Forum PCLab.pl: Saints Row 3 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (12 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Saints Row 3 Rozgrzewka przed GTA V

#1 Użytkownik jest niedostępny   krzy93siek Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 18 Listopad 2011 - 19:25

Założyłem temat bo go nie było do tej pory.Dzisiaj premiera w Europie.Macie już kopie swojej gry ? Piszcie swoje opinie i wrażenia, gra zebrała bardzo dużo dobrych ocen w polskich jak i zagranicznych serwisach :D

#2 Użytkownik jest niedostępny   qjin Ikona

• Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 18 Listopad 2011 - 19:29

Ja grałem. Pierwsze wrażenie opisane pokrótce w dziale konsolowym > http://forum.pclab.p...-Row-The-Third/

A dorzucę tutaj jeszcze fotki:

Dodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazekDodaj obrazek

Porównania z GTA zupelnie mylne - to zupełnie inna gra. Co nie znaczy, ze gorsza. Choc na razie wstrzymam sie z bardziej rozbudowana opinie, musze dluzej pograc.

#3 Użytkownik jest niedostępny   krzysiek14647 Ikona

• 404 Not Found
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 19:30

Nieważne, myślałem, że jest już temat w dziale PC, ale jest tylko w dziale konsolowym :P
Co do samej gry, to w sumie widzę, że miasto wygląda nie najgorzej, ale ogólnie graficznie średnio. Optymalizacja z tego co słyszałem, to nie najlepsza i liczba klatek nieadekwatna do prezentowanej grafiki. Z chęcią bym grę sprawdził, bo w poprzednie części nie grałem, a ta prezentuje się najlepiej.

Ten post był edytowany przez krzysiek14647 dnia: 18 Listopad 2011 - 19:43

#4 Użytkownik jest niedostępny   krzy93siek Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 19:35

Wiem, że nie ma co porównywać tych dwóch gier do siebie SR 3 i GTA V :D Dwa inne światy :) Grę nabędę jutro i też coś napisze od siebie.A jak z optymalizacją ?

#5 Użytkownik jest niedostępny   qjin Ikona

• Ikona

Napisany 18 Listopad 2011 - 19:49

Optymalizacja na razie było OK, trzyma non stop 50-60 klatek w maksymalnych detalach (na XP-ku, bo część da sie odpalic na Viscie/7) na sprzecie w sygnaturce (po kliknieciu w link). Ale ogólnie gra zasuwa aż miło się patrzy - jakby tych klatek było wiecej. Płynność jest taka, jak wyglada akcja w tej grze - czyli wszystko dzieje sie błyskawicznie. :E

Grafika, owszem, nie jest najwyższych lotów, ale solidna - efektowna, momentami przebajerowana, momentami dośc uboga w detale. Ale ogólnie rzecz biorąc - nie najgorzej.

A jeżdżąc po miesćie, odniosłem wrażenie, jakbym grał w NFS Underground, tylko z gorszym modelem jazdy (jakies te auta lekkie jak piórko). :E

#6 Użytkownik jest niedostępny   sebo21 Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 20:19

No, w końcu ktoś założyłem temat, szkoda, mogłem być to ja bo wczoraj w nocy po zagraniu miałem taką chęć.

Gra jest po 40 minutach grania bardzo przyjemna, zupełnie od-drewniona w stosunku do SR2, optymalizacja lekko skaszaniona - na moim sprzęcie na ultra nawet bez VSync średnio 21 fps - coś musi być nie tak.

#7 Użytkownik jest niedostępny   DoSeR Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 20:46

W ostatnim czasie jak wychodzi nowa gra to na kartach od czerwonych jest gorzej niż u konkurencji. Posiadacze grafik od AMD będą musieli poczekać na nowe stery. :E

#8 Użytkownik jest niedostępny   B3rCik Ikona

• Did I ever tell you the definition of insanity?
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 20:46

No więc pograłem z godzinkę i chociaż to za mało, żeby powiedzieć, czy hit lub kit, to jak na tę chwilę bardzo mi się podoba :)
To moja pierwsza gra z tej serii, więc nie wiem jak to było wcześniej, co jest nowego, co pozostało takie samo, ale fajne to wszystko.

Rzeczy jakie się tam wyczyniają, to absolutny kosmos, aż nie wierzę w to co widzę :D
Już od pierwszych minut rozgrywki szybkie tempo, mnóstwo strzelania i przy tym zajebistego humoru. Okraszone jest to świetną ścieżką dźwiękową i naprawdę bardzo fajną grafiką ( szału nie ma, ale też zdecydowanie nie odstrasza od siebie ).
Do tego duże możliwości edytowania własnej postaci.

Co jeszcze....hmm....w sumie to nie wiem, musiałbym pograć jeszcze parę godzin, ale już teraz widać, że będzie co robić, a na nudę nie będzie można narzekać ;)

#9 Użytkownik jest niedostępny   Crew 900 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 21:31

Jak wydajność na PC? Podobno na kartach AMD są problemy z wydajnością, chcę wiedzieć jak z kartami Nvidii ?

#10 Użytkownik jest niedostępny   Satyavan Ikona

• One mind, any weapon
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 21:38

U mnie w FHD, DX11, AAx8, AFx16, Ultra jest 30 fps, CPU 99%, GPU 99% obciążenia. Bardzo słabo to chodzi. Na DX9 jest 60 FPS.

#11 Użytkownik jest niedostępny   qjin Ikona

• Ikona

Napisany 18 Listopad 2011 - 22:07

Zobacz postCrew 900, o 18 Listopad 2011 - 21:31, napisał(a):

Jak wydajność na PC? Podobno na kartach AMD są problemy z wydajnością, chcę wiedzieć jak z kartami Nvidii ?

Naprawde nie potrafisz przeczytać tylko kilku postów?

Satyavan - widocznie któraś z opcji DX10+ musi mocno spowalniac gre. U mnie na DX9 lata jak burza ta gra.

#12 Użytkownik jest niedostępny   Satyavan Ikona

• One mind, any weapon
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 22:21

Zobacz postqjin, o 18 Listopad 2011 - 22:07, napisał(a):

Satyavan - widocznie któraś z opcji DX10+ musi mocno spowalniac gre. U mnie na DX9 lata jak burza ta gra.

Zauważyłem, że gra ma bardzo podobne opcje graficzne co RF: Armageddon. Te 3 opcje, które są dostępne tylko przy DX10 i 11 najwięcej zjadają FPS'ów.
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Satyavan dnia: 18 Listopad 2011 - 22:34

#13 Użytkownik jest niedostępny   3nder Ikona

• Ministry Of Sound
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 22:30

Gram na pc i wg mnie gra jest świetna. Kupiłem nie wiedząc szczerze mówiąc czego sie do końca spodziewać i bardzo pozytywnie mnie zaskakuje ta gra, wydajnośc pod dx 11 (full hd ,all max) doskonała, wygląda to całkiem fajnie ,a fun z gry bardzo duży. W końcu gra nie nadmuchana, zabawna, dająca wiele frajdy i nie nudzi mnie po godzinie tylko chce sie grac dalej. Naprawdę polecam bo jak na razie gra się w to lepiej niż w gta4. Do tego texty w grze są niezłe, np zajazd nazwany "Od tyłu" lub prowadzący w radiu doradzający kolesiowi ze złamanym sercem dziwke lub heroine itp ,a podane jest to na tyle dobrze że brzmi naprawdę zabawnie i nie żenuje.

Ten post był edytowany przez 3nder dnia: 18 Listopad 2011 - 22:31

#14 Użytkownik jest niedostępny   AnshuA Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 22:31

W większości przypadków opcje dx10+ zjadają wiele fps'ów, dość nieproporcjonalnie do wyglądu (niby lepszej grafiki) ale jak wygląda grafika w porównaniu dx9 vs dx11 w tej grze? Jest różnica?

#15 Użytkownik jest niedostępny   Satyavan Ikona

• One mind, any weapon
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 22:33

Zobacz postAnshuA, o 18 Listopad 2011 - 22:31, napisał(a):

W większości przypadków opcje dx10+ zjadają wiele fps'ów, dość nieproporcjonalnie do wyglądu (niby lepszej grafiki) ale jak wygląda grafika w porównaniu dx9 vs dx11 w tej grze? Jest różnica?

No właśnie ja takowych nie zauważyłem, jakoś specjalnie nie ma znaczących różnic, to samo było w RF. Dziwny ten silnik jest, albo gra bardzo kijowo zoptymalizowana. Pod DX11 te 3 opcje zniżyłem na niskie, obciążenie GPU spadło do 70%, CPU jeszcze więcej, a wydajność utrzymuje się na poziomie nędznych 40-50 fps.

Ten post był edytowany przez Satyavan dnia: 18 Listopad 2011 - 22:45

#16 Użytkownik jest niedostępny   qjin Ikona

• Ikona

Napisany 18 Listopad 2011 - 22:50

Z minuty na minutę podoba mi się bardziej - stroje sa kapitalne, mozna sobie tez pobiegac na naguska (z cenzura). :D A sciezka dźwiekowa wrecz bombastyczna. Co ciekawe, wladowano w nia nawet muzyke poważną. :E Powoli przekonuje sie tez do modelu jazdy, zwłaszcza poczatkowo trudno mi sie było przestawić z tego z L.A. Noire.

Satyavan - to dobrze, że nawet nie odpalałem tego na Win 7.

#17 Użytkownik jest niedostępny   sebo21 Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 22:55

Szczerze mówiąc to mam ochotę na tą edycję limitowaną za 170zł z gram.pl ;)

#18 Użytkownik jest niedostępny   Satyavan Ikona

• One mind, any weapon
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 22:56

Zobacz postqjin, o 18 Listopad 2011 - 22:50, napisał(a):

Z minuty na minutę podoba mi się bardziej - stroje sa kapitalne, mozna sobie tez pobiegac na naguska (z cenzura). :D A sciezka dźwiekowa wrecz bombastyczna. Co ciekawe, wladowano w nia nawet muzyke poważną. :E Powoli przekonuje sie tez do modelu jazdy, zwłaszcza poczatkowo trudno mi sie było przestawić z tego z L.A. Noire.

Satyavan - to dobrze, że nawet nie odpalałem tego na Win 7.

Main theme jest bardzo fajny, nadaje klimatu tej grze. Stroje to po prostu :lol2: Po raz pierwszy się uśmiałem podczas tworzenia postaci, facet, seksapil i coś rośnie w kroczu ... :E Po ciężkim i poważnym klimacie L.A Noire dobrze jest zagrać w taką bezsensowną, lajtowa siekankę. :D

#19 Użytkownik jest niedostępny   sebo21 Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 23:11

Kurdę nie mogę znaleźć żadnych filmików pokazujących tą Edycję Specjalną na PC...

edit: http://komponet.pl/p...cjalna-PC/16205 hmm, tutaj za 152zł... ;)

Ten post był edytowany przez sebo21 dnia: 18 Listopad 2011 - 23:12

#20 Użytkownik jest niedostępny   Satyavan Ikona

• One mind, any weapon
  • PipPipPipPipPip

Napisany 18 Listopad 2011 - 23:15

A możliwości tuningu aut jest większa niż w we wszystkich NFS'ach razem wziętych. :D Tyle tu możliwości, że się pogubić można.

• (12 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »