Forum PCLab.pl: ForceWare - czyli oficjalny wątek o sterownikach pod GeForce - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (125 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

ForceWare - czyli oficjalny wątek o sterownikach pod GeForce Oceń temat: -----

#21 Użytkownik jest niedostępny   grzes508 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pn, 19 Gru 11

Napisany 28 Grudzień 2011 - 23:33

Zobacz postkielon5, o 27 Grudzień 2011 - 13:31, napisał(a):

A czy ten laptop nie przełącza grafiki Intela i nVidii, w zależności od zapotrzebowania? Może w czasie działania na Intelu, nie widzi nVidii, i nie może do niej zainstalować sterownika. Próbowałeś najnowszy sterownik ze strony Toshiby?


Wydaje mi się,że on wogóle nie pracuje na intelu bo w Menadzeże Urządzeń w sekcji kart graficznych wyświetla tylko karte nvidia...

na stronie producenta proponują sterowniki tylko w takiej wersji w jakiej aktualnie posiadam, czyli mocno przestarzałej.

#22 Użytkownik jest niedostępny   Nazol 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Cz, 14 Paź 10

Napisany 25 Luty 2012 - 15:48

Witajcie,

Jak wiadomo na poprzednich sterach nvidii, niektore karty, w tym moja MSI 560Ti wywalala co jakis czas komunikat: " sterownik ekranu przestal dzialac.. " itp itd. Chcialem zapytac, czy ktos kto mial ten problem sprawdzil juz czy na tych najnowszych sterach on tez wystepuje? To MUSI byc wina sterownika, bo na obecnych 275.33 wszystko chodzi IDEALNIE i nie ma zadnych zwiech. Nie wiem dlaczego, ale ostatnio musialem sie troche nameczyc zeby wrocic do 275.33, dlatego zanim zainstaluje te nowe chcialem sie upewnic czy poprawili juz tego babola, i czy w ogole warto je instalowac. :)

#23 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18450
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 25 Luty 2012 - 16:19

Zainstaluj i sprawdz... co za problem.
Sypiacy sie sterownik, to wina zbyt niskiego napiecia na GPU.
Wystarczy podniesc o 0.05 V w msiafterburnerze lub w biosie i po krzyku.

#24 Użytkownik jest niedostępny   pietia89 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 77
  • Dołączył: Wed, 22 Lut 12

Napisany 26 Luty 2012 - 20:15

Chciałbym się zapytać co to jest to skalowanie i jak je ustawić?Jaki ma byc tryb skalowania:
-proporcje
-pełny ekran
-brak skalowania.
Na czym ma byc wykonane skalowanie:monitor,czy karta graficzna ?

Monitor jest podłaczony przez D-Sub

Cos trzeba ustawiac czy zaznaczyc brak skalowania ?

#25 Użytkownik jest niedostępny   suzajmon 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 263
  • Dołączył: Nd, 02 Sty 10

Napisany 29 Maj 2012 - 15:49

Witam mam problem ze sterownikami, zadne nie chca sie zainstalowac, problem polega na tym ze sciagnelem juz chyba z 5 sterownikow i kazdy nie dziala, robilem prezesiadke na starsze bo te co wyszly ostatnio to sa padaczkowate. i usunalem normalnie potem w awaryjnym driver cleaneram i jak chcialem zainstalowac "nowe" 295.73 do nVidii to niby wszytsko ladnie i na koncu pokazalo ze nic nie jest zaisnatlowane;( pomozecie?


chodiz o takie cos http://tinypic.com/r/2cqh9w8/6

EDIT: Nie wiem co sie stało ale wyskoczyl mi taki komunikat jak w linku, wlaczam gpu-z a tam ze jade na tych co je zainstalowalem pomomo ze byl blad? juz nie wiem , głupie to wszytsko i strasznie utrudnia sprawy bo czlowiek teraz nie wie czy jedt dobrze czy zle;/

#26 Użytkownik jest niedostępny   tasdefleja 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2055
  • Dołączył: Wt, 10 Kwi 12

Napisany 29 Maj 2012 - 19:44

Zobacz postsuzajmon, o 29 Maj 2012 - 15:49, napisał(a):

Witam mam problem ze sterownikami, zadne nie chca sie zainstalowac, problem polega na tym ze sciagnelem juz chyba z 5 sterownikow i kazdy nie dziala, robilem prezesiadke na starsze bo te co wyszly ostatnio to sa padaczkowate. i usunalem normalnie potem w awaryjnym driver cleaneram i jak chcialem zainstalowac "nowe" 295.73 do nVidii to niby wszytsko ladnie i na koncu pokazalo ze nic nie jest zaisnatlowane;( pomozecie?


chodiz o takie cos http://tinypic.com/r/2cqh9w8/6

EDIT: Nie wiem co sie stało ale wyskoczyl mi taki komunikat jak w linku, wlaczam gpu-z a tam ze jade na tych co je zainstalowalem pomomo ze byl blad? juz nie wiem , głupie to wszytsko i strasznie utrudnia sprawy bo czlowiek teraz nie wie czy jedt dobrze czy zle;/

Wyczyść stare sterowniki i zainstaluj od nowa...Powinno pomóc;)

#27 Użytkownik jest niedostępny   suzajmon 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 263
  • Dołączył: Nd, 02 Sty 10

Napisany 30 Maj 2012 - 14:56

Zobacz posttasdefleja, o 29 Maj 2012 - 19:44, napisał(a):

Wyczyść stare sterowniki i zainstaluj od nowa...Powinno pomóc;)



no tak robilem pare razy i za kazdym razem jest tak samo:P

#28 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18450
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 14 Czerwiec 2012 - 20:35

Panowie, czy ktoś z Was instalował sterownik 302.80 na system WIN 8 64 bit RP ?
Jeżeli nie, a ma taki system odradzam !!
Właśnie jestem po przebojach z tym sterem i musiałem wrócic do wersji 297.16.

W grze WoT, czołgi miały tylko gąsienice, wieżę i lufę :D
Obraz miga i się zacina.
Nie da się teraz zaktualizować DirectX.
Posypała mi sie moja ulubiona gra "Borderlands".
Ponowne zainstalowanie sterownika trwało dobra godzinę, bo system nie pozwalał na ukończenie instalacji.

Normalnie jakaś amba !!

#29 Użytkownik jest niedostępny   Mardrom 

  • Doradca w sprawie wiązania sznurówek
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 794
  • Dołączył: So, 14 Sty 12

Napisany 14 Czerwiec 2012 - 20:52

Mam prośbe forumowicze- Podalibyście wersję sterownika który byłby najlepszy pod względem wydajności do GF 9800GTX+?

#30 Użytkownik jest niedostępny   leven 

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18450
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 14 Czerwiec 2012 - 21:41

U mnie, nie tak dawno na 9800 gtx najlepiej działał 296.17

#31 Użytkownik jest niedostępny   Mardrom 

  • Doradca w sprawie wiązania sznurówek
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 794
  • Dołączył: So, 14 Sty 12

Napisany 15 Czerwiec 2012 - 12:46

aha, ok sprawdzi sie

Ten post był edytowany przez Mardrom dnia: 15 Czerwiec 2012 - 12:47


#32 Użytkownik jest niedostępny   CRI5T 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 28
  • Dołączył: Pt, 15 Lip 11

Napisany 18 Czerwiec 2012 - 17:20

Nie wiecie chłopaki przypadkiem kiedy będzie premiera nowych driver-ów i jakim numerkiem będą ów sterowniki sygnowane? Mam tu na myśli wersję WHQL naturalnie, nie beta.

Ten post był edytowany przez CRI5T dnia: 18 Czerwiec 2012 - 18:20


#33 Użytkownik jest niedostępny   behemothxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2338
  • Dołączył: Nd, 14 Paź 07

Napisany 06 Sierpień 2012 - 00:47

Jakie sterowniki polecacie do GTX 670? Aktualnie mam zainstalowane najnowsze bety 304.79 BETA. Ludzie na innych forach piszą, abym zainstalował WHQL, ale czytając jakie poprawki wprowadzają te bety, wyglądają na warte zainstalowania. Jak to jest? Jakich wy używacie?

#34 Użytkownik jest niedostępny   Kris 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5542
  • Dołączył: Wed, 26 Gru 07

Napisany 06 Sierpień 2012 - 13:03

Tak, wystarczy poczytać zamiast świecić inteligencją..

WHQL - sterowniki ze wszelkimi atestami dla wszystkich kart dla jakich nv wypuściła tą paczkę sterowników.

Beta=beta.

#35 Użytkownik jest niedostępny   Alejajca 

  • Wykształciuch z III RP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32221
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 05

Napisany 06 Sierpień 2012 - 13:21

Bez przesady. Przykładem na to, że bety są lepsze od whql są stery serii 30x.xx. Sprawdzane na GTX460SE oficjalne 301.42 nie chciały się zainstalować poprzez program NV (tylko instalacja z Menedżera Urządzeń pomagała, to jeszcze stabilność i wydajność sterów pozostawiała wiele do życzenia. Za to 304.xx nie miały aż tylu problemów (poza instalacją)
behemothxx ma ten problem, że zmuszony jest korzystać z 30x.xx albo grzebać pod maską i modować stery

#36 Użytkownik jest niedostępny   behemothxx 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2338
  • Dołączył: Nd, 14 Paź 07

Napisany 06 Sierpień 2012 - 14:38

To jak, zostać przy tych betach?

#37 Użytkownik jest niedostępny   Alejajca 

  • Wykształciuch z III RP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32221
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 05

Napisany 06 Sierpień 2012 - 14:42

Najlepiej jak sam przetestujesz. Bo oficjalne 301.42 są kapryśne, szczególnie dla starszych serii GeForce'ów.

#38 Użytkownik jest niedostępny   Kris 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5542
  • Dołączył: Wed, 26 Gru 07

Napisany 06 Sierpień 2012 - 16:41

W sumie prawda, jeżeli chodzi o 301.42 to nieco mi namąciły w swoim czasie w opisywanym przeze mnie problemie - i dokładnie na tych sterownikach cyrk się dział, na najnowszej 'becie' oraz poprzednich - tak jak to powinno być, więc coś jest/było na rzeczy.

#39 Użytkownik jest niedostępny   Alejajca 

  • Wykształciuch z III RP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32221
  • Dołączył: Wed, 25 Maj 05

Napisany 06 Sierpień 2012 - 16:43

Celowo jest wątek o problemach ze sterami 30x.xx, poczytajcie.

#40 Użytkownik jest niedostępny   theza 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1116
  • Dołączył: Nd, 16 Wrz 07

Napisany 06 Sierpień 2012 - 17:07

A ja już jakiś czas temu wróciłem do ostatnich oficjalnych bo na betach gry się cięły. Najnowszych bet nie instalowałem chociaż kuszą mnie zwiększeniem wydajności w batku ac. No ale z wcześniejsze bety mnie nie zachwyciły bo obok cięcia w grach były niestabilne. Wróciłem do oficjalnych i jak ręką odjął. Widocznie problemy z nimi są nie na wszystkich konfiguracjach. Mówię o oficjalnych.

  • (125 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych