Forum PCLab.pl: Telewizor 42", Full HD, MPEG-4, DVD - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Telewizor 42", Full HD, MPEG-4, DVD Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Ricky7 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 645
  • Dołączył: So, 03 Paź 09

Napisany 31 Grudzień 2011 - 18:11

Witam, poszukuję dobrego telewizora 42" FullHD z tunerem MPEG-4 i wbudowanym odtwarzaczem DVD (podobno takie są). Cena to do 2,5k. Pozdrawiam.

#2 Użytkownik jest niedostępny   Vanish Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 84
  • Dołączył: Pt, 24 Wrz 10

Napisany 31 Grudzień 2011 - 18:22

Polecam Sony Bravia i nie spotkałem się z telewizorami LCD/LED z wbudowanym DVD :D ale po co ci to nie lepiej na pendrive zrzucać filmy i pod telewizor?

#3 Użytkownik jest niedostępny   PawelP7 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 243
  • Dołączył: So, 06 Sie 05

Napisany 31 Grudzień 2011 - 18:26

A po co Ci tuner MPEG4? Też Polecam Bravie ewentualnie Philips. Spokojnie dostaniesz 100 hz sprzęt.

Ten post był edytowany przez PawelP7 dnia: 31 Grudzień 2011 - 18:27


#4 Użytkownik jest niedostępny   slawkow Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 643
  • Dołączył: Nd, 03 Sty 09

Napisany 31 Grudzień 2011 - 21:51

@up:

pod cyfrową telewizje naziemną ?

#5 Użytkownik jest niedostępny   muHozol Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 344
  • Dołączył: Nd, 31 Sty 10

Napisany 01 Styczeń 2012 - 11:46

Do telewizji naziemnej kup sobie taki tunerek http://www.ntvc.pl/d...imum-t-102.html, http://www.ntvc.pl/d...02-usb-pvr.html
Sam kupiłem 3 takie sztuki, dla całej rodziny ;) obraz żyletka a dekoder ten to jeden z najlepszych w swojej klasie.
Specem nie jestem ale wydaje mi się że te wbudowane tunery MPEG4 nie oddadzą ci tak wiernie obrazu jak zewnętrzne maszynki.

Ten post był edytowany przez muHozol dnia: 01 Styczeń 2012 - 11:49


#6 Użytkownik jest niedostępny   slawkow Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 643
  • Dołączył: Nd, 03 Sty 09

Napisany 01 Styczeń 2012 - 13:49

ja akuratnie korzystałem ok. 2 miesięcy z telewizji naziemnej z dekodera wbudowanego w Panasonica i obraz bardzo dobry - od niedawna mam N, to za bardzo porównać nie moge, bo tam większość tych kanałów to HD :)

#7 Użytkownik jest niedostępny   Ricky7 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 645
  • Dołączył: So, 03 Paź 09

Napisany 01 Styczeń 2012 - 15:08

Ja telewizji nie oglądam, więc mi jakoś zajebiście dobry obraz potrzebny nie jest. Rodzice sobie zażyczyli telewizora 42", żeby na luzie odbierał cyfrową telewizję. Co do tego odtwarzacza - mówili, że ktoś sobie taki kupił i też by chcieli. Osobiście mówiłem, że lepiej wrzucać film na pendrive i podpiąć pod TV, no ale...

Możecie polecić jakiś konkretny model?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Qbaas Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2139
  • Dołączył: Wed, 04 Lut 09

Napisany 01 Styczeń 2012 - 15:51

Panasonic TX-P42G30E, TEST1, TEST2, TEST3, TEST4

Ten post był edytowany przez Qbaas dnia: 01 Styczeń 2012 - 15:51


#9 Użytkownik jest niedostępny   Ricky7 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 645
  • Dołączył: So, 03 Paź 09

Napisany 01 Styczeń 2012 - 17:40

Tylko to jest plazmowy, a ma być LCD...

#10 Użytkownik jest dostępny   Petru23 Ikona

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18307
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 02 Styczeń 2012 - 14:04

Zobacz postPawelP7, o 31 Grudzień 2011 - 18:26, napisał(a):

A po co Ci tuner MPEG4? Też Polecam Bravie ewentualnie Philips. Spokojnie dostaniesz 100 hz sprzęt.


:hahaha:

Panas G30 i wsio. Wbudowane DVD to było ok za kineskopów. Teraz to za 100zł kupisz coś zacnego. Albo za róznicę w cenie między TV z wbudowanym DVD kupisz spokojnie BD Sharp Aquos z opcja montażu na ścianie (1000zł)
I czemu ma być LCD? :hmm: podaj 2 sensowne powody

edit:
ORION TV32FX555BD ma wbudowany BLU-RAY. Kupcie sobie dwa, bo kosztuje jakieś 1300zł. Ale będzie szpan :heu:
Masz jeszcze Sharpy serii DX2 z BD wbudowanym. Ale cenowo nie wyrobicie. Np w 2009, w październiku ceny wyglądały następnująco
46 cali 3,993 USD
40 cali 2,943 USD

edit:
Sony tez takie robi, ale niech Cię cena nie powali.

edit:
no i Toshiby z serii DB

Ten post był edytowany przez Petru23 dnia: 02 Styczeń 2012 - 14:33


#11 Użytkownik jest niedostępny   marcinp Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8
  • Dołączył: Wt, 10 Sie 10

Napisany 02 Styczeń 2012 - 14:38

Zobacz postRicky7, o 31 Grudzień 2011 - 18:11, napisał(a):

Witam, poszukuję dobrego telewizora 42" FullHD



Zobacz postRicky7, o 01 Styczeń 2012 - 15:08, napisał(a):

Ja telewizji nie oglądam, więc mi jakoś zajebiście dobry obraz potrzebny nie jest.


Zanim podasz dwa powody dlaczego nie plazma, zdecyduj które z powyższych cytowań jest prawdziwe ;)

#12 Użytkownik jest dostępny   Petru23 Ikona

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18307
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 02 Styczeń 2012 - 14:44

ja proponuję wybrać się do marketu i wziąć to co wciśnie sprzedawca. I tak bedą zadowoleni :)

#13 Użytkownik jest niedostępny   cyroniok Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3430
  • Dołączył: Wed, 20 Sty 10

Napisany 02 Styczeń 2012 - 15:59

i ma racje dzis widziałem plazme panasa z wypalonym napisem elektroword plazma praktycznie do wyrzucenia

#14 Użytkownik jest dostępny   Petru23 Ikona

  • 5`nizza
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 18307
  • Dołączył: Cz, 15 Lis 07

Napisany 02 Styczeń 2012 - 23:05

Zobacz postcyroniok, o 02 Styczeń 2012 - 15:59, napisał(a):

i ma racje dzis widziałem plazme panasa z wypalonym napisem elektroword plazma praktycznie do wyrzucenia


jak jakiś idiota ustawił statyczny obraz na nie wiadomo jak długo to nie ma się co dziwić. Autem też byś jeździł z obrotomierzem cały czas na czerwonym? :hmm:
ja mam od roku X20, super TV. Nie ma nawet FHD co jest plusem. Potrafię zostawić na cały dzień jeden program i zadne dolo się jeszcze nie wypaliło.

I zapytam... kto ma rację?

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych