Forum PCLab.pl: Nadwaga i szacunek ludzi - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (22 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nadwaga i szacunek ludzi Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Gregorian-Elbląg Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 27 Styczeń 2012 - 22:48

Cześć mam na imię Grzegorz mam 21 lat i ważę 102 Kilogramy (181 cm wzrostu)dziś od mojej matki dowiedziałem się że 100 kg może przekroczyć tylko świnia, generalnie zastanawiam się dlaczego ludzie nie szanują ludzi z nadwagą i dlaczego nie myślą że takie postrzeganie ich nie doprowadza do depresji jak mnie... a wiadomo skoro ktoś jest w depresji to będzie tył dalej, problemów w domu mam o dużo więcej, naprzykład przenrośnięte ambicje moich rodziców jeśli chodzi o mnie.... w tamtym roku zdałem maturę z dośc dobrym wynikiem % (matma około 50 %, angol ponad 90 % i polak około 50%) bez nauki i mając ponad 200 godzin nieusprawiedliwionych na 1 a potem na 2 semestr (ponad 400) w ciągu roku, jestem na 1 roku studiów ale wiem już że niestety ale nie zdam więc powiedziałem o tym i słysze ciągle same obelgi.. mam tego niestety dość. moja psychika nie wytrzymuje... moja siostra mając 15 lat urodziła swoje 1 dziecko rok pózniej 2... jej nie mówiąc nic a ja dostaje pierdolca... bardzo chciałem zostać informatykiem ale z czasem i moimi doświadczeniami z ludźmi po prostu moje chęci do życia są znikome i to tylko dlatego że mam jeszcze swoją dziewczyne Ilonę której rodzina mnie nienawidzi... nie lubię ludzi, często jedynymi ludźmi jakich lubię są internauci gdyż są w stanie mnie zrozumieć... pewnie w realu było by innaczej... dla was pewnie będzie to śmieszne ale ja mam po prostu dość życia, patrze na to co się dzieje w naszym pięknym kraju i myślę że życie nie jest nic warte... moim największym marzeniem było by polecieć w kosmos i zostać astro fizykiem, być całkowitym outsiderem odciętym od ludzi ale to jest raczej nie do spełnienia... jestem tylko ciekaw co o mnie sądzicie... oraz o moich rodzicach...

#2 Użytkownik jest niedostępny   Myst Ikona

• In Lust We Trust
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 22:50

Nie wiem, ale siostre masz przebojowa :E

#3 Użytkownik jest niedostępny   jagular Ikona

• artystom wolno więcej
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 27 Styczeń 2012 - 22:54

Nic o tobie nie możemy sądzić, bo widzimy tylko kilka zdań w internecie.
Nie powinna cię interesować nasza opinia, bo widzisz tylko kilka zdań w internecie.
Przedstaw mamie jakiegoś Pudziana, niech wspólnie obgadają świńską sprawę ;)

#4 Użytkownik jest niedostępny   pakosik Ikona

• Alkoholik i bumelant, siema !
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 22:58

Po tych kilku zdaniach to jakoś szału nie robisz i nie budzisz u mnie szacunku. Żalenie się na forum zamiast ogarniania tematu też Ci punktów nie nabija.

#5 Użytkownik jest niedostępny   bielas Ikona

• ...i daj nam siłę, byśmy nie przebaczali naszym winowajcom...
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 22:58

A co można sądzić o człowieku po kilku zdaniach? Chłopie, zastanów się. Czasem i 20 lat to za mało, aby cokolwiek obiektywnego powiedzieć o danej osobie.

Co do Ciebie, to wyznacz sobie cele, podkreślam, TWOJE CELE (nie cudze) i realizuje je konsekwentnie, nawet pomimo potknięć i upadków. Resztę olej. Do tego trzeba mieć twarde serce i twardą :zadek: . Inaczej polegniesz.

A to, że jesteś cięższy od innych. Pikuś. Nie kilogramami - bez względu na to, czy jest ich mniej czy w więcej - zdobywa się autorytet i szacunek.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Seba42 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:03

Dobrym sposobem jest zmienienie postrzegania samego siebie.
A w tym może pomóc np. siłownia co szczerze Ci polecam. Ja mam 182wzrostu i ważę 78kg i z chęcią bym się pochlastał by ważyć tyle co Ty!!!
Do tego jeszcze masz dziewczynę która pewnie cię kocha. Stary jak ty nie masz powodów do życia to co ja jeszcze tutaj robie ? :D

#7 Użytkownik jest niedostępny   Gregorian-Elbląg Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:03

Zobacz postGłodnyGrubas, o 27 Styczeń 2012 - 22:59, napisał(a):

zjedz sobie pączka, to ci przejdzie

niestety ale nie lubię ... ja jem normalnie ale niestety za dużo...
poza tym wole się wyżalić na forum niż porozmawiać z kimkolwiek w żywe oczy, bo niestety ale szacunku od niegoko jak narazie poza swoją dziewczyną nie uświadczyłem... poza tym ludzie nie lubią kiedy ktoś jest od nich mądrzejszy i stara się im coś wytłumaczyć... wtedy najlepiej powiedzieć że jest ten ktoś chory na łeb i juz tylko kodzborowo mu zostaje

#8 Użytkownik jest dostępny   iwanme Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:04

Cześć mam na imię Grzegorz mam 21 lat i ważę 102 Kilogramy (181 cm wzrostu)

To tak naprawdę wiele nie mówi, można ważyć 100 kg i przy takim wzroście wyglądać nie najgorzej, a można wyglądać jak baryłka. Jeżeli otoczenie zwraca Ci na to uwagę to co za problem wziąć się za siebie i zacząć ćwiczyć np. chodzić na siłownie, biegać, robić jakieś Weidery czy inne...

dla was pewnie będzie to śmieszne ale ja mam po prostu dość życia, patrze na to co się dzieje w naszym pięknym kraju i myślę że życie nie jest nic warte...

Bez przesady, życie może dawać w kość, ale prawda jest taka, że jeśli nie masz jakichś szczególnych talentów to sukces możesz osiągnąć jedynie ciężką pracą. Rodzina może zdołować, ale tym nie ma się co przejmować, to raczej o nich źle świadczy niż o Tobie.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Flimi01 Ikona

• Flin
  • PipPipPipPipPip

Nigdy nie rozumiałem ludzi takich jak Ty. I ich nie szanuje. Bo jeśli jest problem to jest rozwiązanie. Jak nie ma rozwiązania to nie istnieje problem. Proste.
Weź sie za siebie, dieta, zacznij biegać, chodzić na siłownie. A nie siedzieć przed kompem i żalić się na forum.
I bez urazy ale to co napiałeś, to trochę bełkot, więc jakoś na wielce inteligenta z maturą nie wyglądasz. Ale mniejsza. Weź sie za siebie chłopie zamiast się użalać!

#10 Użytkownik jest niedostępny   bielas Ikona

• PipPipPipPipPip

Ja cie. Ilu userów wpadło na żer. BravoLab zebrał się. :E

#11 Użytkownik jest niedostępny   Filip454 Ikona

• FZS FTW!
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:05

Zarejestrowałeś się Grubasie tylko po to, by mu to powiedzieć? ;)

Co do autora. Ja proponuję codziennie robić ćwiczenia aż wejdzie Ci to w krew.

Mnie nie bez powodu nazywają w szkole czołgiem, czy ambulansem :E (mam mięsistą budowę, nie jestem pulchny, ale rzeźba przydałaby się). Mnie to np. bawi, bo wiem że większość pacanów ma kompleksy i chcą się na siłę dowartościowywać - chodzące szkielety. W każdym razie, jeśli ktoś ma dalsze problemy i dywagacje na ten temat to raczej zostaje argument siły i czołg nie jest już taki niegroźny :E

Co do matki - wyprowadź się w ogóle z domu, jak ty możesz jeszcze mieszkać z tymi buldożerami marzeń? Studia przecież możesz już zacząć/zacząłeś.

Ja bym to olał, ale ćwiczyłbym cały czas.

Ludzie ranią, bo wydaje im się, że dobrze robią, chcą Cię zmusić do pracy. Ale efekt zawsze jest odwrotny. Później właśnie tylko depresja, myśli samobójcze ("a może ja cały jestem beznadziejny" itp.).

P.S Rób często kupę (wiem, brzmi dziwnie, ale sprawdź to).

Ten post był edytowany przez Filip454 dnia: 27 Styczeń 2012 - 23:09

#12 Użytkownik jest niedostępny   vas quander Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:06

Olej ludzi którzy cię nie lubią i znajdź takich kórzy cię zaakceptują ;) i nie odcinaj sie tak od swiata ;)

#13 Użytkownik jest niedostępny   Flimi01 Ikona

• Flin
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:06

Zobacz postbielas, o 27 Styczeń 2012 - 23:04, napisał(a):

Ja cie. Ilu userów wpadło na żer. BravoLab zebrał się. :E

Piątek wieczór. Zakładamy okularki, otwieramy czipsy, colę/piwo i jazda na forum moralizować społeczeństwo ;)

#14 Użytkownik jest niedostępny   bielas Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:08

Dodaj obrazek

#15 Użytkownik jest niedostępny   pakosik Ikona

• Alkoholik i bumelant, siema !
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:09

Zobacz postbielas, o 27 Styczeń 2012 - 22:58, napisał(a):

A co można sądzić o człowieku po kilku zdaniach? Chłopie, zastanów się. Czasem i 20 lat to za mało, aby cokolwiek obiektywnego powiedzieć o danej osobie.

Ano można.
Całkiem sporo.

#16 Użytkownik jest niedostępny   Filip454 Ikona

• FZS FTW!
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:11

Bezedura, ale co ja tam będę tłumaczył :E

#17 Użytkownik jest niedostępny   HΛЯPΛGŌN Ikona

• The Essence of Sound
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:11

Kilogramy jak cię denerwują możesz usunąć. Trzeba tylko trochę cierpliwości, zdrowszych nawyków i aktywności ruchowej. Nie masz źle, bo przy 181cm 100kg to nie jest tragedia. Spróbuj to trochę ogarnąć, jakieś 10-15kg i będzie już nieźle. Niestety z mamą będzie już dużo trudniej. Niektóre osoby od pewnego wieku są, że tak brzydko ujmę, niereformowalne. Takim ludziom potrzebny jest mocny impuls aby zrozumiały, swój błąd. Obecnie twoja mama (jak to zwykle bywa) może myśleć, że ma więcej do powiedzenia, ze dłużej żyje, ma więcej doświadczenia i ze w ogóle jak śmiesz ;)

Ja tam uważam, że jak mocno się zbierzesz w sobie, to przełamiesz wewnętrzne trudne bariery.

ps. Jak czujesz ogólną niechęć, zmęczenie, brak wiary... łykaj Magnez z B6.
Z reszta udowodnione jest, że zawarty w antydepresantach magnez w dużym stopniu pobudza organizm do życia.

#18 Użytkownik jest niedostępny   Gregorian-Elbląg Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:16

mi jest po prostu ciężko, nie czuję tej motywacji... wszyscy dookoła myślą że mnie zmotywują tak jak ktoś to zauważył ale działa to w zupełnie odwrotny sposób, patrze na siebie dziś i 2 lata temu i widzę że jestem innym człowiekiem jeśli chodzi o możliwości fizyczne wtedy czułem się silny, dziś niestety czuję się słaby... łatwo jest powiedzieć ćwicz albo idź na siłownie... jestem bez kasy (wszystko co do tej pory zaoszczędziłem wydałem na kompa i nie dostaje żadnych kieszonkowych, nie mam pracy) więc siłka odpada a ćwiczenia często są ciężkie a jeśli nie było się aktywnym fizycznie przez 2 lata zmienia to zupełnie sprawę... i często pół godziny wysiłku to OGROMNA męczarnia... większość z was nie wie nawet o tym pewnie. Problemów w domu mam jeszcze więcej, wyprowadzić się nie mogę bo gdzie ? do jakiegoś chyba ośrodka dla bezdomnych... ? Ale zaraz w końcu jestem w tym cholernym domu zameldowany więc pewnie mnie nawet nie przyjmą... Pracy znaleźć niestety nie mogę i dlatego też ubolewam..

#19 Użytkownik jest dostępny   Andree Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:17

Znam sposób na odchudzanie się - trzeba codziennie biegać przez godzinę albo półtorej po lesie. Niestety zimne powietrze mi szkodzi, dlatego przytyłem po tym jak się przeziębiłem jeżdżąc na rowerze w listopadzie. Mam do tego biegania specjalne buty Vibram Fivefingers, które jednak absolutnie się nie nadają na zimę. Przed bieganiem nie można nic jeść bo będzie się przewracać w brzuchu, a po bieganiu będziesz tak padnięty, że stracisz apetyt - tak to działa.
A co do studiów informatycznych, przejdź na wieczorowe, jak nie dajesz sobie rady na dziennych. Jest tam tylko jeden trudny do spełnienia wymóg - niezaleganie z opłatami.

#20 Użytkownik jest niedostępny   bielas Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 27 Styczeń 2012 - 23:19

Zobacz postpakosik, o 27 Styczeń 2012 - 23:09, napisał(a):

Ano można.
Całkiem sporo.

Ale czy wszytko i w 100% kategorycznie?

Osobiście wątpię w to. Poza tym w ciągu życia zmieniamy się, więc to dodatkowo komplikuje możliwości oceniania kogokolwiek.
Zresztą, co ja będę z Tobą dyskutował. Pewnie wszystko widziałeś, wszędzie byłeś i wszystko wiesz. Powodzonka w nudnym świecie, który nawet odrobinkę nie będzie potrafił zaskoczyć Cię.

• (22 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »