Forum PCLab.pl: DC Universe Online - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

DC Universe Online za free od 01.11.2011 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   AvengerGT Ikona

• i can't tell if you're adorable or creepy
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 04 Listopad 2011 - 15:23

Dopiero przed chwilą dowiedziałem się że od 1 listopada można grać w systemie free to play. Oczywiście chodzi o konto podstawowe ale z tego co wyczytałem na takim też można sobie poszaleć. Rok temu myślałem o tej gierce ale zniechęcał mnie abonament + bodajże kwota za pudełko z grą.

Zamierza ktoś grać? ponoć to jakieś 20gb razem z patchem. Ja ściągam, może być ciekawie, przynajmniej na początku. Za młodu kupowało się komiksy, które do dzisiaj leżą w szafce - w większości ze stajni DC właśnie :D

Filmik na zachętę: DC Universe Online - za darmo (od jutra - 01.11.2011)

#2 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 04 Listopad 2011 - 17:16

Ja na pewno spróbuje w ramach odpoczynku od B3 ;)

#3 Użytkownik jest niedostępny   SeN81 Ikona

• The Hard Way Is The Only Way
  • PipPipPipPipPip

Napisany 05 Listopad 2011 - 21:30

Do pobrania jest prawie 15GB, instalator ponad 200MB, poprawka tyle samo i później sama gra 14,5GB. Pograłem z godzinkę i pewnie gra poleci z dysku bo mnie jakoś nie bawi.

#4 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 05 Listopad 2011 - 21:49

Uu sporo tego pobierania, jak się nagram w befa to później spróbuje tego DCU. Nie lubię odpalać kilka gier na zmianę, wole pograć dłużej w jeden tytuł.

#5 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 11 Listopad 2011 - 03:29

No i zagrałem, muszę napisać że fajna gra. Mam teraz 8 lv. Gram hirołem po stronie dobra i trafiłem do Gotham (mentor Batman). Miasto jest całkiem spore i fajnie zaprojektowane. Szkoda że grafika słabiutka a już totalnie rozbawiły mnie jeżdżące samochody w których nie kręcą się koła :lol2: Na plus to miasto, duża ilość questów i znajdziek, spore mozliwości customizacji naszego hiroła, widziałem już podróbki np. Lare Croft :E Z rzeczy na minus to stabilność gry, raz po wyjściu z gry miałem restrat konsoli, a później jak grałem ogromny spadek wydajności, myślałem że to jakieś lagi do momentu kiedy konsola się zawiesiła. Po ponownym włączeniu gra działała już dobrze.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Kszyrztow Ikona

• HAWP
  • PipPipPipPipPip

Napisany 11 Listopad 2011 - 13:17

No to trzeba zassać :E

#7 Użytkownik jest niedostępny   AvengerGT Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 11 Listopad 2011 - 16:26

Na razie jestem na 10lvl - mentor Superman. Wybrałem postać latającą ale dopiero od 9lvl po wybraniu specjalnej umiejętności czynność ta rozwinęła tak naprawdę skrzydła ;). Ogólnie jest dość sympatycznie, sporo postaci przewija się po mapie - serwer Europy PvE. Dochodzi możliwość zakolejkowania sobie udziału w wybranej instancji albo wzięcia udziału w pojedynkach na zawołanie PvP mimo przebywania na serwie PvE. Ogólnie grafika jak na tego typu grę jest ok, panorama miast potrafi być stosunkowo ładna. W sumie, jeśli się nie mylę to Unreal Engine 3 :D
Reasumując, mamy sporo wyzwań które z reguły są schematyczne ale taki już urok mmorpg i jeśli komuś odpowiada klimat to czemu miałby nie spróbować.

Parę uwag:
- Na koncie Free można mieć max 2 postacie co dla mnie jest wartością wystarczającą. Na drugim slocie zrobię sobie jakąś super kobitkę dla odmiany ;)
- Na koncie Free nie są aktywne trofea jak by ktoś był zainteresowany. Prawdopodobnie zaskakują dopiero od konta Legendary (min 15$)

#8 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 12 Listopad 2011 - 03:48

Chyba warto napisać że aby dostać konto Premium na stałe wystarczy wydać w markecie min. 5$. Można oczywiście więcej ;) Dzięki temu mamy 6 slotów na postacie, dodatkowe sloty w inventory, banku, sloty na giełdzie, można się wymieniać itemami z innymi i przesyłać je pocztą, czat głosowy, limit kasy jaką możemy mieć dostepną podniesiony do 2000.
Poziom Legendarny konta jest dostępny tylko po wykupieniu abo i po wygaśnięciu jeżeli znowu go nie opłacimy wracamy na poziom Premium.

Ten post był edytowany przez mett7 dnia: 12 Listopad 2011 - 03:52

#9 Użytkownik jest niedostępny   forum Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 12:35

dopiero teraz natknalem sie na ta gre,wlasnie sciagam,wyglada super ,zwlaszcza tworzenie wlasnego superbohatera :P

Ten post był edytowany przez forum dnia: 08 Luty 2012 - 12:37

#10 Użytkownik jest niedostępny   AvengerGT Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 12:56

Ogólnie miałem podobny zapał ja Ty (patrz post #1). Jednak dobiłem do 10lvl i "trochę się zniechęciłem". Nie bez powodu taki WOW zatrzymał mnie swego czasu na marne paręnaście godzin i dobicie do 40 któregoś tam lvl'u. Gry w swojej mechanice bardzo podobne ale jakoś na dłuższą metę nie przemawia do mnie taki system prowadzenia questów - kilka wariantów przynieś, podaj, pozamiataj aż do znudzenia + instancje dla urozmaicenia.

Zresztą, może dzisiaj sobie zerknę na chwilę i dam kolejną małą szansę DC U, ale to tylko ze względu za konwencję z superbohaterami.

#11 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 16:27

A ja gram dalej :D Już mam dwie postacie na lv30
Gadgetowy troll cr53 i Elektryczny healer cr64.
Tak na prawde gra się zaczyna dopiero po wbiciu 30lv gdzie zaczynamy farmić marki na coraz lepszy sprzęt i bierzemy udział w alertach t1,t2 i raidach.
Warto grać w fazie pvp, dużo więcej ludzi i jest ciekawiej ;)

Zapraszam do gildii Stowarzyszenie Zła po stronie złoczyńców, mój nick Ampi.

#12 Użytkownik jest niedostępny   AvengerGT Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 16:39

Wziąłem sobie na początku PvE więc może warto stworzyć jakąś uber Laskę i wbijać na PvP ;)
Btw. W grach zawsze stawałem po dobrej stronie, więc Stowarzyszenie Zła średnio mi podchodzi. Chociaż jakby tak zrobić skok w bok dla odmiany... :E
Najgorsze że mam od zarąbania gierek w kolejce więc z tym DC U ciężko będzie znowu ruszyć.

Edit.

No nie zdzierżę :o. Włączam sobie gierkę, info o 123 megowym patchu. No nic, nawet spoko. Przychodzę za parę min. a tu już w samej grzej ściąga się kolejne 4200mb.
Wtf?

Ten post był edytowany przez AvengerGT dnia: 08 Luty 2012 - 19:11

#13 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 19:33

Ściągasz zaległe patche na raz i nowy content, ogólnie każda aktualizacja w tej grze to ma 1 czy 2 GB :E

Ten post był edytowany przez mett7 dnia: 08 Luty 2012 - 19:34

#14 Użytkownik jest niedostępny   AvengerGT Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 00:41

Zobacz postmett7, o 08 Luty 2012 - 16:27, napisał(a):

Warto grać w fazie pvp, dużo więcej ludzi i jest ciekawiej ;)

Zapraszam do gildii Stowarzyszenie Zła po stronie złoczyńców, mój nick Ampi.

Co do pvp to na razie z mojej strony irytacja. Trafiłem na jakiegoś @#$ który cały czas czaił się przy punkcie respawnu i polował na świeżaków. Gdzie tu jakaś zabawa czy to z jego czy tym bardziej z mojej strony. Wiem że to na porządku dziennym w tego typu rozgrywkach ale mogliby wprowadzić jakiś system ochrony chociaż do 8lvl (jak w Diablo 2) a nie do bodajże 4.

Jeśli chodzi o zaproszenie to skorzystam ale dopiero po południu ;)

Dużo nie pograłem ale nową postacią jakoś lepiej mi się gra, i początkowe misje po stronie vigilante wydają się być ciekawsze

#15 Użytkownik jest niedostępny   umad Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 13:16

O dzięki za informacje właśnie zassysam tą piękna grę czekałem na to długo żeby była ona za free ;)

#16 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 16:45

No cóż ,taka specyfika tej gry że zorganizowane grupy polują na świeżaków xd. Ogólnie jak masz jeszcze lv poniżej 30 i grasz solo content to lepiej latać po mieście w fazie pve żeby nikt ci nie przeszkadzał w robieniu questów. Serwer jest jeden, faze można zmieniać bez problemu w HoD. Portal ze zmianą fazy jest główny miejscem spotkań gdzie siedzą wszystkie hardcory i krzyczą na czacie żeby ktoś ich na raid wziął ;)

#17 Użytkownik jest niedostępny   umad Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 17:05

Aha to już mi się to nie podoba jak maja mi przeszkadzać jakieś noł lajfy -,-

A powiedzcie mi jeśli wyłączę launchera i odpalę go od nowa to zacznie pobierać od początku czy od etapu gdzie skończyło ?

#18 Użytkownik jest niedostępny   AvengerGT Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 17:38

Zawsze możesz przełączyć na PvE i mieć spokój z upierdliwcami jak napisał mett. Co do pobierania to możesz wyjść z gierki, zacznie ponownie pobierać gdy znowu ją włączysz.

#19 Użytkownik jest niedostępny   mett7 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 19:04

Dokładnie, jeżeli zaczynacie grę to najlepiej na początku wybrać fazę pve i mieć spokój. Po osiągnięciu 10lv będzie mogli wejść do Hall of Doom czy też Watchtower i tam zmienić fazę na pvp jak już będziecie się czuli na siłach ;)
Jak pisałem wcześniej w fazie pvp jest więcej graczy.

Z tego co pamiętam to chyba będziesz mógł pobierać od momentu gdzie przerwałeś ale nie jestem pewien.

Ten post był edytowany przez mett7 dnia: 09 Luty 2012 - 19:06

#20 Użytkownik jest niedostępny   umad Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 19:13

Hmm pobieram to od 14 i mam dopiero 6GB z 18 :/

Btw: pamiętam swego czasu jak DC kosztowało 150zł + abonament 15$ :o

Ten post był edytowany przez umad dnia: 09 Luty 2012 - 19:18

• (2 Stron)
  • +
  • 1