Forum PCLab.pl: The Darkness 2 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (7 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

The Darkness 2 Główny wątek

#1 Użytkownik jest niedostępny   seether_ Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 24 Styczeń 2012 - 23:15

W dniu dzisiejszym ukazało się demo tej gry na PC. Właśnie je skończyłem i muszę powiedzieć, że jestem mega pozytywnie nastawiony. Szkoda, że pierwsza część tylko na PS3i i XBOX'a się ukazała. Gra zapowiada się rewelacyjnie, dobra gra, znakomity gameplay i baaaardzo duża ilość krwi i brutalności.
A tutaj krótki gameplay z gry:

#2 Użytkownik jest niedostępny   Zas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 25 Styczeń 2012 - 00:32

Szczrze mówiąc te dwie macko-głowy dyndajace na środku ekranu przec cały - jak rozumiem - czs, srednio mi się podobaja... Gdyyby to aktywowac tylko od świeta... Nie moje klimaty.

#3 Użytkownik jest niedostępny   midark Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 25 Styczeń 2012 - 00:36

Pierwsza część pomimo swoich wad potrafiła pozytywnie zaskoczyć i złą grą nie była ale to co mi się w niej podobało to to, że starała się być mroczna brutalna i w miarę "rzeczywista". Druga część to dla mnie kompletne odejście od tematu niby moce zostały ale komiksowa grafika kompletnie do mnie nie przemawia zaś wyskakujące cyferki po strzałach kompletnie niszczą klimat horroru obecnego w części pierwszej. Z dość poważnej produkcji zrobiona slaszer dla dzieciaków na modłe Diablo 2... szkoda.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Colossus91 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 25 Styczeń 2012 - 13:41

Bardzo przyjemna gierka, demo mnie zachęciło, pierwsza gra, w której grafika cell shading mi się podoba. Ciekawe sterowanie, dosyć intuicyjne. Czekam na pełną wersję.

#5 Użytkownik jest niedostępny   qjin Ikona

• Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 25 Styczeń 2012 - 13:49

Trochę inna bajka niż "jedynka", ale demo nastraja mimo wszystko pozytywnie. Gra zapowiada sie lepiej niz myślałem. :)

#6 Użytkownik jest niedostępny   P.U. Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 25 Styczeń 2012 - 14:11

Jak dla mnie po sprawdzeniu demo, tytuł do pominięcia. Taki slasher/fps z konsolowym sterowaniem, ograniczonym FOV, którego "targetem" jest nastoletni odbiorca lubiący latające po całym ekranie wnętrzności i którego bawią puszczające "bąki" nad zwłokami trole. Ale, co kto lubi... ;)

#7 Użytkownik jest niedostępny   Colossus91 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 25 Styczeń 2012 - 14:25

A mi się spodobała i na pewno zagram w pełną wersję, lubię fpsy, a ta cała otoczka "Mroczności" dodaje nawet klimatu. Mogę dodać, że gra ma niezbyt wygórowane wymagania sprzętowe, na sprzęcie z sygnaturki grałem na wysokich bez vsync.

#8 Użytkownik jest niedostępny   brainq Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 25 Styczeń 2012 - 15:04

nawet fajna gierka ale poczekam jak spadnie do taniej serii albo steam i wtedy kupi się :)

#9 Użytkownik jest niedostępny   Zas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 25 Styczeń 2012 - 19:24

Strzela sie swietnie, byłby z tego całkiem przyjemny shooter. Jednak dwie dyndajace macki srednio mi sie podobaja, nei mogli zrobic jednej, i to zamiast lewej ręki? Nie weim czy Capcom by ich nie pozwał, no ale byłoby przynajmniej jakos tak jeszcze znosniej :) Poza tym nuuudne jest kazdorazowe wyżeranie serduszek i chyba nei da się wykonać egzekucji macka na klawiaturze? (sterowanie, które podpowiezi wyswietla tylko w kolorowych przyciskach pada chyba poprawią? a jak nie to troszke głupio :)), a jeszczebardziej rozwala grę ten skaczący dookołą demon, zęo szczaniu i pierdzeniu nie wspomnę...

Ale pomimo niechęci do klimatu i kolejnego shootera, który nie moze byc zwykły lub lekko udziwniony, niewykluczone ze na jakims steam sale kupie. W koncu ogromnym autet jest strzelanie do ludzi,a nie zielonych goblinów, pająków, dżdżownic i chrabąszczy...

#10 Użytkownik jest niedostępny   Colossus91 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 25 Styczeń 2012 - 19:40

No ale ileż można robić takich samych shooterów ? :D Przynajmniej to jest jakaś odskocznia, oczywiście nie każdemu taki pomysł musi się podobać, zależy co kto lubi, ale mi taki shooter z małym sci-fi odpowiada :D

Tutaj macie pełny gameplay mojego autorstwa.

Ten post był edytowany przez Colossus91 dnia: 25 Styczeń 2012 - 22:40

#11 Użytkownik jest niedostępny   korbelsky Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Styczeń 2012 - 11:00

ta gra jest chora :E
wiadomo czy bedzie inna dystrybucja procz Steama?

#12 Użytkownik jest niedostępny   ghostdog Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 26 Styczeń 2012 - 12:02

Pograłem w demo. Gra jest ok. Podoba mi się oprawa graficzna oraz walka z przeciwnikami. Duży plus za pierdzącego gnoma :E Na pewno zakupię jak cena spadnie do 50 złociszy.

#13 Użytkownik jest niedostępny   HDR'o Ikona

• Już tylko 10,5 zarzutów na nowe forum z 11stu :P
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Styczeń 2012 - 13:07

Bardzo przyjemny tytuł. Miło się gra, czekam na full :)

#14 Użytkownik jest niedostępny   neonek Ikona

• Ten co świeci najmocniej
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Styczeń 2012 - 13:08

Oglądam filmiki i już na nich te macki mnie denerwują, a co dopiero podczas gry. :E

#15 Użytkownik jest niedostępny   Zas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Styczeń 2012 - 13:25

Ale muszę przyznać, zę filmiki, gra aktorska i dialogi mnie pozytywnie zaskoczyły. Macki o dziwo jakos mniej się zauważa... Moze dlatego, zę ciemnmo, albo ze fajnie się strzela?

Ten post był edytowany przez Zas dnia: 26 Styczeń 2012 - 13:26

#16 Użytkownik jest niedostępny   Gazi Ikona

• The Professional
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Styczeń 2012 - 13:49

Pobrałem, zagrałem i powiem, że nic nadzwyczajnego. Czym dalej, tym ciekawiej się gra, ale IMO, to typowy przeciętniak na ocenę 7+. Gra niczym się nie wyróżnia. Ma bardzo przeciętną grafikę(gorszą niż w 1 części?), strzelanie typowo arcadowe, ale przejdzie, sama zabawa mackami dość szybko staje się monotonna. Mimo wszystko dzięki szybkiemu tempie gry i skryptom gra się w miarę przyjemnie.

Ten post był edytowany przez Gazi dnia: 26 Styczeń 2012 - 13:52

#17 Użytkownik jest niedostępny   schwarz Ikona

• Vocational Guidance Counsellor
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Styczeń 2012 - 14:09

Całkiem przyjemna gra, fajny mocno komiksowy klimat, parę świeżych pomysłów i mocno arcadowe podejście do zabawy. Trochę boję się tylko, że te macki mogą się szybko znudzić, a wtedy zostanie przeciętny fps. Rzuciłem okiem na moce do doblokowania i jest uch całkiem dużo i co ważniejsze wydają się pomysłowe, więc możę nie będzie źle. No ale tak czy siak 129 zł za ten tytuł nie dam, poczekam aż porządnie stanieje i wtedy się zaopatrzę.

Ten post był edytowany przez schwarz dnia: 26 Styczeń 2012 - 14:10

#18 Użytkownik jest niedostępny   Colossus91 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 26 Styczeń 2012 - 15:43

Grafika raczej nie jest gorsza niż w pierwszej części, gdyby zrobili normalną grafikę byłaby pewnie dużo ładniejsza, jednak cell shadning trochę zmienia tą grafikę :P

#19 Użytkownik jest niedostępny   qjin Ikona

• Przy Tawernie pod Pijanym Kogutem
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 26 Styczeń 2012 - 19:10

Zobacz postColossus91, o 26 Styczeń 2012 - 15:43, napisał(a):

Grafika raczej nie jest gorsza niż w pierwszej części, gdyby zrobili normalną grafikę byłaby pewnie dużo ładniejsza, jednak cell shadning trochę zmienia tą grafikę :P

Gorsza nie jest, bo "jedynka" wyszła dobre pare lat temu, więc oprawa sie tam ździebko zestarzała (chyba prezentuje nawet nizszy poziom niz pierwszy Riddick, nie poprawiony graficznie albo przynajmniej porównywalny). Niemniej jednak grafika tam była bardziej ponura i mroczna, natomiast w kontynuacji jest bardziej groteskowa, sama treść zreszta tez takie wrazenie sprawia, nie chodzi o samo uzycie cel-shadingu, tylko ogólnie konstrukcje gry. Przynajmniej nie rzucaja tego samego miecha.

Zobacz postGazi, o 26 Styczeń 2012 - 13:49, napisał(a):

Pobrałem, zagrałem i powiem, że nic nadzwyczajnego. Czym dalej, tym ciekawiej się gra, ale IMO, to typowy przeciętniak na ocenę 7+. Gra niczym się nie wyróżnia. Ma bardzo przeciętną grafikę(gorszą niż w 1 części?), strzelanie typowo arcadowe, ale przejdzie, sama zabawa mackami dość szybko staje się monotonna. Mimo wszystko dzięki szybkiemu tempie gry i skryptom gra się w miarę przyjemnie.

Faktycznie, typowy przecietniak to zasluguje na 7+ (nie mowie tu o zawyzonych ocenach w branzy, bo one mnie nie interesuja, ja posluguje sie skala 1-10 czy odpowiednikiem tego).

#20 Użytkownik jest niedostępny   Zas Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 26 Styczeń 2012 - 20:09

Zobacz postqjin, o 26 Styczeń 2012 - 20:10, napisał(a):

Faktycznie, typowy przecietniak to zasluguje na 7+ (nie mowie tu o zawyzonych ocenach w branzy, bo one mnie nie interesuja, ja posluguje sie skala 1-10 czy odpowiednikiem tego).

Szczerze mówiac kompletnie nie łapię twojej ostatniej aluzji... Tzn typowyśredniak to mniej niż 7+, czy ta gra jednak an tyle zasługuje? :E

Bo co do moich wrażeń z dema, to faktycznie, 7+ spokojnie może dostać.... A może i 8? Ale to tylko demo...
Ciekawe, jak będzie z długością.

Ten post był edytowany przez Zas dnia: 26 Styczeń 2012 - 20:10

• (7 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »