Testowałem 560Ti (uprzedzam pytania: tak Titanium, nie no Titanium, nowy system, najnowsze stery, obie karty wykręcone do granic możliwości. Wróć - moja 480tka do taktów codziennych z mojego siga. Max to takty do 3dmarków, na nich nie testowałem bo nie chciałem załamywać kumpla, który za tamten sprzęt dał ponad 3.5K

[znaczy cały komputer, ten już poza nawiasem

]) na 2500k@4.8Ghz i 8GB ram. Matko, jakie to wolne to głowa mała

Ktoś napisał wyżej, że GTX 480 jest 15% wydajniejszy. Że co proszę ?

Zamieńcie te dwie cyfry na miejsca i będzie właściwa wartość

Odpaliłem na tym batmana i włączyłem tylko DX11, FXAA (już nawet darowałem sobie CSAA) i fizykę na high. Masakra

Zanim się doczekałem płynności to koleś (właściciel tego cfg) wstawił mi herbatę a i tak w każdym nowszym obszarze było żabkowanie (prócz wiadomego doczytywania z dysku z powodu 1GB na 560Ti) Dla porównania: na sprzęcie z siga (z grafą ustawioną w tryb codzienny [ustawienia macie u mnie w sigu]) po odpaleniu batka na tych samych ustawieniach świat doczytuje się jakieś 2 sekundy, po czym mam non stop ok 40/50 fpsów i zero dalszych doczytek

Na CSAA x4 jest już gorzej (wyraźne spadki u mnie do ok 25/30, ale przy 1920x1080 raczej różnicę ciężko dojrzeć

Na 560Ti wolałem to sobie darować by się nie załamać

Lecimy dalej: Battlefield 3: 1920x1080 tryb ultra, AAx4. Odpalamy drugi (a w zasadzie pierwszy level, tego z pociągiem nie liczę), podchodzę do straganów - 17 fps, masakra

Dla porównania u siebie na tych samych ustawieniach najmniej fraps pokazał mi 31 i to tylko w tamtym momencie na całą grę. Pamiętajcie, że 560Ti też była podkręcona. Zatem jeśli ktoś mi powie, że 560ti zbliża się do 580tki to chyba śmiejnę mu się w lewe oko
iwanme, o 06 Luty 2012 - 08:31, napisał(a):
Za 1100 zł obecnie nie kupi GTX480 w dobrym stanie, jeśli już to referenta z kończącą się gwarancją. Do tej kwoty są obecnie HD6950, GTX470 i GTX560Ti.
Jeszcze wczoraj widziałem jak typ wygrał aukcję z 480tką za 995zł

EVGA
Ten post był edytowany przez HDR'o dnia: 06 Luty 2012 - 16:49