Stary komputer zostal zastapiony konsola do gier Xbox 360 ponad 3 miesiace temu. Do przegladania internetu uzywalem swojego Samsunga Galaxy S, a czasami netbooka młodszego brata.
Poprzedni zestaw テストの種類:
HD4870 Palit
Intel Core 2 Duo E7400 3.2Ghz + Scythe Mugen 2
Jakies MoBo od Gigabyte
Corsair 4GB DDR2
OCZ Stealth Series 750W
Nie powiem ze na starej konfiguracji grało się strasznie, bo tak naprawdę było dobrze. Przeważnie każda gra była odpalana na najwyższych ustawieniach, z średnia 20-30 klatek na sekundę.
Jak ostatnio Crysis'a 2 odpalałem na maksymalnych ustawieniach, to było po prostu miodzio. No ale czasy się zmieniają...
Dla ciekawskich, nazwa NERV ( ネルフ ) pochodzi z anime Neon Genesis Evangelion. Tak się własnie nazywa organizacja która broni ziemię przed brutalnymi atakami istot zwanych "Angels" 天使.

Wiec tak, moje plany. Na razie generalnie to tylko foto relacja ze składania, i niestety nic specjalnego. Male tu i tam, poukładanie kabli, mam oploty od Darmacza! Kilka NERV "decali" itp.
Powodem tego jest brak $$, teraz muszę czekać 4 tygodnie do następnej wypłaty, i wtedy oczywiście "mod" się trochę ruszy. Na pewno mam zamiar zakryć siatka kilka miejsc,
szkielet(?), w który się wkłada DVD oraz HDD, i piwnice również. Ktoś to już kiedyś tutaj robił, ELDER? Tak czy inaczej, w siatkę wpakuje logo NERV zrobione z czerwonego akrylu, a następnie jego podświetlenie.
Obudowę również powypełniam wentylami Enermax Magma(gdzieś około 10 kupie), i jakimś kontrolerem prędkości. Z czasem pomysłów mi powpada...
Moim troszkę dalszym celem jest pełne zwodowanie systemu, oraz dodanie HD7990 do QuadFire kiedy już wyjdzie.
No to co, trochę specyfikacji. *Co do X79 oraz 3930K, darowałem sobie.
EVA jednostka 00: NERV ネルフ:
GPU: XFX HD7970 x2 Crossfire
CPU: Intel Sandy Bridge i7 2600K
MOBO: Asus Maximus IV Extreme-Z
RAM: Corsair Dominator 16GB 1866Mhz
CPU Cooler: Corsair Hydro H100
Obudowa: Corsair 800D
Zasilacz: Corsair 1200AX
SSD: Crucial M4 128GB
HDD: Samsung F3 1TB
Nagrywarka: Samsung Blu-Ray SH-B123
Karta dzwiekowa: Creative Titanium HD
Monitory: 3 x Dell IPS U2312HM
Klawiatura: Logitech G510
Glosniki: Logitech X-540
Myszka: Razer Mamba
Podkladka: Razer Destructor
Podkladka II:Razer Vespula
Sluchawki : AKG K242HD
3 monitory, o taaak
Oczywiście przed zakupem monitorów, musiałem wymienić biurko. Stare było sporo za male, a dorwałem fajne na eBay'u za £60 + £25 przesyłka. Co prawda używane, ale za taka cenę i rozmiar jest naprawdę super!
Fotki:
1. Paczki, pełno paczek.
2. Up & Running.
3. Monitory, kabelki.
唯一のネルフ
Ten post był edytowany przez Chise dnia: 19 Luty 2012 - 00:03

Zaloguj się

ASUS OC School
Ostatnio dodane tematy
Nowe artykuły
Najnowsze pliki

Wróć do góry