Forum PCLab.pl: Płyta pod LGA1155 - wątek zbiorczy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (133 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Płyta pod LGA1155 - wątek zbiorczy Szukasz płyty pod LGA1155 - zacznij tutaj.

#21 Użytkownik jest niedostępny   bic44 

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7878
  • Dołączył: Cz, 16 Gru 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 15:25

Kurnesz człowiek się rozpisuje, a tu że nic konkretnego:
1. Możesz użytkować bez obaw, ponieważ masz 2 napędy (warunek: podpięcie do portów bez buga).
2. Możesz wysłać płytę na wymianę.
Chyba to SĄ konkrety i załatwiają sprawę?

#22 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 18 Grudzień 2011 - 15:47

Tylko z czego zrezygnować skoro wszystko jest mi potrzebne i używam? :kwasny:

Zapomniałem dodać, że HDD 500GB też mam i też obecnie podłączony pod sata2.

#23 Użytkownik jest niedostępny   bic44 

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7878
  • Dołączył: Cz, 16 Gru 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 15:59

No to co innego,
wprawdzie problem można bagatelizować, no ale warto by podesłać na wymianę,
szczególnie, że wymiana będzie już raczej na Zkę, bo tych nie ma w sprzedaży (ale możesz sprawdzić na stronie sklepu co mają).

A skoro wszystkiego używasz, to najmniej stracisz kupując na ten czas najtańszą h61,
kupisz za 180 nówkę, może jeszcze coś taniej na aukcji, a sprzedasz z pewnością >100, koło 150 może nawet,
więc dużo do interesu nie dopłacisz ;)

#24 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 18 Grudzień 2011 - 16:03

Ale mnie denne H61 nie interesują niestety. Nie zmieniam sprzętu co miesiąc więc jeśli już to zakupię porządne mobo.

#25 Użytkownik jest niedostępny   bic44 

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7878
  • Dołączył: Cz, 16 Gru 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 16:15

Chyba się nie rozumiemy, ale ok ;)

No dobra, możesz kupić teraz coś lepszego, a sprzedać co z wymiany przyjdzie, z tym,że strata będzie większa, plus (dla niektórych może i minus), że tylko jeden raz graty przekładać będziesz.

Weź więc ud4, którą linkowałeś, czy też tańszą:
http://www.skapiec.p...13/comp/2605495
asrocki tamte nieopłacalne, ale zobacz np extreme4 gen3, z ausa np p8z68-v (gen3).

Ten post był edytowany przez bic44 dnia: 18 Grudzień 2011 - 16:26


#26 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 18 Grudzień 2011 - 16:53

Sklep mi dziś napisał, że sam muszę sobie płytę wymienić u producenta. Czy nie jest prawdą, że to oni powinni to zrobić? Jeśli tak to im odeśle i zażądam zwrotu kasy i kupię tego z68xp-ud4.

#27 Użytkownik jest niedostępny   bic44 

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7878
  • Dołączył: Cz, 16 Gru 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 17:02

Albo wyślij gdzie każą.

W pierwszej chwili myślałem, że stosują na Tobie spychologię,
ale na forum też pisali o mobasach bezpośrednio od producenta, więc pewnie nie robią w bambuko.
Do GB napisz.

Ten post był edytowany przez bic44 dnia: 18 Grudzień 2011 - 17:15


#28 Użytkownik jest niedostępny   rootpl 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 298
  • Dołączył: Pn, 16 Lut 09

Napisany 18 Grudzień 2011 - 17:07

Przenoszę tutaj moje pytanie. I przepraszam za zaśmiecanie forum nowymi wątkami :)

Witam chcę złożyć taki zestaw :

Intel i5 2500k
Asus 1GB GeForce GTX 560TI DirectCUII PCI-E ( w przyszłości )
Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 8GB 1600MHz CL9 DDR3 Vengeance Memory Two Module Kit
Crucial CT064M4 Solid State Drive2 64GB M4
XFX Core 550 W


Potrzebuję do niego MOBO która umożliwi w przyszłości kręcenie procka oraz która obsłuży zintegrowany GPU i5'ątki bo nie będzie mnie stać aby od razu wydać kasę na tego GF'a a komputer jest mi potrzebny dość szybko.
Chciałem kupic ASRock P67 Pro 3.0, ale dowiedziałem się, że modele P67 nie obsługują integry.

#29 Użytkownik jest niedostępny   bic44 

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7878
  • Dołączył: Cz, 16 Gru 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 17:18

Jakie fundusze max?

Zdajesz sobie sprawę, że kostki wyglądają fajnie, ale wysokie radiatory mogą, ale nie muszą naturalnie, sprawiać problemy,

to w kontekście ew coolera, warto obmyśleć wcześniej całość.

#30 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 18 Grudzień 2011 - 17:24

Zobacz postbic44, o 18 Grudzień 2011 - 17:02, napisał(a):

Albo wyślij gdzie każą.

W pierwszej chwili myślałem, że stosują na Tobie spychologię,
ale na forum też pisali o mobasach bezpośrednio od producenta, więc pewnie nie robią w bambuko.
Do GB napisz.

Ja nie mieszkam w Polsce i niestety nie mam jak bawić się w wysyłki. Skoro u niech kupiłem wadliwy sprzęt to powinni w ramach reklamacji wymienić czytaj(wysłać do producenta itp)?

Ten post był edytowany przez Silvatrez dnia: 18 Grudzień 2011 - 17:36


#31 Użytkownik jest niedostępny   rootpl 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 298
  • Dołączył: Pn, 16 Lut 09

Napisany 18 Grudzień 2011 - 18:00

Mogę wydać 450 zł na mobo.

#32 Użytkownik jest niedostępny   bic44 

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7878
  • Dołączył: Cz, 16 Gru 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 18:17

Mało.
Starczy na:
http://www.skapiec.p...13/comp/2414390
http://www.skapiec.p...13/comp/3027785
Nie dozbierasz więcej?

Ten post był edytowany przez bic44 dnia: 18 Grudzień 2011 - 18:19


#33 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 18 Grudzień 2011 - 18:24

Tak na szybko czy:
ASUS P8P67 DELUXE B3 jest lepsza od GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 cy nie? Chodzi mi o OC itp.

#34 Użytkownik jest niedostępny   bic44 

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7878
  • Dołączył: Cz, 16 Gru 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 18:27

Nie.
Pewnie będą zbliżone.
Na deluxie cyrki były ale to pewnie z czasem biosy poprawiły, więc już bym się nie bał,
ale ud4 to z68, więc większa funkcjonalność i lepszy layout imho.
Dodatkowo wysokie asusy na p67 szybko z ceny lecą, a Ztek jest mniejsza podaż i ceny mają dobre, jakby trzeba sprzedawać.

#35 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 18 Grudzień 2011 - 18:30

Okay, to biorę z68xp-ud4. Dzięki.

#36 Użytkownik jest niedostępny   bic44 

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7878
  • Dołączył: Cz, 16 Gru 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 18:37

Deluxy oraz ud7ki, czyli top, rozczarowywały z początku, ale to pewnie soft głównie.
Później ud7 też wyszła na Ztce jak i ta ud4'ka i takiej też mobo aukcja się właśnie kończy, jakby co.

#37 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 18 Grudzień 2011 - 18:44

A czym się różnia ta gigabyte z XP od tej z dopiskiem tylko X? Co daje to P i czy dopłacac za to?

Tą ud7 już oglądałem.

#38 Użytkownik jest niedostępny   rootpl 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 298
  • Dołączył: Pn, 16 Lut 09

Napisany 18 Grudzień 2011 - 18:46

Zobacz postbic44, o 18 Grudzień 2011 - 18:17, napisał(a):



No na tą pierwszą jestem w stanie dołożyć te kilka groszy.
Czy ona ma duże możliwości OC ?

Oraz pytanie do Twojego poprzedniego posta bo nie skumałem o co chodzi w tej wypowiedzi :

Cytuj

Zdajesz sobie sprawę, że kostki wyglądają fajnie, ale wysokie radiatory mogą, ale nie muszą naturalnie, sprawiać problemy,
to w kontekście ew coolera, warto obmyśleć wcześniej całość.


Składam PC pierwszy raz od 6 lat więc trochę rzeczy się pozmieniało więc byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki :)

#39 Użytkownik jest niedostępny   bic44 

  • .
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7878
  • Dołączył: Cz, 16 Gru 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 19:00

HDMI ;) Mieć warto, ale więcej niż kilkadziesiąt zł bym nie dopłacał...
Albo inaczej, to pozbawianie złącz video Ztek przez GB to IMHO nieporozumienie...no ale nie każdemu robi to różnicę.

Zobacz postrootpl, o 18 Grudzień 2011 - 18:46, napisał(a):

No na tą pierwszą jestem w stanie dołożyć te kilka groszy.
Czy ona ma duże możliwości OC ?

Nie, to są te, które się mieszczą, dołożyć warto do 550 a albo 600, solidne Ztki się cenią, zwłaszcza teraz, a jw pisałem z drugiej ręki coś kupić to...

Mały asrock ma zaskakująco dobre oc, zaskakująco, bo sekcja jest bardzo okrojona. Można więc wytoczyć argument, że nie pociągnie z tego powodu długo,
ale z drugiej strony te proce nie są wymagające, a pod full load nikt non stop nie trzyma (no i od tego jest gwara).

Za to msi testów brak.

Zobacz postrootpl, o 18 Grudzień 2011 - 18:46, napisał(a):

Składam PC pierwszy raz od 6 lat więc trochę rzeczy się pozmieniało więc byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki :)

IMHO lepiej niski profil, wybór jest:
http://www.skapiec.p...0_0_0_0_0_0-170

Ten post był edytowany przez bic44 dnia: 18 Grudzień 2011 - 19:09


#40 Użytkownik jest niedostępny   Blackwhite 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2011
  • Dołączył: So, 22 Gru 07

Napisany 18 Grudzień 2011 - 19:03

Zobacz postSilvatrez, o 18 Grudzień 2011 - 18:44, napisał(a):

A czym się różnia ta gigabyte z XP od tej z dopiskiem tylko X? Co daje to P i czy dopłacac za to?

Tą ud7 już oglądałem.

X nie ma zintegrowanej karty graficznej.

  • (133 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych