Forum PCLab.pl: Naprawa monitora HP W2007V - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Naprawa monitora HP W2007V Podświetlenie

#1 Użytkownik jest niedostępny   sprajt2 Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 07 Listopad 2011 - 20:25

Witam, mam ten monitor od nowości i muszę powiedzieć, że jak porównuję go do monitorów moich znajomych, które często są od niego nowsze o 2-3 lata to jakość obrazu jak i kolory w moim monitorze są na wyższym poziomie. Nie mam teraz pieniędzy żeby kupić porządny nowy monitor, a taniego za 300-400zł nie chcę bo widzę, że jakość będzie gorsza i będę to ciągle dostrzegał. Problem mojego monitora polega na tym, że jak oglądam filmy to widzę od lewej strony 3 jasne, pionowe pasy o szerokości ok 3cm, ciągnące się od dołu do samej góry ekranu. Tak samo jest z prawej strony ale tam jest tylko jeden taki pasek. Przy pracy w internecie czy graniu tego w ogóle nie widać ale jak filmy oglądam i są ciemniejsze sceny to już jest denerwujące. Ile mogą serwisy za taką naprawę sobie liczyć ewentualnie gdzie można kupić lampy i za ile jeżeli awaria dotyczy jedynie ich? pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   Wojtas_ Ikona

• Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 Luty 2012 - 23:39

Temat trochę odkopany, ale być może jeszcze się komuś przyda.
Otóz to nie lampy, to jest uszkodzenie matrycy lcd, tzw. banding. Naprawa możliwa jest tylko przez wymianę kompletnej matrycy i raczej mało opłacalna. Po szczegóły dotyczące napraw zapraszam na stronę Serwisu monitorów LCD.

Strona 1 z 1