I Do czego chcę komputer?
Chcę go używać do grania w najnowsze tytuły na najwyższych detalach, uwzględniając przy tym możliwość nagrywania wszystkiego np. Frapsem. Chciałbym też na tym sprzęcie obrabiać filmy w 1080p.
II Jakie mam wątpliwości?
a) Mam na obecnym komputerze system Windows 7 Home premium 64 bit. Jest on na licencji OEM. Mam rozumieć że w przypadku kupna nowego komputera muszę kupić nowy system?
b) Czy system w wersji BOX będę mógł zainstalować legalnie na kolejny komputer jeśli np. bedę zmieniał na nowy? (oczywiście z poprzedniego go usuwając)
c) Podobno 2600k i 2500k w praktyce róźnią się w grach 0,5-1 klatką/s. Czy warto więc inwestować w droższy procesor?
d) Karta graficzna ostatnimi czasy to ciężki orzech do zgryzienia. AMD i nVidia wypuszczają coraz to lepsze karty, ale każda ma jakieś plusy/ minusy. Jaka byłaby odpowiednia? Podobno warto wstrzymać się narazie z kupnem bo wychodzą nowe Radeony i (dalej nie wiem, nie zagłębiałem się w temat).
e) Budżet. Najważniejsza kwestia. Myślałem o 3.000 zł, ale patrząc na ceny podzespołów które mi odpowiadają chyba będzie zagięty. Uwzględnie propozycje droższe niż to, ale napisałem 3.000 zł żeby łatwiej było wam się zorientować przy doborze części.
Z góry dziękuję za pomoc, i przepraszam jeśli będę upierdliwy.
Ten post był edytowany przez grajek82 dnia: 06 Luty 2012 - 02:31

Zaloguj się

ASUS OC School
Ostatnio dodane tematy
Nowe artykuły
Najnowsze pliki

Wróć do góry
Multi cytowanie