Forum PCLab.pl: Nokia n95 - gdzie kupić ? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

• (7 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nokia n95 - gdzie kupić ? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Damian_1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 01 Luty 2012 - 20:58

Witam, chcę kupić telefon nokia n95 najlepiej ten czarny, tylko gdzie kupić oryginalny ?
Na przykład na takiej aukcji:
http://allegro.pl/ja...2076005748.html
Wydaje mi się to podejrzane, cena fajna, ale dlaczego pisze że jest jak nowy (czyt. używany) a gwarancja jest 24msc ?
Czego mogę się spodziewać po takim telefonie, czy będzie sprawny, ładny, oryginalny, czy bateria będzie dobra ?
Ewentualnie gdzie mogę go tanio kupić, najlepiej do 500zł, nowy, może być zwykła n95 choć nie ukrywam że wolałbym n95 8gb :)
Bardzo proszę o pomoc, szukam tego telefonu od pewnego czasu i większość modeli na allegro wydaje mi się podejrzana.

#2 Użytkownik jest niedostępny   FilipEcki Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 01 Luty 2012 - 21:02

Najlepiej szukaj Made in Finland, do tego z gwarancją sklepową czy operatora, bo taki syf to g***o warte. Oryginalna, nie zmieniana obudowa, bo każdy może kupić chińszczyzne z napisem Nokia. Mam taką do K550i, i dobrego słowa powiedzieć nie mogę. Krzywa, strasznie się ścierają przyciski itp. I najlepiej z czystą kartą gwarancyjną.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Wiadro Cementu Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 01 Luty 2012 - 21:15

Hehe, piszą że jak nowa, to pewnie jakieś refabrykowane enki z wymienioną obudową. Przecież jakby co to dają Ci gwarancję i możliwość wysyłki kurierem, więc nawet jak będzie podróba to możesz oddać w ciągu 10 dni. (albo od razu, o ile weźmiesz kurierem i sprawdzisz przy nim.
W dodatku jak dają tego Garwina, to proś o zdjęcie telefonu z nią włączoną. Wtedy rozwieje to wszelkie wątpliowści.

Ten post był edytowany przez Wiadro Cementu dnia: 01 Luty 2012 - 21:16

#4 Użytkownik jest niedostępny   Damian_1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 01 Luty 2012 - 21:21

Fajny telefonik, ale właśnie boje się troche że to będzie szajs odnawiany ;/ Za około 700zł widziałem nową ale to trochę dużo jak na tak stary model ;/

#5 Użytkownik jest niedostępny   Damian_1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 01 Luty 2012 - 23:33

Znalazłem nie za drogi telefonik, z opisem
"Witam
Mam dzis do sprzedania telefon ktory widac na zdjeciach nizej N95 8GB. Telefon jest NOWY nigdy nie uzywany zostal przywieziony z Angli, nie ma blokady simlock i jest oryginalnie ofoliowany( posiada folie na LCD oraz obiektywach). Chetnie odpowiem na kazde pytanie droga mailowa. Sprzedaje caly zestaw czyli:
Telefon N95 8GB
bateria
ladowarka
kabel USB
sluchawki
pudelko"

Napisałem do gościa i dowiedziałem się że telefonik nie ma polskiego języka, czy da się to samemu wgrać ?
Jeśli tak to jak ? Czy karta będzie normalnie działała polska np. z play albo z t-mobile ?

#6 Użytkownik jest niedostępny   daron64 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 02 Luty 2012 - 09:39

jak nie ma simlocka to bedzie hulal z kazda karta. Co do jezyka to jak sam nie robiles tego to ja bym sobie odpuscil, ewentualnie dal do pierwszego lepszego serwisu i za 2 dyszki Ci wgraja. Choc jesli masz chociaz podstawy angielskiego to bez problemu sobie poradzisz. Czemu uparles sie na nowa za 5stow? Uzywke w bdb stanie w komplecie bezproblemowo kupisz za 350zl(na lokalnych serwisach z ogloszeniami nawet taniej, u mnie byly komplety po 3stowki, z tym ze nie widzialem w jakim stanie). Mowa oczywiscie o wersji 8gb

#7 Użytkownik jest niedostępny   Damian_1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 02 Luty 2012 - 20:41

A mógłbyś mi zapodać link do takiej używki w dobrym stanie na allegro, wartej uwagi twoim zdaniem ?
A co do zwykłej n95 (tej starszej wersji) to mogła by być ale nowa do 500zł.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Damian_1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 03 Luty 2012 - 21:16

Dzisiaj byłem w komisie z telefonami i facet powiedział że nie ma tych telefonów już nowych bo po prostu już ich nie produkują.
I mówił że ludzie kupują te "nowe" z allegro a potem przychodzą do komisu sprowadzać części.
Pokazał mi kilka używek za 300-350zł ale w stanie tragicznym :(
Chyba muszę odpuścić sobie ten telefon jednak, co powinienem waszym zdaniem zrobić ?

#9 Użytkownik jest dostępny   sensej0s Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 04 Luty 2012 - 13:49

Szukaj używanej jak ja ale od polskiego operatora. 

#10 Użytkownik jest niedostępny   cervandes Ikona

• Telefonolog nadzwyczajny
  • PipPipPipPipPip

Napisany 04 Luty 2012 - 15:18

Prosta sprawa jak z 6310i - jak chcesz mieć zdrową sztukę to albo za 500 kupujesz używaną albo za 800 nową. I nie ma zmiłuj - telefon bardzo lubiany, świetnie trzyma cenę i nic nie zwojujesz. Ja się od dawna przyglądam allegro i czekam na nówkę z PL dystrybucji ale jak się już pojawia to w cenie około 900pln a tyle ten telefon wart nie jest porównując go do innych urządzeń dostępnych w tej cenie. Kaprys taki mam i chcę sobie kupić już trzecią N95-2 bo to jak dotąd mój ulubiony telefon i żadne SGS2 czy Desire nie będę tak dobrze wspominał jak tej eNki.

Moim zdaniem zresztą i tak już taniej nie będzie bo to nie zwykły model a "poszukiwany" więc cena będzie już tylko za realne nówki z PL rosła.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Damian_1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 04 Luty 2012 - 23:49

Ok, ale produkują ten telefon nowy jeszcze ?
Bo jeśli nie to skąd niby jest nowy na allegro ?
Co sądzicie o tym egzemplarzu, nowy ?
http://allegro.pl/no...2091997265.html

#12 Użytkownik jest niedostępny   daron64 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 05 Luty 2012 - 09:11

n95 to klasa fonik, ale 9stow za niego dawac? Fabrycznie nowy to moze byc chyba jedynie jak gdzies na magazynie sie ostal, nie poszedl z salonu itp

#13 Użytkownik jest niedostępny   cervandes Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 05 Luty 2012 - 09:42

nówki to właśnie tylko takie leżaki magazynowe ewentualnie z szafy - ludzie czasem kupują nowy telefon a używają starego bo go lubią albo boją się przesiadki. Mój chrzestny nadal ma autentycznie nową 6310i z Plusa, którą wiął dla żony a ona stwierdziła, że nie chce takiego wielkiego telefonu. Molestuję go od 3 lat ale bezskutecznie póki co. A nerę bym oddał, Mistral Beige... :glodny:

#14 Użytkownik jest niedostępny   Damian_1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 05 Luty 2012 - 12:59

Heh wiem, a ja zawsze nie moge sie doczekać aż mi dojdzie nowy telefon ;P
Chyba zdecyduję się na używkę wygląda bardzo fajnie i ma przegadane tylko 6 godzin rozmów, chyba będę licytował, ale czy wygram ? Opłaca się dać 400zł ??

#15 Użytkownik jest niedostępny   xadrian Ikona

• (O.o)
  • PipPipPipPipPip

Napisany 05 Luty 2012 - 14:48

Przyznam że trochę nie rozumiem wydawania tyle kasy na tą Nokię 6310i :hmm:
IMO telefon nie jest tyle warty. Za dużo niższą cenę kupię Samsunga b2370, który równie długo wytrzyma na baterii a przy czym jest tańszy przynajmniej 3 krotnie

#16 Użytkownik jest niedostępny   Damian_1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 05 Luty 2012 - 17:21

Zobacz postxadrian, o 05 Luty 2012 - 14:48, napisał(a):

Przyznam że trochę nie rozumiem wydawania tyle kasy na tą Nokię 6310i :hmm:
IMO telefon nie jest tyle warty. Za dużo niższą cenę kupię Samsunga b2370, który równie długo wytrzyma na baterii a przy czym jest tańszy przynajmniej 3 krotnie

Albo pomagaj albo wgl. nie komentuj !
Po pierwsze dyskusja tyczy się nokii n95 a po drugie jak można komuś polecać samsunga jak chce nokie ? Samsung to samsung wole jakąś starą nokie jak 3310 niż nowego samsunga.

#17 Użytkownik jest niedostępny   daron64 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 05 Luty 2012 - 17:44

@up nie trzeba sie tak bulwersowac. Kolega wyrazil swoje zdanie i tyle. Choc osobiscie wolalbym 6310i niz samsunga. Mialem i uwazam za jeden z najlepszych telefonow z jakimi mialem do czynienia. Nawet mysle sobie kupic uzywke w razie w zeby byla. A co do licytowania to mowisz o jakim fonie teraz, bi sie troszke zgubilem.

#18 Użytkownik jest niedostępny   cervandes Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 05 Luty 2012 - 18:55

Zobacz postDamian_1, o 05 Luty 2012 - 17:21, napisał(a):

Albo pomagaj albo wgl. nie komentuj !
Po pierwsze dyskusja tyczy się nokii n95 a po drugie jak można komuś polecać samsunga jak chce nokie ? Samsung to samsung wole jakąś starą nokie jak 3310 niż nowego samsunga.

Na głowę chłopie upadłeś. Bladego pojęcia nie masz jaki Samsung zrobił w ostatnich 2 latach postęp. Dawniej też uważałem tego producenta za twórcę tandety. Od jakiegoś czasu natomiast urządzenia tej firmy - i nie mowa tu tylko o telefonach komórkowych - staje do równej walki z pozostałymi producentami oferując taką samą jakość i świetną ergonomię za normalną cenę. Więc daruj sobie określenia w stylu wolę 3310 niż nowego samsunga bo się wyłącznie ośmieszasz.

#19 Użytkownik jest niedostępny   Damian_1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 05 Luty 2012 - 19:34

Ty masz swoje zdanie ja swoje :)
A co do telefonów to mówię o nokii n95, dyskusja sie coś troche zmienia.

#20 Użytkownik jest niedostępny   Maledict Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 05 Luty 2012 - 19:36

To gówniana Nokia jest warta może ze 100zł

• (7 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »