spide123, o 07 Luty 2012 - 19:50, napisał(a):
Wiem doskonale co to znaczy podłożyć dźwięk po obraz, wiem też że jak się źle podłoży to będzie głos za szybko albo za późno, no sory ale to proste jak budowa cepa.
I to że poniżej 500 zł nie będę miał dobrego jakości mikrofonu to też nieprawda !!!
Test mikrofonu za 70 zł !!!
Za 70 zł jaka jest jakość, to jaka super jakość będzie tego za 200 zł
LINK
jaja sobie robisz?to ma być jakość?a ten basowy szum w tle?a może niewyraźne sepleniące zgłoski?i seplenienie podbijane przez kikrofon?
Chyba nigdy nie słyszałeś dobrego mikrofonu
tak ja ci wystarczy to ok ALE NIE MÓW O JAKOŚCI bo takowej brak - to oferuje kazdy syf i każdy mikrofon komputerowy...ba nawet na słuchawce jestem w stanie wyciągnąc wyższą jakość
zapomniałes o preampie bo to połowa sukcesu
napisałem - jak cudów sie nie spodziewasz bierz tego sinn - i tak bedzie lepszy niż syf vivanco z marnej karty(no ale ty wiesz lepiej po testach na youtube)
ps.nie chodziło mi o samo podłożenie dźwięku ale problemy z czestotliwością...widać sporo musisz sie jeszcze nauczyć
benek to że zbierają z 50cm to luz - ale niech mucha usiądzie obok

- nagranie do poprawki hehehe
pamiętam jak mi chrabąszcz odpalił sesje bo dotknął tłumika w mikserze czułego na dotyk
ps. to badziewie to zwykły dynamik - słuchawka w obudowie mikrofonu
kolega znawca filmowiec oczywiście pominął najważnieszą kwestię - to ma być mikrofon KIERUNKOWY czy DOOKÓLNY - bardzo ważny szczegół
jak kierunkowy to przede wszystkim długi kabel co wyklucza użycie z nędzą wbudowaną w laptopa ze wzgledu na zakłócenia
dookólny z kolei zbierze wszystko i niekoniecznie to co bedzie filmowane
Ten post był edytowany przez ZIB2000 dnia: 07 Luty 2012 - 23:18