Forum PCLab.pl: EA Origin - Temat główny - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (73 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

EA Origin - Temat główny tutaj proszę zadawać pytania

#181 Użytkownik jest dostępny   Badalaman Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5144
  • Dołączył: Pt, 05 Sie 11

Napisany 02 Listopad 2011 - 12:59

jukojuko, z odzielnymi dyskami chodzi o to, że na drugim dysku normalnie instalujesz system i masz tam prywatne rzeczy/inne ktorymi niechesz sie dzielic.

Jesli chesz grac to odpalasz system z dysku 1, gdzie masz gry itp. Dysk 2 niejest wowczas podpiety do kompa.
Gdy chesz pracowac na swoich supertajnych plikach to odpalasz kompa z drugiego dysku, pierwszy niejest podlaczony.

To tansze niz osobny komputer, choc bardziej pracochlonne.

P.S. Obecnei fkatycznie ceny HDD zaszalaly ;/

#182 Użytkownik jest niedostępny   srubex Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Cz, 03 Lis 11

Napisany 03 Listopad 2011 - 14:26

Witam,

Mam problem z zainstalowaniem BF 3. Grr mam oryginalną kupioną w Empiku

Zainstalowałem Origina, pobrałem najnowszą wersję.

Założyłem konto, zalogowałem się, dodałem grę.

Po kliknięciu na "pobierz", zaznaczeniu kilku opcji daje "dalej" i wyskakuje błąd

"System Windows uniemożliwił utworzenie folderu do zapisania pobieranych plików. Aby rozpocząć pobieranie gry, zaakceptuj monit UAC"

W ustawieniach "ochronę" wyłączyłem ale i tak nic nie pomaga :/

Nie wiem gdzie mam zaakceptować ten monit UAC.

Miał ktoś może podobny problem ?? Z góry dziękuję za pomoc..

#183 Użytkownik jest dostępny   VAMET Ikona

  • UTAVATU
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1791
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 03 Listopad 2011 - 14:37

Witam uprzejmie

Wyłącz UAC w systemie i przeładuj kompa, sprawdź, czy pomoże...

Z poważaniem

#184 Użytkownik jest niedostępny   Tomaszwinner Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1414
  • Dołączył: Nd, 05 Wrz 10

Napisany 03 Listopad 2011 - 14:39

O , gra się na Orign pobiera z prędkością 1,5MB/s a mam 6MB/s czyli powinno być 0,5MB/s. Wielki plus :thumbup:

#185 Użytkownik jest dostępny   VAMET Ikona

  • UTAVATU
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1791
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 03 Listopad 2011 - 14:43

Witam uprzejmie

Zobacz postTomaszwinner, o 03 Listopad 2011 - 14:39, napisał(a):

O , gra się na Orign pobiera z prędkością 1,5MB/s a mam 6MB/s czyli powinno być 0,5MB/s. Wielki plus :thumbup:


:D O czym Ty w ogóle mówisz? :) ;)
12 Mbit/s wykorzystuje Ci z 48 Mbit/s, to wcale nie taki dobry wynik ;) Jedynie 25% łącza wykorzystujesz ;)

Z poważaniem

#186 Użytkownik jest niedostępny   Tomaszwinner Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1414
  • Dołączył: Nd, 05 Wrz 10

Napisany 03 Listopad 2011 - 14:45

@up

Ale ja mam internet 6 Megabitów /s czyli max 640 kb/s

A prędkość jest około 1MB/s pobierania.

#187 Użytkownik jest dostępny   VAMET Ikona

  • UTAVATU
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1791
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 03 Listopad 2011 - 14:48

Witam uprzejmie

:D Tak, ale napisałeś, że masz zupełnie coś innego ;)
Wiem wiem, przejęzyczyłeś się, ale napisanie MB/s a Mb/s to zdecydowana różnica ;)

Z poważaniem

#188 Użytkownik jest niedostępny   srubex Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Cz, 03 Lis 11

Napisany 03 Listopad 2011 - 15:11

Zobacz postVAMET, o 03 Listopad 2011 - 14:37, napisał(a):

Witam uprzejmie

Wyłącz UAC w systemie i przeładuj kompa, sprawdź, czy pomoże...

Z poważaniem


Wyłączyłem UAC w Panelu sterowania - restart i to samo...

Pobrałem TWEAK UAC - również nie pomogło :/

#189 Użytkownik jest niedostępny   drfdr Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 93
  • Dołączył: Wt, 04 Sty 11

Napisany 04 Listopad 2011 - 16:24

Witam!
W originie posiadam mniej opcji. Jak np: nie mogę zaprosić znajomych, nie mam dostępu do sklepu etc.
http://imageshack.us...ytywaniehu.png/
Drugi mój problem to podczas odpalania BF3 i przejsca do battlelogu mam Buy BF3 to get access to Battlelog,
Pozdrawiam.

Ten post był edytowany przez drfdr dnia: 04 Listopad 2011 - 16:26


#190 Użytkownik jest niedostępny   korbelsky Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1731
  • Dołączył: Nd, 08 Kwi 07

Napisany 04 Listopad 2011 - 18:58

Zobacz postdrfdr, o 04 Listopad 2011 - 16:24, napisał(a):

Witam!
W originie posiadam mniej opcji. Jak np: nie mogę zaprosić znajomych, nie mam dostępu do sklepu etc.
http://imageshack.us...ytywaniehu.png/
Drugi mój problem to podczas odpalania BF3 i przejsca do battlelogu mam Buy BF3 to get access to Battlelog,
Pozdrawiam.

a keya w originie aktywowales?

#191 Gość_pararocker_*

  • Grupa: Goście

Napisany 04 Listopad 2011 - 19:07

Zobacz postTomaszwinner, o 03 Listopad 2011 - 14:45, napisał(a):

@up

Ale ja mam internet 6 Megabitów /s czyli max 640 kb/s

A prędkość jest około 1MB/s pobierania.


6Mbit/s to ~750kB/s, jesli pobiera sie szybciej to masz po prostu szybszy internet, niemozliwe jest przeciez to zeby Orgin Ci go w jakis wspanialy sposob przyspieszal.
Przy takich predkosciach gry z orgina z reguly ida pelnym laczem, u kolegi Battlefield 3 przy 20Mbit/s sciagal się z ~1,7-1,8MB/s, a to bylo w dniu premiery, wiec teraz pewnie mogloby i isc szybciej, wiec nie widzę tutaj powodu aby się zbytnio podniecać.

Ten post był edytowany przez pararocker dnia: 04 Listopad 2011 - 19:07


#192 Użytkownik jest niedostępny   rexter Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 05 Lis 11

Napisany 05 Listopad 2011 - 07:56

Zobacz postsrubex, o 03 Listopad 2011 - 14:26, napisał(a):

Witam,

Mam problem z zainstalowaniem BF 3. Grr mam oryginalną kupioną w Empiku

Zainstalowałem Origina, pobrałem najnowszą wersję.

Założyłem konto, zalogowałem się, dodałem grę.

Po kliknięciu na "pobierz", zaznaczeniu kilku opcji daje "dalej" i wyskakuje błąd

"System Windows uniemożliwił utworzenie folderu do zapisania pobieranych plików. Aby rozpocząć pobieranie gry, zaakceptuj monit UAC"

W ustawieniach "ochronę" wyłączyłem ale i tak nic nie pomaga :/

Nie wiem gdzie mam zaakceptować ten monit UAC.

A wiec Zrób nowe kąto w windows daj uprawnienia administrator i otworz jeszcze ta ikonke od gry jako administrator mi pomogło chyba cos kiedys nagrzebalismy w tym monicie nowe kato powinno ci pomuc pozdro.

Miał ktoś może podobny problem ?? Z góry dziękuję za pomoc..


#193 Użytkownik jest niedostępny   mcrobert666 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 302
  • Dołączył: Wt, 18 Wrz 07

Napisany 05 Listopad 2011 - 08:22

witam, powiem tak, przez origin strasznie nabawiłem się nerwicy, niby pobierasz BF3 masz 100% a tu nagle robi się 13% WDF, kolejny minus to brak kopi zapasowej gry by niepotrzebnie nie pobierać 2raz gry w razie awarii systemu, coś na wzór stema, ogólnie rzecz ujmując mam kilka gier na origin, ale są sto lat za murzynami jeśli chodzi o cyfrowe dystro gier.

#194 Użytkownik jest niedostępny   malyxxl Ikona

  • Mefedron
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 528
  • Dołączył: Nd, 22 Kwi 07

Napisany 05 Listopad 2011 - 10:50

A pomyśleć że ludzie na Steam narzekają :>

#195 Użytkownik jest niedostępny   Rangiz Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1231
  • Dołączył: Nd, 15 Sty 06

Napisany 05 Listopad 2011 - 14:39

Żeby się program włączał póltorej minuty przy świeżo czyszczonym systemie/defragmentacjach i optymalizacji wszelkiej to są jakieś kpiny.

#196 Użytkownik jest niedostępny   Heolix Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 625
  • Dołączył: Pt, 13 Maj 11

Napisany 06 Listopad 2011 - 15:14

Działa wam origin ? Nie mogę się zalogować. Restart pomógł.

Ten post był edytowany przez Heolix dnia: 06 Listopad 2011 - 15:27


#197 Użytkownik jest dostępny   VAMET Ikona

  • UTAVATU
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1791
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 06 Listopad 2011 - 16:43

Witam uprzejmie

Zobacz postRangiz, o 05 Listopad 2011 - 14:39, napisał(a):

Żeby się program włączał póltorej minuty przy świeżo czyszczonym systemie/defragmentacjach i optymalizacji wszelkiej to są jakieś kpiny.


Zmierzyłem 11 sekund do pojawienia się głównego okienka z grami (mam automatyczne logowanie) i później z 10 sekund na pojawienie się listy znajomych.

Z poważaniem

#198 Użytkownik jest niedostępny   Azgorath Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5212
  • Dołączył: Wt, 28 Paź 08

Napisany 06 Listopad 2011 - 16:47

Zobacz postRangiz, o 05 Listopad 2011 - 14:39, napisał(a):

Żeby się program włączał póltorej minuty przy świeżo czyszczonym systemie/defragmentacjach i optymalizacji wszelkiej to są jakieś kpiny.

Masz coś nie tak z komputerem, u mnie się uruchamia 20 sekund z załadowaniem listy gier i ponad 20 znajomymi.

#199 Użytkownik jest niedostępny   kiedysbylem Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 46
  • Dołączył: Cz, 20 Paź 11

Napisany 08 Listopad 2011 - 17:53

Witam Panie i Panowie.
Mam pytanko.
Po jutrze wybieram sie na zakupy - Fifa12 i BF3.
Z tego co czytam, to mimo iz kupie sobie wersje pudelkowa to bede musial dodatkowo sciagnac poprzez Origin obydwie gierce?
Jesli tak, to tylko musze "dossac" pare megsow czy sciagac musze te tony gigabajtow? Mam akurat wolny weekend i wcale mi sie nie widzi poswiecic go na same sciaganie, bo w planach to bym sie juz pocieszyl sama gra...
Jak to jest?
Pozdrowienia

Ten post był edytowany przez kiedysbylem dnia: 08 Listopad 2011 - 17:54


#200 Użytkownik jest niedostępny   szulcek Ikona

  • T'estimo Barça!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1154
  • Dołączył: Pt, 17 Lip 09

Napisany 08 Listopad 2011 - 19:02

Nie będziesz musiał pobierać na nowo gry, jak już to się ściagnie kilkanasto megowy patch.

  • (73 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych