17X_SupportPack twierdzi, że nie wykrywa obsługiwanego urządzenia :(

#17 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

  •  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 17341
  • Dołączył: Pt, 18 Lis 05

Napisany 27 Wrzesień 2011 - 22:04

Zobacz postgreyson, o 26 Wrzesień 2011 - 20:26, napisał(a):

tak, moja karta działa poprawnie. moim problemem jest tylko katastrofalna jakość dźwięku.
Masz uwaloną kartę, słuchawki albo nie odpowiada Ci to jak unausznia ona wszystkie wady słuchawek. Dlaczego tak sądzę? SE to karta bdb w swojej cenie, lepsza od wszelkiej maści integr, a te z laptopów nie są nawet średnie.

#18 Użytkownik jest niedostępny   greyson Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 193
  • Dołączył: Cz, 24 Wrz 09

Napisany 30 Wrzesień 2011 - 21:32

Zobacz postnietopyrz, o 27 Wrzesień 2011 - 23:04, napisał(a):

Masz uwaloną kartę, słuchawki albo nie odpowiada Ci to jak unausznia ona wszystkie wady słuchawek. Dlaczego tak sądzę? SE to karta bdb w swojej cenie, lepsza od wszelkiej maści integr, a te z laptopów nie są nawet średnie.

słuchawki na pewno działają dobrze - podpinane pod wszelkie źródła dźwięku grają bardzo dobrze. jak mam sprawdzić czy karta jest uszkodzona?

#19 Użytkownik jest niedostępny   kubexx Ikona

  • chodzący fart
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8642
  • Dołączył: Wed, 05 Wrz 07

Napisany 01 Październik 2011 - 18:13

Tak się podłącze bo też mam ta kartę i problem z dźwiękiem jednak troche inny.
Win 7 64 bit stery jakies nie oryginalne, nie moge teraz odnaleźć nazwy w każdym razie problem polega na tym, ze niektóre utwory zmieniają siłę głosu raz jest cicho raz głośniej i tak z duża częstotliwością.
I dzieje się tak czy jest włączone SVM czy nie.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych