Forum PCLab.pl: Jak sprawdzić ilość pobranych danych? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak sprawdzić ilość pobranych danych? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   ulung551 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 459
  • Dołączył: Wt, 22 Lut 11

Napisany 19 Styczeń 2012 - 12:18

Hejka
jestem przeziębiony, w pracy wolne i nie mam co robić i pomyślałem, że chciałbym wiedzieć ile MB ściągnąłem ogólnie z internetu od czasu kiedy mam nowego laptopa - da się to jakoś sprawdzić?

#2 Użytkownik jest niedostępny   PiotreQ! Ikona

  • eniacoC
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12416
  • Dołączył: Wed, 10 Wrz 08

Napisany 19 Styczeń 2012 - 12:24

ja w avirze w firewall'u mam taką opcję
czasami aż się boje patrzyć jak po 10h pracy mam ok 30-40gb zassanych :E

#3 Użytkownik jest niedostępny   ulung551 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 459
  • Dołączył: Wt, 22 Lut 11

Napisany 19 Styczeń 2012 - 12:34

Zobacz postPiotreQ!, o 19 Styczeń 2012 - 12:24, napisał(a):

ja w avirze w firewall'u mam taką opcję
czasami aż się boje patrzyć jak po 10h pracy mam ok 30-40gb zassanych :E


nie używam aviry
czemu boisz? to chyba dobrze jak tyle sie zassa?

#4 Użytkownik jest niedostępny   vhp Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8814
  • Dołączył: Wed, 13 Sty 10

Napisany 19 Styczeń 2012 - 12:51

Tego, ile ściągnąłeś do tej pory, raczej nie ustalisz. Możesz zacząć monitorować np. programem Networx.

#5 Użytkownik jest niedostępny   ulung551 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 459
  • Dołączył: Wt, 22 Lut 11

Napisany 19 Styczeń 2012 - 13:03

a w ustawieniach routera? pamiętam, że było coś takiego, ale nie mogę się na niego wbić przez 192.168.0.1 tp-link

#6 Użytkownik jest niedostępny   dr Bliss Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1442
  • Dołączył: Pn, 23 Cze 08

Napisany 19 Styczeń 2012 - 14:10

A na pewno jesteś w sieci 192.168.0.x, może komp i router są w sieci 192.168.1.x - sprawdź swój adres IP najpierw.

#7 Użytkownik jest niedostępny   ulung551 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 459
  • Dołączył: Wt, 22 Lut 11

Napisany 19 Styczeń 2012 - 14:12

moje ip to 192.168.9.100

#8 Użytkownik jest niedostępny   basu Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 670
  • Dołączył: So, 20 Sty 07

Napisany 19 Styczeń 2012 - 14:34

podaj jeszcze maske

#9 Użytkownik jest niedostępny   ulung551 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 459
  • Dołączył: Wt, 22 Lut 11

Napisany 19 Styczeń 2012 - 14:46

2552552550

#10 Użytkownik jest niedostępny   basu Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 670
  • Dołączył: So, 20 Sty 07

Napisany 19 Styczeń 2012 - 14:51

192.168.9.1 spróbuj na taki adres

#11 Użytkownik jest niedostępny   ulung551 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 459
  • Dołączył: Wt, 22 Lut 11

Napisany 19 Styczeń 2012 - 14:58

działa dzięki :)
ale nie ma tam opcji ile danych przeleciało przez router, kiedyś to gdzieś widziałem, hmmmm...

#12 Użytkownik jest niedostępny   basu Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 670
  • Dołączył: So, 20 Sty 07

Napisany 19 Styczeń 2012 - 15:03

Szukaj w zakładkach statistics, na pewno nie na każdym routerze coś takiego znajdziesz, ja się nigdy nie spotkałem bo i nie szukałem.

edit. W swoim routerze znalazłem coś takiego, statystyki wskazuja na 155 GB co w związku z 3 tygodniowym routerem może być prawdą

Ten post był edytowany przez basu dnia: 19 Styczeń 2012 - 15:12


#13 Użytkownik jest niedostępny   ulung551 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 459
  • Dołączył: Wt, 22 Lut 11

Napisany 19 Styczeń 2012 - 15:12

Current Statistics Status:
Disabled


zajebiście ... :/

#14 Użytkownik jest niedostępny   Ricky7 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 645
  • Dołączył: So, 03 Paź 09

Napisany 20 Styczeń 2012 - 19:44

w AutoConnect jest taka opcja. Jedyny mankament, że liczy statystyki od czasu, kiedy zaczniesz korzystać z programu. Ja zacząłem 3/08/09 i łącznie pobrałem 770 GB... A z Internetu korzystałem 7666 godzin...

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych