Forum PCLab.pl: Netia Spot 10mb - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Netia Spot 10mb strasznie wolno ściąga Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Amphilyon Ikona

• The continent of Legend
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 03 Luty 2012 - 13:48

Stałem się właśnie posiadaczem Netia spot 10mb którego mam podłączonego przez kabel (nie przez wi-fi) -bo nikt nie raczył poinformować że nie dodają do zestawu wifi na usb tak jak to miałem w neostradzie livebox 2mb, ale mniejsza...
Chodzi mi o to że przy ściąganiu mam strasznie małe prędkości, przykładowo to co ściągałem ostatnio jeszcze na Neo z prędkością 125 kb\s +\- (powiedzmy), teraz na Neti o dziwo " 10mb " ściągam to samo z prędkością 40kb +\-, o co chodzi ?? czemu to tak wolno działa ??, a i ogólnie jak patrzę to i Youtube też zamula, a i sprawdzając przed chwilą na stronie " internet Speed test " ping wyświetla mi ms 190, a przed chwilą jak kliknąłem ponownie nagle zrobiło się 50 i tak sobie skacze a download Mbps wyświetliło na koniec testu 0.3 :E a upload 0.4 :E...

O co chodzi ?? bo jeśli to ma tak działać to ja tego badziewia nie chcę... i jeszcze ten kabel, widać że oni nastawiają się głównie na laptopy a nie komputery stacjonarne bo zamiast dawać wifi na usb i mieć problem z głowy to wolą naładować zbędnych kabli (do tego " długich " jak zwykle i innych zbędnych pierdół)...

niech ktoś pomoże :(

o teraz pokazuje ms 1048... no bravo Netia :)

aha i jeszcze takie pytanie, jak oni mi to już przysłali do domu to umowa jest podpisana, Tylko czy mogę ją jeszcze ewentualnie zerwać i oddać im to wszystko bez problemu ??, bo jeśli tak to odnosząc stary internet neostrade livebox mógłbym wziąć sobie go ponownie i podpisać nową umowę z neo tylko że mając zniżki\promocje\większą prędkość jako " nowy klient ", Czy da się tak ??:)

Ten post był edytowany przez Amphilyon dnia: 03 Luty 2012 - 13:53

#2 Użytkownik jest niedostępny   WujekRada Ikona

• Kontrowersyjny Atsyzsaf
  • PipPipPipPipPip

Napisany 03 Luty 2012 - 18:04

Zobacz postAmphilyon, o 03 Luty 2012 - 13:48, napisał(a):

Stałem się właśnie posiadaczem Netia spot 10mb którego mam podłączonego przez kabel (nie przez wi-fi) -bo nikt nie raczył poinformować że nie dodają do zestawu wifi na usb tak jak to miałem w neostradzie livebox 2mb, ale mniejsza...
Chodzi mi o to że przy ściąganiu mam strasznie małe prędkości, przykładowo to co ściągałem ostatnio jeszcze na Neo z prędkością 125 kb\s +\- (powiedzmy), teraz na Neti o dziwo " 10mb " ściągam to samo z prędkością 40kb +\-, o co chodzi ?? czemu to tak wolno działa ??, a i ogólnie jak patrzę to i Youtube też zamula, a i sprawdzając przed chwilą na stronie " internet Speed test " ping wyświetla mi ms 190, a przed chwilą jak kliknąłem ponownie nagle zrobiło się 50 i tak sobie skacze a download Mbps wyświetliło na koniec testu 0.3 :E a upload 0.4 :E...

O co chodzi ?? bo jeśli to ma tak działać to ja tego badziewia nie chcę... i jeszcze ten kabel, widać że oni nastawiają się głównie na laptopy a nie komputery stacjonarne bo zamiast dawać wifi na usb i mieć problem z głowy to wolą naładować zbędnych kabli (do tego " długich " jak zwykle i innych zbędnych pierdół)...

niech ktoś pomoże :(

o teraz pokazuje ms 1048... no bravo Netia :)

aha i jeszcze takie pytanie, jak oni mi to już przysłali do domu to umowa jest podpisana, Tylko czy mogę ją jeszcze ewentualnie zerwać i oddać im to wszystko bez problemu ??, bo jeśli tak to odnosząc stary internet neostrade livebox mógłbym wziąć sobie go ponownie i podpisać nową umowę z neo tylko że mając zniżki\promocje\większą prędkość jako " nowy klient ", Czy da się tak ??:)

hehe... przeciążenie sieci ;) Raczej nic nie poradzisz. Kupiłeś kota w worku.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Hektor666 Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 03 Luty 2012 - 23:12

Jeżeli zamawiałeś przez internet to chyba można zerwać.

#4 Użytkownik jest niedostępny   RikasMalinka Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 04 Luty 2012 - 15:00

Zgłoś to jako awarię internet_hd@netia.pl

jak werjdziesz do netia spot: 192.168.1.254 to jaka jest podana prędkość synchronizacji ?

jak działało na NEO OK, to będzie także działać w Netii OK

#5 Użytkownik jest niedostępny   Amphilyon Ikona

• The continent of Legend
  • PipPipPipPipPip

Napisany 05 Luty 2012 - 12:23

Zobacz postRikasMalinka, o 04 Luty 2012 - 15:00, napisał(a):

Zgłoś to jako awarię internet_hd@netia.pl

jak werjdziesz do netia spot: 192.168.1.254 to jaka jest podana prędkość synchronizacji ?

jak działało na NEO OK, to będzie także działać w Netii OK

a jak w to wejść ?? bo ja mam ten internet i w ogóle płyta instalacyjna nie byłą potrzebna nawet, żadnej ikonki nie mam ani nic bo tylko kabel wystarczyło podłączyć i koniec (w przypadku wifi musiałbym się bawić z hasłami itd, ale nie mogę bo nie dodają usb-wifi do zestawu tak jak to miałem w neo :mad2: )

Ten post był edytowany przez Amphilyon dnia: 05 Luty 2012 - 12:24

#6 Użytkownik jest niedostępny   Adikss Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 02:16

Zobacz postAmphilyon, o 05 Luty 2012 - 12:23, napisał(a):

a jak w to wejść ?? bo ja mam ten internet i w ogóle płyta instalacyjna nie byłą potrzebna nawet, żadnej ikonki nie mam ani nic bo tylko kabel wystarczyło podłączyć i koniec (w przypadku wifi musiałbym się bawić z hasłami itd, ale nie mogę bo nie dodają usb-wifi do zestawu tak jak to miałem w neo :mad2: )

O jakie usb-wifi Ci chodzi? Netia Spot automatycznie ma włączone wifi.
Pod urządzeniem masz naklejkę, tam jest podana nazwa sieci jak i hasło do niej...
Polecam Ci stronę http://www.pomagam.net/art.php?39

#7 Użytkownik jest niedostępny   joszimitsu1990 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 09:47

Zobacz postAmphilyon, o 05 Luty 2012 - 12:23, napisał(a):

W przeglądarce w pasku adresu wpisz ten adres który ci kolega podał.

Adikss : Jemu chodzi o odbiornik wi-fi bo laptopy mają wbudowane a o korzysta z PC i musi przez RJ45 mieć podpiętego netia spota.

#8 Użytkownik jest niedostępny   anubis01 Ikona

• Wszystko należy upraszczać jak tylko można, ale nie bardziej.
  • PipPipPipPipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 09:59

A moze najpierw zadzwonic do netii, albo napisac i poczekac czy rozwiaza problem

Strona 1 z 1