Forum PCLab.pl: Samsung Galaxy GT-S5570 mini - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Samsung Galaxy GT-S5570 mini jak pozbyć się softu operatora ?

#1 Użytkownik jest niedostępny   osesek Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 304
  • Dołączył: Pt, 15 Lip 11

Napisany 18 Grudzień 2011 - 20:44

Chciałbym pozbyć się wersji oprogramowania zawierającego dodatki operatora, PLUSa w tym przypadku. Wnerwia mnie to logo wszędzie, inne dodatki których nie można się pozbyć. Oczywiście można z nich nie korzystać, ale ja chciałbym pozbyć się tego calkiem i mieć czysty soft producenta. Jak to zrobić ? Ponoć z Androidem jest łatwo ale nie znalazłem nigdzie instrukcji. Nie wiem też czy uaktualnienie oprogramowania to usunie czy nie. A może mam najnowsze i nie da się aktualizować. Wszystko jedno, w każdym razie chcę zmienić. Jak to zrobić, najchętniej ściągając z sieci i instalując w telefonie połączonym z komputerem kablem, bo nie chcę czekać długo aż się to ściągnie na telefon i w dodatku płacić za internet licho wie jak dużo. Nie mam pakietu interentowego w Play i stąd ten pomysł o ściągnięciu na kompa o ile tak się da. Proszę o jakieś zrozumiałe i pełne porady bo nie znam tego tematu.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Bolu Ikona

  • xxx
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 907
  • Dołączył: Pt, 13 Sie 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 20:56

Nie chce tutaj podawać konkurencji, ale wpisz na google "forum android".

#3 Użytkownik jest niedostępny   osesek Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 304
  • Dołączył: Pt, 15 Lip 11

Napisany 18 Grudzień 2011 - 21:40

To znaczy że mam szukać odpowiedzi na innym forum ? o do czego służy tu dział z Androidem ?

#4 Użytkownik jest niedostępny   WujekRada Ikona

  • Kontrowersyjny Atsyzsaf
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3542
  • Dołączył: Cz, 08 Kwi 10

Napisany 18 Grudzień 2011 - 22:09

t jest mniej obeznanych osób , tam każdy telefon ma swój dział. ;)

look

Ten post był edytowany przez WujekRada dnia: 18 Grudzień 2011 - 22:11


#5 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter Ikona

  • Mekowie, do ataku!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6339
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 18 Grudzień 2011 - 22:20

Nie musisz uciekać na inne fora.
Potrzebny Ci będzie nie brandowany ROM + program serwisowy Samsunga (ODIN). Bardzo prosta operacja, a przy okazji wgrasz sobie najnowszą dostępną wersję (2.3.5 z Listopada 2011r chyba)
Link do romów od Samsunga.

W razie pytań, pytaj :E

Ten post był edytowany przez smilehunter dnia: 18 Grudzień 2011 - 22:21


#6 Użytkownik jest niedostępny   osesek Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 304
  • Dołączył: Pt, 15 Lip 11

Napisany 18 Grudzień 2011 - 22:50

OK, dzięki. A można to zrobić jak pisałem - ściągnąć ROM niebrandowany na kompa i zainstalować po podłączeniu kabelkiem kompa z telefonem ?

Jest jedna sprawa, trzeba się zarejestrować w tamtym forum a nie chce mi się tylko po to. dwa, są różne wersje 2.3.5 i nie wiem czym się różnią. S5570XWKS1 ## SER , S5570XWKS2 ## BSE, S5570XWKS7 ## OXX. Co to oznacza ?

Ten post był edytowany przez osesek dnia: 18 Grudzień 2011 - 23:06


#7 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter Ikona

  • Mekowie, do ataku!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6339
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 19 Grudzień 2011 - 13:51

Cytuj

ściągnąć ROM niebrandowany na kompa i zainstalować po podłączeniu kabelkiem kompa z telefonem ?

Hehe, w sumie to tylko tak możesz zrobić ;)

To są bulidy różne. Teoretycznie nowszy = lepszy, ale nie zawsze. Teraz twój w tym interes, aby się dowiedzieć które polecają ludzie dla Mini.

Tu kawałek poradnika

Ten post był edytowany przez smilehunter dnia: 19 Grudzień 2011 - 13:52


#8 Użytkownik jest niedostępny   osesek Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 304
  • Dołączył: Pt, 15 Lip 11

Napisany 20 Grudzień 2011 - 17:45

Wyświetla mi się tylko pierwsze zdjęcie w tym poradniku, może znacie taki jak ten poradnik dla zaczynających zabawę w takie rzeczy, ale ze wszystkimi zdjęciami które widać ?

#9 Użytkownik jest niedostępny   doopan Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 877
  • Dołączył: So, 04 Cze 05

Napisany 20 Grudzień 2011 - 19:24

To ja z innej bani: czy takie coś wiąże się z utratą gwarancji? I czy przy okazji można wywalić facebooka i parę innych śmieciowych aplikacji (np.gmail, systemowa poczta itp. - i tak używam k9) ? Bo mam SE arc S i kopę tam syfu.

#10 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter Ikona

  • Mekowie, do ataku!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6339
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 20 Grudzień 2011 - 20:15

Mając ROOT'a możesz łatwo i przyjemnie powywalać każdą aplikację. Titanium Backup, albo wersja bardziej hardkorowa - Root Explorerem.
Update oficjalnym softem od Producenta nie powinien powodować utraty gwarancji. Zresztą, w 99% przypadków jest możliwość wrócenia do oryginalnego romu operatora.

Ten post był edytowany przez smilehunter dnia: 20 Grudzień 2011 - 20:15


#11 Użytkownik jest niedostępny   doopan Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 877
  • Dołączył: So, 04 Cze 05

Napisany 20 Grudzień 2011 - 20:28

Czyli nawet jak się pobawię w to rootowanie, to zawsze mogę je wyłączyć ? Gdybym chciał oddać na gwarancję (zakładając, ze telefon będzie jeszcze działał).

#12 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter Ikona

  • Mekowie, do ataku!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6339
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 20 Grudzień 2011 - 21:21

A po co oddawać działający telefon na gwarancje :E Jeśli będzie działać, to zrobisz z nim wszystko. Powrót do stock ROM'u, unroot, co tam sobie wymyślisz.

#13 Użytkownik jest niedostępny   osesek Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 304
  • Dołączył: Pt, 15 Lip 11

Napisany 14 Styczeń 2012 - 13:24

Nie miałem czasu na zabawy ze zmianą oprogramowania w telefonie do dzisiaj. Właśnie zasiadłem do tego, pościągałem wczesniej kies i wszystko inne. Ale czytam te poradniki i nie ma informacji dokładnej, tylko zainstaluj to i tamto , ale nie napisano gdzie! Z opisów wynika, że coś musi być zainstalowane na karcie a pewnie część w komputerze, ale nie jest napisane który gdzie dokładnie. W dodatku widzę takie informacje jak - na kartę przenieś plik ...zip , z tego wynika że pliku nie trzeba wcześniej rozpakować ? Trochę mało dokładne te opisy, pisali to ludzie mający to w małym palcu i pewnie pominęli jakieś informacje. Tak to jest jak ktoś dobrze znający temat wyjaśnia coś laikowi. Znacie jakiś dobry i dokładny opis ? Patrzyłem na forum android ale wygląda na to, że chyba z każdym opisem jest taki problem. Ba, mało tego, one proponują różne metody zmiany oprogramowania i trochę się w tym pogubiłem. Potrzebny mi dobry opis dla kogoś kto to robi pierwszy raz. Telefon jest bez simlocka więc chyba przyjmie każdą wersję oprogramowania ?

Ten post był edytowany przez osesek dnia: 14 Styczeń 2012 - 13:25


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych