Forum PCLab.pl: Telefon dla studenta-mam 500 zl! - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Telefon dla studenta-mam 500 zl! pomoc w wyborze telefonu Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   buchra Ikona

• Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 31 Grudzień 2011 - 20:14

Witam,
Pisze do was z proźbą o pomoc, mam nadzieje ze jako znawcy i kompetentne osoby mi pomozecie w wyborze telefonu

A wiec na poczatku kwota jaka dysponuja jest to 500 zl -- tak tyle mam kosztem paru miesiecy osczedzania zabawy sylwestrowej i oczywiscie sprzedaża swojego starego fona :D

Telefon którego szukam powinien:
-mieć Wi-Fi - oczywiscie dostep do Fb i szybkiego dostepu do wikipedii- domyslcie sie po co :D
-powinien robic fajne zdjecia chodzi glownie o notatki, i zdjecia z imprez czyli zdjec przy troche gorszym swietle,
-powinien czytac pdf no i o ile to mozliewe .doc:D (nie znam sie, wiec nie wiem czy jest to osiagalne, ale jak tak to chce to!)
-pisze z rególy dużo smsów wiec jakas fajna klawiatura moze byc querty lecz niekoniecznie, wazne by dośc szybko reagowała,
-bateria powinna byc jakas sęsowna, poniewaz codzienne ladowanie telefonu nie wchodzi w gre:D
-no i wiadomo powinien sie jakoś prezentować
-chciał bym by model przez was proponowany był nowy, ponieważ zależy mi na gwarancji
-i ostatnia cecha jaką powinien miec telefon to GPS, trudno bez niego trafich czasem po pijaku do mieszkania:D

Te wszyskie cechy moga sie odbic kosztem jakości muzyki poniewaz do tego mam osobny sprzet i nie lękam sie wyłaczania telefonu czy tam zacinaniem :D obecnie mam nokie N73 wiec sie do tego przyzwyczailem.

Propozycje jakie znalazlem przeszukując internet to :
-nokia 500
-samsung i5700 galaxy
-sony erixon xperia x10 mini pro
-Lg p500- chodz tu mnie martwii aparat nie wiem czy daje rade...
Ktorego wy byście z nich wybrali? Mile widziane inne propozycje dostosowane do moich potrzeb, i mieszczące sie w moim budzecie;] Z góry dziekuje za odpowiedz.

Ten post był edytowany przez buchra dnia: 31 Grudzień 2011 - 20:16

#2 Użytkownik jest niedostępny   gopspeedy Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Grudzień 2011 - 20:43

ZTE Blade II/ Nokia 500

#3 Użytkownik jest niedostępny   Radow Ikona

• JACTA na 100%
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Grudzień 2011 - 20:56

milestone, gio

#4 Użytkownik jest niedostępny   SDH Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Grudzień 2011 - 20:57

No widzisz ja bym Ci zaproponował używanego i8000 GT i masz pełen pakiet office plus wszelkie inne gadżety co tam chciałeś. Bardzo dobry telefon, który od dwóch lat zastępuje mi netbooka nawet w kwestii multimediów gdzie już nie jeden film na nim obejrzałem.

#5 Użytkownik jest niedostępny   gopspeedy Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Grudzień 2011 - 20:59

ale ma żałosny oporowy ekran i przestarzałą windę. Albo milestone albo Blade II albo nokia 500

#6 Użytkownik jest niedostępny   SDH Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Grudzień 2011 - 21:10

Ekran ma bardzo dobre odwzorowanie kolorów, a oporówka myślałem, że rządzi o.0 Czyli zimą nosicie parówki w kieszeni żeby tel obsługiwać? Dla mnie to wygodne, bo mam pełną kontrolę, a nie jedno muśnięcie i już się coś klykło :E Co do Windowsa to jest multum ROMów, a sam system ma choćby ten atut, że mogę w pełni działać w office (nie tylko odczytywać i ew pisać tekst). Poza tym to system operacyjny, a nie Android w którym hugo wie co się dzieje z zamkniętą aplikacją, czy się zwija, zamyka czy siedzi w tle ale nic zero już z niej pożytku. Może opieram swoje doświadczenia o stare wersje systemu googla, ale u siebie mam komfort tego, że kopiuje, zwijam, otwieram, wklejam, wysyłam, zamykam i rozwijam to co robiłem itp

#7 Użytkownik jest niedostępny   gopspeedy Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Grudzień 2011 - 21:12

miałem TG01, kolega wciąż ma omnię II- po roku ekran wygląda jakby go po asfalcie za samochodem holowali tak się masakrycznie rysuje przez to, że jest z plastiku

#8 Użytkownik jest niedostępny   kadajo Ikona

• Faster Than Light jump successful
  • PipPipPipPipPip

Napisany 31 Grudzień 2011 - 21:16

Szkło vs plastik to jedno, ale ze ktoś nie umie szanować telefonu to już inna sprawa.

#9 Użytkownik jest niedostępny   buchra Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 31 Grudzień 2011 - 22:05

Tak więc:
-i800 GT jest za drogi jako nowy a biorąc pod uwage ze jest to tel z 2009 a mamy 2012 więc trudno bedzie dorwać jakis z gwarancja lub chociaż uzywany w dobrym stanie.
-RADOW jezeli ten model mialś na mysli :"Samsung GT-S5660 Galaxy Gio" pisząc gio to mnie martwi ten aparat bo mam wrazenie ze w samsungach sa one slabe.
-co to jest ZTE blade II? ZTE to jakaś marka czy co? Pierwszy raz slysze... Nie ma problemów z serwisem do tego?
-milstone zdecydowanie przekracza 500 zl ;] badz razie na allegro uzywane stoja po 700 zł

A wiec pozostaje nokia 500.. Jeszcze jakies propozycje jezeli myle sie w swoich rozwazaniach to chetnie poslucham krytyki..

Ten post był edytowany przez buchra dnia: 31 Grudzień 2011 - 22:09

#10 Użytkownik jest niedostępny   cervandes Ikona

• Telefonolog nadzwyczajny
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 09:42

Zobacz postSDH, o 31 Grudzień 2011 - 21:10, napisał(a):

Ekran ma bardzo dobre odwzorowanie kolorów, a oporówka myślałem, że rządzi o.0 Czyli zimą nosicie parówki w kieszeni żeby tel obsługiwać? Dla mnie to wygodne, bo mam pełną kontrolę, a nie jedno muśnięcie i już się coś klykło :E ...

Wybacz, ale oporówka to już zamierzchła historia, koszmar minionych lat. Obecnie jeszcze tylko w nawigacji mam oporowy ekran i to jest po prostu dramat. Parówki nie noszę bo nie bywam na mrozie, w samochodzie czy domu czy pracy nie mam problemu a jak już idę na spacer to jeśli ktoś zadzwoni to oczywiście odbiorę, choćby i palcem ale bawić się telefonem nie muszę. Jakiś czas temu do etui dostałem gratis rysik dla pojemnościówek, jakby była potrzeba to zamiast parówki mam więc inne narzędzie które kosztuje 5pln i ma dłuższą datę przydatności niż parówka.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Mich486 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 09:51

Unikaj telefonów z ekranami oporowymi i tanich androidów bo to recepta na frustracje z wypucowany pieniędzy w błoto.

#12 Użytkownik jest niedostępny   xadrian Ikona

• (O.o)
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 12:00

W tej cenie również brał bym ZTE Blade II ewentualnie Samsunga Galaxy GIO.

Ten post był edytowany przez xadrian dnia: 01 Styczeń 2012 - 12:02

#13 Użytkownik jest niedostępny   Radow Ikona

• JACTA na 100%
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 15:09

D**y może nie urywa aparat aczkolwiek swoja funkcje spełnia, chyba ze chcesz używać aparatu w telefonie zamiast cyfrówki ;p

zawsze zdjęcie jakieś machniesz

#14 Użytkownik jest niedostępny   King Nothing Ikona

• kle kle kle kle kle
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 16:36

Nokia 500 plus program do pdf.  Wtedy spełnia wszystkie wymagania :)

Ewentualnie Android, ale tego bez pakietu internetowego nie ruszaj.

Ten post był edytowany przez King Nothing dnia: 01 Styczeń 2012 - 16:36

#15 Użytkownik jest niedostępny   buchra Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 17:27

A więc chyba się zdecydowałem na tą nokie 500
Dzieki za cenne rady i pomoc w wyborze tel.

#16 Użytkownik jest niedostępny   Luntek17 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 18:38

Ja brałbym jednak RBM One (Zte Blade 2) - głównie ze względu na Androida i większy ekran.
Na ekranach pojemnościowych o rozmiarze ~3" dość ciężko jest trafiać w literki podczas pisania sms'ów w orientacji pionowej (no chyba, że ktoś ma "kobiece" dłonie)
Dużo łatwiej pisze się na telefonach z ekranem oporowym - np. LG GT540 - tam wystarczy tylko dotyk paznokciem

#17 Użytkownik jest niedostępny   King Nothing Ikona

• kle kle kle kle kle
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 19:20

Zobacz postLuntek17, o 01 Styczeń 2012 - 18:38, napisał(a):

Ja brałbym jednak RBM One (Zte Blade 2) - głównie ze względu na Androida i większy ekran.
Na ekranach pojemnościowych o rozmiarze ~3" dość ciężko jest trafiać w literki podczas pisania sms'ów w orientacji pionowej (no chyba, że ktoś ma "kobiece" dłonie)
Dużo łatwiej pisze się na telefonach z ekranem oporowym - np. LG GT540 - tam wystarczy tylko dotyk paznokciem

Wymagany pakiet internetowy do droida.

#18 Użytkownik jest niedostępny   Radow Ikona

• JACTA na 100%
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 19:22

doslownie nie wieze jak mozna wogole myslec o oprowym jako lepszym jak pojemnosciowy? ta technologia od dawna nie byla dopracowana moim zdaniem

#19 Użytkownik jest niedostępny   xadrian Ikona

• (O.o)
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 19:49

Zobacz postKing Nothing, o 01 Styczeń 2012 - 19:20, napisał(a):

Wymagany pakiet internetowy do droida.

Nie jest to konieczność więc nie ma co na to patrzeć.

Co do Noki 500 to telefon nie nadaje się do robienia zdjęć notatek ponieważ nie posiada autofocusa.
ZTE to jest firma niby nie jest znana jak HTC, LG czy inne, ale patrząc na parametry cena jakość nie jest źle. Telefony te sprzedaje między innymi Red bull Mobile

Ten post był edytowany przez xadrian dnia: 01 Styczeń 2012 - 19:52

#20 Użytkownik jest niedostępny   Mich486 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 01 Styczeń 2012 - 19:54

ZTE i jest fatalnie wykonany i używając takiego taniego badziewia z androidem można się do tego systemu na całe życie zrazić. jak ja używając xperi x8. Nie tknę androida kijem.

• (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3