umad, o 03 Luty 2012 - 13:58, napisał(a):
Linksys WAG160N chyba jego zakupię

Linksys WAG160N jesty gorszy od X2000 bo X2000 jest na tym samym chip[ie co X1500 i wyzsze bez modemu czyli Broadcom.
Pewnie zaraz paru wskoczy i spyta skad wiem
Odpowiem krotko: Kolega pracuje w Warszawie w dziale pompocy technicznej Linksys i mi to potwierdzil, a w weekend sie z nim widzialem to na jego odpowiedzialnosc mojego X2000 otworzyl i zalozyl nowa plombe. Chip od routera Broadcom ten sam co w E1500, WiFi Broadcom, a modem Artheros

Powiedzial mi, zeby na przyszl;osc dolozyc kase i kupic na stronie Linksysa, a nie w promocji jakiejs w markecie czy przez internetowy sklep jakis bo dostaje sie 5 lat gwarancji i do tego pelne zaawansopwane wsparcie techniczne oraz na maila przed pojawieniem sie na stronie linki do firmware-u.
Jeszcze jedno X2000 i te z seri E1500 i w zwyz maja pelne wsparcie dla NetBIOS Windows zgodne z Windows 7 i Windows 2008 serwer czego nie maja starsze modele WAG. Co to daje? To daje, ze bez wiekszych problemow mozna przesylac plikiw sieci lokalnej majac ta sama grupe robocza. W WAG120N co godzine tracil polaczenie miedzy komputerami zarowno podlaczonymi po kablu jak i WiFi i trzevba bylo resetowac komputery.