Forum PCLab.pl: ForceWare - czyli oficjalny wątek o sterownikach pod GeForce - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (113 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

ForceWare - czyli oficjalny wątek o sterownikach pod GeForce Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Alejajca 

  • Wykształciuch z III RP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 31942
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 05

Napisany 03 Listopad 2011 - 03:24

Otwieram wątek o sterownikach Forceware.
Sterowniki można pobrać stąd:
Pobieranie sterowników NVIDIA

Wątek o problemach GeForce 4xx w przypadku sterownika NVIDIA 280.26 WHQL:
Sterowniki NVIDIA 280.26 WHQL są wadliwe mogą spalić kartę.

Od tej chwili odsyłajcie ludzi do tego wątku, pomagajmy im w tym wątku a nie osobnych. Jeśli zajdzie potrzeba nowego wątku, proszę wpierw o PM.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Solaron 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1179
  • Dołączył: Nd, 24 Kwi 11

Napisany 03 Listopad 2011 - 10:03

285.58 sterowniki pod xp muszę przez nie zrobić format dysku i przeinstalować grę.

#3 Użytkownik jest niedostępny   SuLac0 

  • bombing your ignorance
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8306
  • Dołączył: Pn, 24 Paź 05

Napisany 03 Listopad 2011 - 10:21

Zobacz postSolaron, o 03 Listopad 2011 - 10:03, napisał(a):

285.58 sterowniki pod xp muszę przez nie zrobić format dysku i przeinstalować grę.

no to przyznac musze, ze masz talent ;)

#4 Użytkownik jest niedostępny   Solaron 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1179
  • Dołączył: Nd, 24 Kwi 11

Napisany 03 Listopad 2011 - 10:24

Jak to stery do BF3 a na xp ta gra nie działa nie potrzebnie to instalowałem.
Zaraz przeinstaluje gierke i zobaczę czy to coś da bo mi jakiś pomarańczowy kwadrat wyskoczył.

#5 Użytkownik jest niedostępny   MatrixLag 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pt, 05 Wrz 08

Napisany 13 Listopad 2011 - 22:06

Wątek nie jest jeszcze taki stary, więc się podłączę.
Otóż nie mogę znaleźć odpowiedniego sterownika do mojej nvidii fx 5200 - wszystko było ok, jednak siadł mi dysk i musiałem zainstalować system na nowo. Po wgraniu sterowników (pobrałem, bo nie mam starych) wszystko jest ok, poza kartą graficzną. Przed zmianą miałem np. w grze 100fps a teraz mam 30 - 60 (w zależności od sterownika)
Wypróbowałem już :
175.16, 91.47, 66.93 i nie wyrabiam. Jeśli któryś z was mógłby pomóc, będę wdzięczny.

Karta - NVIDIA GeForce FX 5200
Płyta główna - Asus A7V8X-X

edit:
System windows xp :)

Ten post był edytowany przez MatrixLag dnia: 13 Listopad 2011 - 22:11


#6 Użytkownik jest niedostępny   Never_mind 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3520
  • Dołączył: Pt, 01 Kwi 11

Napisany 13 Listopad 2011 - 23:04

Warto by do pierwszego posta tego tematu wkleić link do tego:

http://forum.pclab.p...Fochy-Fermiego/

#7 Użytkownik jest niedostępny   MatrixLag 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pt, 05 Wrz 08

Napisany 15 Listopad 2011 - 17:11

"pomagajmy im w tym wątku" - serio?
Widzę, że nikt nie ma czasu...

#8 Użytkownik jest niedostępny   kielon5 

  • Kto pyta, nie błądzi.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20052
  • Dołączył: Nd, 25 Lip 10

Napisany 15 Listopad 2011 - 17:16

Zobacz postMatrixLag, o 15 Listopad 2011 - 16:11, napisał(a):

"pomagajmy im w tym wątku" - serio?
Widzę, że nikt nie ma czasu...

Jak sądzisz, ilu ludzi ma jeszcze FX5200? Ty nie pamiętasz, jakie miałeś sterowniki, a my mamy wiedzieć?

#9 Użytkownik jest niedostępny   Never_mind 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3520
  • Dołączył: Pt, 01 Kwi 11

Napisany 15 Listopad 2011 - 18:09

Zobacz postMatrixLag, o 15 Listopad 2011 - 17:11, napisał(a):

"pomagajmy im w tym wątku" - serio?
Widzę, że nikt nie ma czasu...


zainstaluj system na nowo i wgraj tylko forceware serii 60.

nie ma sensu instalwoać nowszych sterwoników do FX 5200.

grasz na niej w CS?
ponoć 100fps jest w tej grze "pożądane".

#10 Użytkownik jest niedostępny   SuLac0 

  • bombing your ignorance
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8306
  • Dołączył: Pn, 24 Paź 05

Napisany 12 Grudzień 2011 - 15:11

tak z ciekawosci zainstalowalem betki 295.18 no i FXAA dziala dosc przyjemnie. oczywscie wprowadza mydlo, ale nie takie jak konkurencyjne MLAA. w World of Tanks da sie odczytac normalnie hud-a. podobnie w Theatre of War2. jest jeszcze jedna b.ciekawa "funkcjonalnosc" - fps limiter, czyli proba odpowiedzi nv na "mikroprzyciecia". dziala ona na razie tylko z poziomu edycji profilu. ustalamy max fps na np 40 i gra go trzyma. do sprawdzenia jeszcze bo nie wiem, c zy nie dziala tylko w ogl.

#11 Użytkownik jest niedostępny   grzes508 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pn, 19 Gru 11

Napisany 22 Grudzień 2011 - 23:40

Witam.

Mam problem z instalacją sterowników do karty graficznej GeForce GT 525M.
Najnowsze sterowniki proponowane przez NVIDIA to sterowniki w wersji 285.62. Sciągam odpowiednie do mojego systemu (win7 64bit), rozpakowywuje i przy próbie uruchomienia instalatora wyskakuje mi błąd "An unknown error has occurred". Kilka razy je sciągałem i kilka razy rozpakowywałem lecz nic nie pomogło. To samo siępowtarza przy próbie instalacji wersji 275.33 oraz 290.36. Dodam, że aktualnie posiadam zaisntalowane sterowniki w wersji 266.69.

Gdy wchodzę w menadżer urządzeń, karta grafiki, aktualizuj sterownik oraz wybieram opcję zainstaluj sterownik z wybranego miejsca z dysku to przez chwilę pojawia mi się pasek postępu i piszę trwa instalowanie sterownika lecz po chwili wyskakuje komunikat "System windows odnlazł oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia, lecz napotkał błąd przy próbie instalowania go"

"Nie znaleziono żądanego wiersza w pliku INF."

Nie mam pojęcia co z tym zrobić, nie wiem czy gdybym najpierw odinstalował poprzednie sterowniki to nowe dałoby się zainstalować, nie mam do tego pewności a nie chciałbym zostać bez sterowników.


Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc w tej sprawie

#12 Użytkownik jest niedostępny   kielon5 

  • Kto pyta, nie błądzi.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20052
  • Dołączył: Nd, 25 Lip 10

Napisany 23 Grudzień 2011 - 00:26

Co to za laptop?

#13 Użytkownik jest niedostępny   Pazura7 

  • :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4279
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 23 Grudzień 2011 - 13:45

Witam poszukuję porządnych nie sypiących się sterowników pod 460GTX. Aktualnie używam 260.99.

#14 Użytkownik jest niedostępny   Bajt 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2108
  • Dołączył: Nd, 03 Cze 07

Napisany 23 Grudzień 2011 - 13:51

Zobacz postkielon5, o 15 Listopad 2011 - 17:16, napisał(a):

Jak sądzisz, ilu ludzi ma jeszcze FX5200? Ty nie pamiętasz, jakie miałeś sterowniki, a my mamy wiedzieć?

Chyba wtedy to jeszcze Detonatory były :) a nie ForceWare

#15 Użytkownik jest niedostępny   Pazura7 

  • :E
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4279
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 23 Grudzień 2011 - 14:26

Jeszcze ostatnio chyba przez te sterowniki Blue Screeny wywala.

#16 Użytkownik jest niedostępny   grzes508 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pn, 19 Gru 11

Napisany 23 Grudzień 2011 - 21:00

Zobacz postkielon5, o 23 Grudzień 2011 - 00:26, napisał(a):

Co to za laptop?


Toshiba Satellite L750-12R

#17 Użytkownik jest niedostępny   kielon5 

  • Kto pyta, nie błądzi.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20052
  • Dołączył: Nd, 25 Lip 10

Napisany 23 Grudzień 2011 - 21:02

Na pewno pobrałeś właściwe sterowniki? Usunąłeś stare przed instalacją nowych?

#18 Użytkownik jest niedostępny   craven 

  • powered by 230V
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2752
  • Dołączył: Nd, 02 Sty 04

Napisany 24 Grudzień 2011 - 01:24

Ja mam problem z nowymi sterownikami 290.53 - problemy zauważyłem w 2 grach, mianowicie Deus Ex i Battlefield 3 - oba oryginały - wywala mnie do pulpitu...

Grafa to 470GTX od PNY...

Nie kumam :)

#19 Użytkownik jest niedostępny   grzes508 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pn, 19 Gru 11

Napisany 27 Grudzień 2011 - 13:24

Zobacz postkielon5, o 23 Grudzień 2011 - 21:02, napisał(a):

Na pewno pobrałeś właściwe sterowniki? Usunąłeś stare przed instalacją nowych?


sterownik napewno właściwy pobrałem. a poprzednich sterowników nie usunołem ale myśle że to nie o to chodzi bo powinien się przynajmniej nowych sterowników instalator uruchomic i ewentualnie tam wysokczyć jakiś komunikat żeby najpierw odinstalować stare sterowniki

#20 Użytkownik jest niedostępny   kielon5 

  • Kto pyta, nie błądzi.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20052
  • Dołączył: Nd, 25 Lip 10

Napisany 27 Grudzień 2011 - 13:31

Zobacz postgrzes508, o 27 Grudzień 2011 - 12:24, napisał(a):

sterownik napewno właściwy pobrałem. a poprzednich sterowników nie usunołem ale myśle że to nie o to chodzi bo powinien się przynajmniej nowych sterowników instalator uruchomic i ewentualnie tam wysokczyć jakiś komunikat żeby najpierw odinstalować stare sterowniki

A czy ten laptop nie przełącza grafiki Intela i nVidii, w zależności od zapotrzebowania? Może w czasie działania na Intelu, nie widzi nVidii, i nie może do niej zainstalować sterownika. Próbowałeś najnowszy sterownik ze strony Toshiby?

  • (113 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych