Forum PCLab.pl: Płyta pod LGA1155 - wątek zbiorczy - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (133 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Płyta pod LGA1155 - wątek zbiorczy Szukasz płyty pod LGA1155 - zacznij tutaj.

#2641 Użytkownik jest niedostępny   pioraj 

  • "Only God Can Judge Me"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1948
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 17 Grudzień 2018 - 14:48

Zobacz postMitycznyJeż, o 17 Grudzień 2018 - 14:37, napisał(a):

Skoro płyta nie wstaje nawet wtedy, gdy wszystkie urządzenia SATA są odłączone, to szkoda czasu na zabawę z instalacją systemu na innym PC.

W sumie racja, nie wiem gdzie jeszcze szukać.

#2642 Użytkownik jest niedostępny   pioraj 

  • "Only God Can Judge Me"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1948
  • Dołączył: Nd, 13 Sty 08

Napisany 18 Grudzień 2018 - 13:31

Aktualizacja, udało się ;)
Wyjąłem płytę z obudowy, wszystko wyczysciłem, podłączyłem na krzesle, odpalam i co A3. Zmieniałem ramy, karte nic to nie dawało, nie wiem co mnie pokusiło żeby sprawdzić inny kabel, miałem vga i o dziwo system wystarował. Sprawdziłem inny kabel hdmi i o dziwo działa. Czyli podsumowując problemem okazał się kabel HDMI. Dzięki wszystkim za pomoc, pozdrawiam.

#2643 Użytkownik jest niedostępny   Legolass97 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 337
  • Dołączył: Pn, 24 Wrz 12

Napisany 19 Grudzień 2018 - 11:36

Witam wszytkich.
Padła mi płyta ASRock B75 Pro-3m. Szukam jakiejś alternatywy, najlepiej nowej do 300zł. Sprzęt używam tylko do pracy więc nie przewiduje żadnych wymian podzespołów na lepsze. Obudowę mam w standardzie ATX więc nie musi być w wersji micro. Nie mam specjalnych wymagań, chcę jedynie coś o podobnej funkcjonalności co dotychczasowa płyta.

Sprzęt to:

Windows 10 64 bit

Procesor - Intel Core I3 2120
Grafika - Gigabyte Radeon HD7770
Płyta - ASRock B75 Pro 3-M
RAM - Kingston 4Gb 1600MHz Cl9
RAM - GOODRAM 4GB 1600MHz Play CL9
Dysk - Western Digital 500GB 7200obr. 64MB GP
Dysk - HDD WD BLUE 1TB 3,5'' SATA III
Zasilacz - BeQuiet 450w


Dziękuje i pozdrawiam.

#2644 Użytkownik jest niedostępny   kleskus 

  • Przegrałeś!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2247
  • Dołączył: Wed, 28 Lis 07

Napisany 20 Grudzień 2018 - 15:20

Potrzebuje kupić płytę pod I5 3570K do OC, mam zamiar w okolice 4,5 GHz kręcić. Patrzę na ceny płyt na Z77 na allegro to opadły mi ręce. Aktualnie w kompie siedzi Gigabyte B75-D3V, więć OC brak, jak to z używkami? Jest sens się bawić? Bo z tego co się zorientowałem to coś często te płyty padają. Co najlepiej szukać? :)





#2645 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • krzem gotuJEŻ, węgiel zdrapuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19770
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 20 Grudzień 2018 - 15:27

Warto się zastanowić nad zmianą platformy.
Używane P/Z są drogie, gwarancji brak (a nie wiadomo jak bardzo płyta była męczona do tego czasu).
Kręcenie i5k nie nadrobi brakujących wątków, których coraz częściej brakuje w np. grach.

#2646 Użytkownik jest niedostępny   kleskus 

  • Przegrałeś!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2247
  • Dołączył: Wed, 28 Lis 07

Napisany 20 Grudzień 2018 - 15:43

Zmiana w grę raczej nie wchodzi, bo nie mam po co, aktualnie wszystko w miarę śmiga. Zastanawiam się jedynie nad zmiana płyty, powiedzmy że mogę dołożyć te 200 zł, licząc na to że starą za jakieś 100 zł sprzedam i zastanawiam się czy jest sens, czy spróbować lekko przez BCLK kręcić na tej płycie i dać sobie spokój :E

#2647 Użytkownik jest niedostępny   Pioy 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5977
  • Dołączył: So, 09 Sie 08

Napisany 20 Grudzień 2018 - 15:46

Wg mnie płyty do OC s1155 to aktualnie temat syf. Drogie i stare, bez gwarancji, z bardzo dużym prawdopodobieństwem padnięcia. Nie warto. Nowa platforma albo zostań na tym co masz.

#2648 Użytkownik jest niedostępny   hopes 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7200
  • Dołączył: Wt, 14 Sie 12

Napisany 30 Sierpień 2019 - 20:20

Witam. Po przełączeniu w biosie z IDE na AHCI klawiatura przestała się odzywać i zaraz potem bios złapał loopa. Uszkodzona płyta główna?

Ten post był edytowany przez hopes dnia: 30 Sierpień 2019 - 20:21


  • (133 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych