Kurier dostarczył mi nowa zabawkę jaką jest Cooler Master STACKER 830

Już jakiś czas temu odwiedzając sklep z branży "Angela" zobaczyłem tą obudowę na wystawie, i pamiętam jak dziś jak ona mnie urzekła, obejrzałem sobie ja dokładnie i wiedziałem że kiedyś przyjdzie taki moment kiedy zagości ona w moim domu.
Heehe, dawne czasy, w tedy kosztowała zaporowe pieniądze, dzisiaj nawet jej już nie ma w ofercie sklepu, ale zachowały się jeszcze zadbane modele które można znaleźć na rynku wtórnym.
I tak po długim poszukiwaniu znalazłem swoja wymarzona obudowę która już stoi w moim domu
Nie myliłem się wyborze, po pierwszym obejrzeniu obudowa okazała się bardzo wzorowym egzemplarze, jedno małe otarcie na zewnętrznej ściance, jednak nie będzie ono się rzucać w oczy, lekko zakurzona, jedna nie jest to problemem.
Oczywiście, została ona rozebrana tyle ile tylko można było bez ingerencji narzędzi, dokładnie odkurzona, wyczyszczona pędzelkiem z kurzy, napastowana i odświeżona.
Teraz czekają ja przymiarki w przymierzalni wszystko podzespołów jakie zamierzam zamontować. Pierwotnie zakładałem znowu zbudowanie pełnego PASYWNEGO chłodzenia w obudowie na bardzo dużych i markowych radiatorach, gdyż miejsce i wygląd samej obudowy na dużo pozwala, jednak w ostateczności zamierzam przenieść całe wodne chłodzenie z mego Big Towega do CM Stackera.
Pewnie interesuje was jakie mam plany na ta obudowę ?? Odpowiem wan iż po projekcie z Big Towerem, nie mam już takiego zapału na pełne modowanie obudowy, dlatego właśnie zakupiłem taka bodę która by spełniła moje wszystkie oczekiwani, była idealnie zbudowana, posiadała estetyczny i niebanalny wygląd oraz była GŁÓWNYM pkt w moim pokoju
Posiadam już zabawki do wodnego chłodzenia takie jak :
- chłodnica Magicool Slim 240
- blok na CPU KTC PQ-Plus P4 775 1/4''
- blok na GPU Frost
- całą masę złączek na NK 10
- rezerwuar 250 ml
- pompa Phobya DC12-260 12V
Oraz podzespoły które zostay zakupione razem z obudową :
- mobo ASUS Commando
- RAM 2x2GB Mushkin Ascent XP2-6400 z Vapor Chamber
Jakie są plany ? Na początek optymalne i estetyczne rozpieszczenie komponentów, zakupienie nowego zasilacza, zrobienie SLEEVINGU, oraz zakup kilku nowych podzespołów, może w najbliższym czasie nową grafikę i blok pod nią. Założenie jest takie aby chłodzić woda CPU oraz grafikę.
Zobaczymy jak się to rozwinie
Oczywiście wielkie podziękowanie dla ELDERA który zaopatrzył mnie w takie ciekawe zabawki

Ten post był edytowany przez camaro17 dnia: 11 Marzec 2012 - 20:27

Zaloguj się

ASUS OC School
Ostatnio dodane tematy
Nowe artykuły
Najnowsze pliki

Wróć do góry
Multi cytowanie