Mam problem z tym dyskiem, dostałem go od goscia ktory powiedzial ze nie moze mu sie sformatowac i czy moge cos z nim zrobic.
Wiec podłączyłem dysk normalnie zastartował załaczył sie dysk wirtualny z promgramami (WD smartware, unlock).
Tutaj juz zaczynał sie problem ponieważ gdy chcialem uruchomic obojetnie jaki program na tym dysku wirtualny wyskakiwał bład ze aplikacja napotkała bład i zostanie automatycznie zamknieta.
Wiec pobrałem z internetu WD SmartWare zainstalowałem gdy podłączyłem dysk był wykrywalny lecz nie dało sie go sformatowac.
Pobrałem drugi program do aktualizacji sterowników dysku lecz to samo, programy na dysku wirtualnym nie działały i sam dysk nie do sformatowania.
Probowalem go formatowac, naprawiac programem Mhdd lecz był zablokowany. Program Wd smartware nie pokazywał ze dysk jest zablokowany wrecz przeciwnie ze jest odblokowany i zdrowy.
Gdy chciałem wymazac dysk tym ich programem wyskakiwał bład. I zrobiłem co co troche załuje bo wybrałem opcje zeby dysk nie startował tego wirtualnego dysku z programami i od tego momentu gdy podłacze dysk pod lapka lub stacjonarke jest nie wykrywalny normalnie startuje wszystko niby ok lecz na tym sie konczy.
Gdy go otwarłem znalazłem jakies piny podobne do Ata lecz jest ich 1 po lewej 12 po srodku i 2 po prawej.
Dodam ze posiadam Adapter IDE do dysków 2.5; 3,5.
Zreszta tutaj zdjecie tego dysku.

I teraz pytanie czy mozna go jakos naprawic ?? Przez te piny zrestartowac te ustawienia co wprowadziłem ??
Z góry dzieki za odp.
PS: Jezeli jest cos nie tak z tematem prosze mnie poinformowac zdjecia waza po 200kb wiec musiałem wystawic na hosting. Z góry dzieki
Ten post był edytowany przez xxroboxx dnia: 02 Luty 2012 - 14:14

Zaloguj się

ASUS OC School
Ostatnio dodane tematy
Nowe artykuły
Najnowsze pliki

Wróć do góry
Multi cytowanie