Forum PCLab.pl: Tuner TV do laptopa - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Tuner TV do laptopa Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Matthew007 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Pt, 27 Maj 11

Napisany 20 Listopad 2011 - 16:55

Witam, mam zamiar kupić tuner TV ale nie znam się na tym za bardzo a chcę kupić urządzenie w którym bede miał możliwość podłączenia xboxa do laptopa,możliwość podłączenia kablówki,telewizji cyfrowej,oraz analogowej.
znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/tu...1927068533.html

http://allegro.pl/vi...1946449274.html

i chodziło by mi o to żeby mieć jakość fullhd gdy podłącze xboxa chodź nie wiem czy tak się da... w laptopie mam matryce fullhd

#2 Użytkownik jest niedostępny   Matthew007 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Pt, 27 Maj 11

Napisany 29 Listopad 2011 - 12:12

proszę o pomoc...

#3 Użytkownik jest niedostępny   mixeer Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 280
  • Dołączył: Cz, 26 Lis 09

Napisany 29 Listopad 2011 - 23:25

z tego co widzę to obydwa tunery maja wejścia analogowy typu chich, czyli na pewno nie podłączysz xboxa w fullhd, tylko co najwyżej przez kabel AV z maksymalna rozdzielczością, o ile tuner ja odtworzy.

sam zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem (np na wyjazdy itd) jednak odeszłam od niego bo po1. nikt nie umiał mi doradzić. po2. kupiłem TV grabber którego konfiguracja mnie przerosła (pc nie chciał go wogóle widzieć) i odpuściłem temat, ciekaw jestem bardzo czy na którymś z tych tunerów Ci zadziała, jeżeli tak, daj proszę znać bo jestem bardzo ciekaw:)

pozdrawiam

#4 Użytkownik jest niedostępny   Matthew007 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Pt, 27 Maj 11

Napisany 29 Listopad 2011 - 23:27

no właśnie ja się ciągle zastanawiam który kupić i jeszcze znalazłem taki :
http://allegro.pl/no...1958139217.html

#5 Użytkownik jest niedostępny   mixeer Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 280
  • Dołączył: Cz, 26 Lis 09

Napisany 02 Grudzień 2011 - 12:51

http://allegro.pl/sh...acf77d00be2ff62

znalazłem jeszcze takie coś ?? chyba że już rozwiązałeś problem i grasz na xboxie na wyswietlaczu z lapka ??jeżeli tak, to podziel sie co i jak zrobiłes :)

#6 Użytkownik jest niedostępny   Matthew007 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Pt, 27 Maj 11

Napisany 02 Grudzień 2011 - 13:40

niestety to odpada bo nie mam w lapku expresa :P musi byc na usb :) i chyba kupie ta karte co dałem wyżej, bo chce tez móc odbierać DVB-T,analog i kablówke, oczywiscie nie wszystko razem tylko zeby była taka mozliwosc :P

#7 Użytkownik jest niedostępny   Creat Ikona

  • to be kurczę or not to be
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3715
  • Dołączył: So, 10 Sty 04

Napisany 02 Grudzień 2011 - 15:04

również szukam tunera tv z dvb-t na usb i wpadlo mi w oko cos takiego:
http://allegro.pl/tu...1958928318.html

za 100zl warto zaryzykowac?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Matthew007 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Pt, 27 Maj 11

Napisany 02 Grudzień 2011 - 17:36

tez sie nad tym zastanawialem ale podobno oprogramowanie tego tunera jest lipne...

#9 Użytkownik jest niedostępny   Creat Ikona

  • to be kurczę or not to be
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3715
  • Dołączył: So, 10 Sty 04

Napisany 05 Grudzień 2011 - 15:23

oprogramowanie to najmniejszy problem - wystarczy Windows media center ;)

#10 Użytkownik jest niedostępny   mixeer Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 280
  • Dołączył: Cz, 26 Lis 09

Napisany 09 Grudzień 2011 - 00:17

i jak tam, ktoś ma jakiś produkt, jakieś opinie ?? działa to :> ??

#11 Użytkownik jest niedostępny   Creat Ikona

  • to be kurczę or not to be
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3715
  • Dołączył: So, 10 Sty 04

Napisany 09 Grudzień 2011 - 15:28

zastanawiam sie nad tym

http://www.pixmania....onsumer-advices

ale cena cos podejrzanie niska

EDIT: Jednak go zamowilem, tylko z innej strony za ok 250 zl
jak przyjdzie to dam znac czy warto,
ale na podstawie google i youtuba - warto ;)

Ten post był edytowany przez Creat dnia: 09 Grudzień 2011 - 19:52


#12 Użytkownik jest niedostępny   Matthew007 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 32
  • Dołączył: Pt, 27 Maj 11

Napisany 10 Grudzień 2011 - 01:44

można do tego tunera podlączyć xboxa bądź ps3? jak tak to czy widziałeś jakieś filmiki jak to działa ?

#13 Użytkownik jest niedostępny   Creat Ikona

  • to be kurczę or not to be
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3715
  • Dołączył: So, 10 Sty 04

Napisany 10 Grudzień 2011 - 17:19

http://www.youtube.c...h?v=yIIWt3vVsVw

ponoc mozna, tak wynika z tego filmiku

#14 Użytkownik jest niedostępny   mixeer Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 280
  • Dołączył: Cz, 26 Lis 09

Napisany 10 Grudzień 2011 - 18:45

i jak sprawdzał to ktoś ?? działa ??

#15 Użytkownik jest niedostępny   Creat Ikona

  • to be kurczę or not to be
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3715
  • Dołączył: So, 10 Sty 04

Napisany 13 Grudzień 2011 - 12:03

czekam na przesylke ciagle, ma dojsc dzisiaj albo jutro

#16 Użytkownik jest niedostępny   Creat Ikona

  • to be kurczę or not to be
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3715
  • Dołączył: So, 10 Sty 04

Napisany 13 Grudzień 2011 - 20:16

ok tuner doszedl, dam znac za godzine, dwie, moze trzy jak i czy to działa :P

#17 Użytkownik jest niedostępny   mixeer Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 280
  • Dołączył: Cz, 26 Lis 09

Napisany 13 Grudzień 2011 - 20:30

no to czekamy ;) mam nadzieje że zadziała z xkolckiem ;P

#18 Użytkownik jest niedostępny   Creat Ikona

  • to be kurczę or not to be
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3715
  • Dołączył: So, 10 Sty 04

Napisany 13 Grudzień 2011 - 20:36

poki co zgrywam nowsza wersje sterownikow i konfiguruje windows media center, ale wydaje mi sie ze dolaczona antena moze byc za slaba.
mam 9 km do odbiornika w linii prostej i watpie czy zlapie jakies kanaly
edit: xboxa nie mam :P ale zabacze czy gamecube pojdzie :P

Ten post był edytowany przez Creat dnia: 13 Grudzień 2011 - 20:36


#19 Użytkownik jest niedostępny   mixeer Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 280
  • Dołączył: Cz, 26 Lis 09

Napisany 13 Grudzień 2011 - 20:42

cokolwiek co ma wyjście na chinche ;)

#20 Użytkownik jest niedostępny   Creat Ikona

  • to be kurczę or not to be
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3715
  • Dołączył: So, 10 Sty 04

Napisany 13 Grudzień 2011 - 20:58

radio fm dziala bardzo dobrze, ale na dołączonej antence mam jakosc sygnalu 0% :hmm: jezeli chodzi o dvbt



edit: ok dziala, udalo mi sie zlapac kilka kanalow :P ale i tak antenka do wymiany ;)

EDIT2: nie wiem jak, nie wiem co ale chodzi mi juz dvbt w super jakosci ! :P
odbieram 11 kanałow cyfrowej telewizji naziemnej ;)

edit2: oprogramowanie od Avermedia jest skaszanione. Tuner dziala tylko w trybie zgodnosci z win 7 [mam win 7 hp 64bit] i uruchamiany jako administrator. Ale przestaje dzialac pilot xD. Jedyna alternatywa, i co wazne - dobra, jest Windows Media Center - polecam.
edit3: po aktualizacji wszystkich sterownikow i programu do odtwarzania wszystko dziala razem z pilotem ;)

Ten post był edytowany przez Creat dnia: 14 Grudzień 2011 - 12:36


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych