Forum PCLab.pl: EA Origin - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (96 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

EA Origin Wątek zbiorczy

#41 Użytkownik jest niedostępny   DonCorleone666 

  • supermoto
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1757
  • Dołączył: Pt, 15 Maj 09

Napisany 03 Październik 2011 - 00:06

Zobacz postMarcysxD, o 02 Październik 2011 - 21:17, napisał(a):

Tragedia jest wtedy gdy BF3 odpala przeglądarkę i wpierdziela 400mb ;D + Origin + Gra

Chwilke przymuli komputer po wyłączeniu, nie jest to uciążliwy czas.
Natomiast sam fakt ze gra wymaga origina i liska do działania jest conajmniej irytująca.

Ogolnie Orygin wydaje sie byc biedny.

#42 Użytkownik jest niedostępny   marc1551 

  • Stały bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4575
  • Dołączył: Cz, 08 Lut 07

Napisany 03 Październik 2011 - 12:14

Od kilku dni próbuję zainstalować program ORIGIN, który to jest niezbędny, aby ściągnąć i zagrać w betę gry Battlefield 3. Korzystałem wcześniej z znanego EA Download Manager'a, który już wyszedł z użycia i konieczna jest aktualizacja tegoż programu.

Niestety aktualizacja zatrzymuje się na 0,00% i ani drgnie. Po odinstalowaniu EADM i ręcznej próbie instalacji 'OriginSetup' - w oknie podczas instalacji wyskakują błędy o tym, że brakuje jakiegoś tymczasowego pliku w jakimś folderze.

Pytanie więc, jak to naprawić ? - Pewnie format by pomógł, ale nie będę się tak daleko posuwał, ponieważ nie po to dbam o swój system, aby się go teraz pozbywać i od nowa wszystko budować.

#43 Użytkownik jest niedostępny   Crew 900 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8581
  • Dołączył: Cz, 28 Sie 08

Napisany 03 Październik 2011 - 17:24

Tutaj jak wyjdzie jakaś aktualizacja to się samo aktualizuje jak steam?

#44 Użytkownik jest niedostępny   VAMET 

  • UTAVATU
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2671
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 03 Październik 2011 - 17:51

Witam uprzejmie

Zobacz postCrew 900, o 03 Październik 2011 - 18:24, napisał(a):

Tutaj jak wyjdzie jakaś aktualizacja to się samo aktualizuje jak steam?


Tak, masz w opcjach, jak chcesz, to możesz wyłączyć :)
Poza tym wielu tego nie widzi, ale jak klikniesz Ustawienia, to na pierwszej zakładce jest suwak, mało ludzi go widzi, bo zlewa się z tłem, ale da się przesuwać na inne opcje :)

Powodzenia :)

Z poważaniem

#45 Użytkownik jest niedostępny   korbelsky 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1799
  • Dołączył: Nd, 08 Kwi 07

Napisany 03 Październik 2011 - 17:52

tak

#46 Użytkownik jest niedostępny   Crew 900 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8581
  • Dołączył: Cz, 28 Sie 08

Napisany 03 Październik 2011 - 18:12

No to dziwne. Pobrałem sobie Dead Space 2 po długiej przerwie i jest to chyba wersja 1.0 a pamiętam, że wyszła jakaś łatka do gry.

#47 Użytkownik jest niedostępny   VAMET 

  • UTAVATU
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2671
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 03 Październik 2011 - 18:26

Witam uprzejmie

Ja mam Bulletstorm i jest najnowszy patch zainstalowany ;)

EDIT

Być może pospieszyłeś się z tym Dead Space 2, bo w USA Origin, jak zamówisz BF3, to masz Dead Space 2 za darmo :) Może i do nas zawita promocja.

Z poważaniem

Ten post był edytowany przez VAMET dnia: 03 Październik 2011 - 18:29


#48 Użytkownik jest niedostępny   Crew 900 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8581
  • Dołączył: Cz, 28 Sie 08

Napisany 03 Październik 2011 - 19:05

Zobacz postVAMET, o 03 Październik 2011 - 19:26, napisał(a):

Witam uprzejmie

Być może pospieszyłeś się z tym Dead Space 2, bo w USA Origin, jak zamówisz BF3, to masz Dead Space 2 za darmo :) Może i do nas zawita promocja.

Z poważaniem


Grę kupiłem jak była premiera, także się nie pośpieszyłem.

#49 Użytkownik jest niedostępny   skwaru 

  • The Dark is my friend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1356
  • Dołączył: So, 25 Cze 05

Napisany 03 Październik 2011 - 20:27

A ja mam pytanie odnośnie gier zarejestrowanych na Origin. Swego czasu, jak jeszcze platforma nazywała się ea downloader była gdzieś informacja, że gry po jakimś czasie (2 lata) mogą legalnie zniknąć. Że kupując grę przez platformę EA zastrzega sobie prawo do usunięcia jej po jakimś tam okresie z twojego konta. Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem i może to potwierdzić jakoś.

#50 Użytkownik jest niedostępny   Zas 

  • Xyź
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7518
  • Dołączył: Pt, 25 Lip 08

Napisany 03 Październik 2011 - 20:53

Nie gry, a ajkieś pierdoły - chyba. Poza tym to muszą być, niezależnie do czego sie to tyczy (ale raczej nie do gier) dwa lata bez uzywania.

#51 Użytkownik jest niedostępny   VAMET 

  • UTAVATU
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2671
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 03 Październik 2011 - 23:23

Witam uprzejmie

Pisałem do EA Support i napisali, że gry są tak długo, jak będzie dostęp do konta Origin.

Z poważaniem

#52 Użytkownik jest niedostępny   Great Cornholio 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 505
  • Dołączył: Wt, 22 Wrz 09

Napisany 04 Październik 2011 - 11:26

Zobacz postskwaru, o 03 Październik 2011 - 21:27, napisał(a):

A ja mam pytanie odnośnie gier zarejestrowanych na Origin. Swego czasu, jak jeszcze platforma nazywała się ea downloader była gdzieś informacja, że gry po jakimś czasie (2 lata) mogą legalnie zniknąć. Że kupując grę przez platformę EA zastrzega sobie prawo do usunięcia jej po jakimś tam okresie z twojego konta. Czy ktoś spotkał się już z takim przypadkiem i może to potwierdzić jakoś.
Był taki zapis w EULA (że nieużywane przez 2 lata gry będą czy mogą być usuwane), ale po "aferze" zmienili i w aktualnej wersji już tego nie ma.

#53 Użytkownik jest niedostępny   VAMET 

  • UTAVATU
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2671
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 04 Październik 2011 - 11:53

Witam uprzejmie

Cytat odpowiedzi EA Support:

Cytuj

As for digital downloads purchased through Origin, you can download and install the games on your Origin account as long as you have access to it.


Z poważaniem

#54 Użytkownik jest niedostępny   Zas 

  • Xyź
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7518
  • Dołączył: Pt, 25 Lip 08

Napisany 04 Październik 2011 - 13:38

Może teraz mogą po dwóch latach odciąć dostęp do konta. Myślcie po prawniczemu :E

#55 Użytkownik jest niedostępny   VAMET 

  • UTAVATU
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2671
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 04 Październik 2011 - 20:21

Witam uprzejmie

Czy komuś z Was udało się wprowadzić CD-Key gry zakupionej na Steam za pomocą opcji Redeem w Origin?
Oczywiście wcześniej ten CD-Key użyty na Steam, a nie tylko kupiona gra i nawet nie pobierana/instalowana.
Pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem

#56 Użytkownik jest niedostępny   Azathoth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 152
  • Dołączył: Cz, 19 Mar 09

Napisany 04 Październik 2011 - 20:28

Zobacz postMarcysxD, o 30 Wrzesień 2011 - 17:42, napisał(a):

Ktoś ma problemy z odpaleniem BF3 ? Wyskakuje mi błąd że aplikacja przestała działać i finito ...

Jak ktoś by miał podobny błąd z BF3.exe , gra musi być zainstalowana na dysku C ... na innych nie działała.


Bzdura ja mam na D i działa elegancko

#57 Użytkownik jest niedostępny   skwaru 

  • The Dark is my friend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1356
  • Dołączył: So, 25 Cze 05

Napisany 04 Październik 2011 - 20:34

Dzięki za odpowiedź odnośnie wygasania gier. Dobrze, że ea poszło po rozum do głowy, bo inaczej strzelili by sobie w kolano.

#58 Użytkownik jest niedostępny   Great Cornholio 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 505
  • Dołączył: Wt, 22 Wrz 09

Napisany 04 Październik 2011 - 20:44

Zobacz postVAMET, o 04 Październik 2011 - 21:21, napisał(a):

Czy komuś z Was udało się wprowadzić CD-Key gry zakupionej na Steam za pomocą opcji Redeem w Origin?
Jeśli chodzi Ci o pierwszego Crysisa, to po prostu gry starsze niż z 2009 roku nie rejestrują się na Originie, niezależnie czy kupisz na Steamie czy w pudełku. [źródło]

#59 Użytkownik jest niedostępny   VAMET 

  • UTAVATU
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2671
  • Dołączył: Wt, 19 Paź 10

Napisany 04 Październik 2011 - 21:05

Witam uprzejmie

Zobacz postGreat Cornholio, o 04 Październik 2011 - 21:44, napisał(a):

Jeśli chodzi Ci o pierwszego Crysisa, to po prostu gry starsze niż z 2009 roku nie rejestrują się na Originie, niezależnie czy kupisz na Steamie czy w pudełku. [źródło]


Cytuj

I want to add a game I purchased at a retailer to my Origin game library by redeeming a code. How come it didn't work?

Redemption of retail game codes for a digital download version of the game is a new feature that is supported for games released in 2009 or later. This feature is not supported for games that were released before 2009.


Hmm, na pewno, a nie tylko tyczy się wersji Retail?
Na przykład Crysis Warhead jest z 9/16/2008, a ludzie na Steam Forum piszą, że bez problemu można dodać do Origin.
Masz jednak rację, że chodzi mi o serię Crysis. Może ktoś jest w posiadaniu Crysis na Steam i mógłby potwierdzić, czy można dodać do Origin?

EDIT

Na pytanie moje na EA Chat Live, czy można kupione gry ze Steam, Crysis i Crysis Warhead dodać poprzez Redeem na Origin, otrzymałem odpowiedź:

Cytuj

I am sorry to inform you that it would not be possible to update the purchased game on origin account. It is for the games which were not registered with the customer origin account & could be downloaded.


Hmm, jak to rozumiecie?

Z poważaniem

Ten post był edytowany przez VAMET dnia: 04 Październik 2011 - 22:32


#60 Użytkownik jest niedostępny   jukojuko 

  • juko
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1479
  • Dołączył: Pt, 30 Maj 08

Napisany 04 Październik 2011 - 23:16

Jak to sie robi przez Redeem ?
Bo mam na steam zakupione C i CW.
wprowadzając normalnie klucz z steam nie przyjmuje go na origin.

  • (96 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych