Forum PCLab.pl: IE 1.1 podkrecona do 500hz nie dziala - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

IE 1.1 podkrecona do 500hz nie dziala

#1 Użytkownik jest niedostępny   kaiz Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 18 Listopad 2011 - 16:13

Witam. Tak jak w temacie mam problem z owym gryzoniem, wszystko zrobiłem tak jak w tym poradniku: http://forum.ster-ga...887#entry159887 myszka przy włączeniu komputera świeci się, lecz gdy zaczyna ładować się windows, to gaśnie.. po podłączeniu starego deathaddera oczywiście do tego samego portu po 5 sek śmiga normalnie, po zamianie znowu ie nie działa. W tamtym poradniku na dole w komentarzach jeden użytkownik miał ten sam problem, lecz nie uzyskał żadnej odpowiedzi.. System to windows 7 64bit ultimate, proszę o pomoc :)

#2 Użytkownik jest niedostępny   ROGALiev Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 16:22

A zostawiłeś test mode włączone? Bo ja jak podbijałem tym sposobem to jak wyłączyłem test mode to mysz nie działała.

#3 Użytkownik jest niedostępny   kaiz Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 16:36

znaczy w tym pierwszym programie "driver signature ennoforcement" z zaznaczonym "enable test mode" dałem next tam mi wyskoczyło okienko "DONE!" i dalem ok. następnie otworzyło mi się to pierwsze okienko i "enable test mode" był już odznaczony, następnie robiłem tak jak w instrukcji, nie zamykając tego okna. Na końcu wyłączyłem kompa nie wyłączając owych programów

Ten post był edytowany przez kaiz dnia: 18 Listopad 2011 - 16:36

#4 Użytkownik jest niedostępny   auxoffala Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 19 Listopad 2011 - 18:05

zacznijmy od tego że tamten faq nadaje się...

Zanim zaczniesz cokolwiek robić wywal wszystkie (jeśli masz jakieś) niedziałające myszki w "Menadżerze Urządzeń" wybierając odinstaluj czy tam uninstall, jeśli przekładałeś myszkę podczas błędnych prób instalacji hidusbf do innych portów w których też przestała działać, będziesz musiał znów ją do tych portów podłączyć i wtedy usuwasz sterownik w menadżerze urządzeń, dla każdego zabitego portu musisz zrobić to samo.

Mam nadzieje, że posługujesz się na tyle dobrze klawiatura żeby je odinstalować... bo przecież mysz nie działa jak ją wetkniesz w te zablokowane porty ;)

Jak już wszytko odinstalujesz w menadżerze na każdym zablokowany porcie usb, wybierasz z menu menadżera żeby poszukał nowych urządzeń, to spowoduje ponowne zainstalowanie sterowników od myszki i w ten sposób odblokujesz porty jak i przywrócisz myszkę do życia.

Dopiero teraz możesz się zabrać za instalacje HIDUSBF!

0. Nie muszę chyba mówić że musisz wyłączyć UAC zanim zabierzesz się za cokolwiek... ( http://www.petri.co....n-windows-7.htm )

1. musisz mieć przede wszystkim właściwy HIDUSBF bo nie ze wszystkimi działa pod win7 ( http://speedy.sh/29D...IVERworking.zip )

2. używając DSEO (PPM z listy "run as administrator") wymuszasz tryb "test mode" i restartujesz komputer ( http://www.ngohq.com...e.php?page=dseo )

3. wypakuj HIDUSBF na pulpit i zaczynamy zabawę z folderem DRIVER, klikasz PPM na HIDUSBF.INI i z menu wybierasz "Install" albo "Zainstaluj"

4. klikasz PPM na setup.exe i z listy wybierasz "run as administrator" lub "uruchom jako administrator"
a. w programie zaznaczasz "filter on device" wybierasz z listy 500Hz i klikasz restart
b. do niczego więcej się tam nie dotykasz... mogą wypaść rożne komunikaty na wszytko odpowiadasz Yes/Ok/Tak.

5. uruchamiasz jeszcze raz DSEO i tym razem używając opcji "sign a system file" podpisujesz zainstalowany plik "c:\windows\system32\drivers\hidusbf.sys" (możesz wrzucić to co napisałem w okienko dialogowe DSEO które się pojawi, bez cudzysłowu)

6. restartujesz komputer i wszytko hula ;)

Ten post był edytowany przez auxoffala dnia: 19 Listopad 2011 - 18:21

#5 Użytkownik jest niedostępny   kynek88 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 20 Listopad 2011 - 17:07

miałem taki sam problem co autor, ale to co zamieścił auxofalla rzeczywiście działa i hula. Mam pytanko w związku z tym, czy format C usuwa te ustawienia 500hz na tym jednym porcie ?

Ten post był edytowany przez kynek88 dnia: 20 Listopad 2011 - 17:08

#6 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

•  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 20 Listopad 2011 - 18:37

Tak, format dysku systemowego kasuje również dane z tymi ustawieniami.

#7 Użytkownik jest niedostępny   gacamnh Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 16:00

jest wkoncu zrobile mtak jak pisałeś i działa wkoncu ktoś madry pomaga dzieki jesteś wielki:)

Ten post był edytowany przez gacamnh dnia: 08 Luty 2012 - 16:25

#8 Użytkownik jest niedostępny   melonito Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 17:16

Tej instrukcji ze steru nie polecam. Ja podkręcałem swoją IE 3.0 wielkrotnie na xp oraz 7 tym sposobem: http://cybersport.pl..._zostaniesz_Pro Podobny do tego ze steru, ale tam jest gdzieś błąd.

#9 Użytkownik jest niedostępny   gacamnh Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 19:17

a parametry startowe steam jakie polecacie 3 czy oforcemaccel -noforcemparms

#10 Użytkownik jest niedostępny   Glymbol Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 20:12

Wystarczy -noforcemparms ale możesz dopisać wszystkie trzy, nie będzie żadnej różnicy.

#11 Użytkownik jest niedostępny   gacamnh Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 13:13

a co to jest raw input i gdzie jak to wyłączyć ?

Strona 1 z 1