Forum PCLab.pl: Calkowicie darmowe konto bankowe... - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

• (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Calkowicie darmowe konto bankowe... Istnieje w ogole cos takiego? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   FoQs Ikona

• f0ku5 > you
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 06 Luty 2012 - 03:10

Z gory zaznacze ze widzialem tutaj w offtopie podobne tematy juz wczesniej, jednak chcialem odpowiedzi konkretnie na moje pytanie. Nie bic ;)

No wiec... czy istnieje obecnie cos takiego jak calkowicie darmowe konto bankowe? Czasy mBanku jak widac sie skonczyly, ja obecnie siedze w Aliorze (zalapalem sie na promocje przy ktorej prowadzenie konta jest darmowe przez rok), jednak coraz wiecej mnie rzeczy zaczyna w tym banku denerwowac.

Pamietam z poprzednich watkow, ze chyba jedynym takim kontem jest dbNet w Deutsche Banku? Z gory zaznaczam, ze zapis iz trzeba wykonac jedna transakcje karta w przeciagu miesiaca nie jest dla mnie zadnym problemem. Szukam po prostu czegos naprawde darmowego - najlepiej najbardziej podobnego do starego mBanku ;)

#2 Użytkownik jest niedostępny   Optymistyczny Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 03:26

http://getinonline.p...nto_skarbonkowe

#3 Użytkownik jest dostępny   fiszek Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 03:52

Eurobank ja tam mam i albo nie place nic albo coś rzędu 2 zł xd ale chyba nic nie płace

#4 Użytkownik jest niedostępny   =-Mav-= Ikona

• Ósmy pasażer Nostromo
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 06 Luty 2012 - 03:53

No przecież w mbanku nadal konto jest darmowe i chyba nic się w tej kwestii nie zmieniło? Płacisz tylko za kartę, ale co to jest te dwa złote, poza tym wystarczy stówę nią wydać i opłaty nie ma.

#5 Użytkownik jest niedostępny   FoQs Ikona

• f0ku5 > you
  • PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 04:25

Zobacz post=-Mav-=, o 06 Luty 2012 - 03:53, napisał(a):

No przecież w mbanku nadal konto jest darmowe i chyba nic się w tej kwestii nie zmieniło? Płacisz tylko za kartę, ale co to jest te dwa złote, poza tym wystarczy stówę nią wydać i opłaty nie ma.
no dobrze, ale jednak pod katem atrakcyjnosci takiego konta to obecnie dbNet wydaje mi sie lepsze niz mBank. Platnosc na 100 zl, a jakakolwiek platnosc to roznica :P

#6 Użytkownik jest niedostępny   =-Mav-= Ikona

• Ósmy pasażer Nostromo
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 06 Luty 2012 - 04:50

Chyba tylko wtedy gdy jesteś studentem który liczy każdy grosz a 10 złotych widział w jednym papierku ostatni raz pół roku temu. :E Poza tym pytałeś o darmowe konto, a nie darmową kartę.

#7 Użytkownik jest niedostępny   FoQs Ikona

• f0ku5 > you
  • PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 05:27

Zobacz post=-Mav-=, o 06 Luty 2012 - 04:50, napisał(a):

Chyba tylko wtedy gdy jesteś studentem który liczy każdy grosz a 10 złotych widział w jednym papierku ostatni raz pół roku temu. :E Poza tym pytałeś o darmowe konto, a nie darmową kartę.
no niby tak, ale darmowe konto to dla mnie ogol - lacznie z karta.
Studentem nie jestem, pracuje. Dwa zlote w ta czy w inna strone to nie problem, ale przyznam szczerze ze konta bankowe to wole wybierac najtansze :P

Widze tez ze ludzie polecaja mi po prostu konta ktore maja, ale to nie o to chodzi. Getin podany wyzej odpada, poniewaz w okol mnie nigdzie nie ma oddzialow.

A moje pytanie tak naprawde powinno brzmiec - czy jest w obecnej chwili cos bardziej atrakcyjnego cenowo niz dbNet ;)

P.S. Co do dbNet vs. mBank - w dbNet mam wszystkie bankomaty na swiecie za darmo tak jak teraz w Aliorze, przyzwyczailem sie juz do tego.

#8 Użytkownik jest niedostępny   vhp Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 07:48

Zobacz postfiszek, o 06 Luty 2012 - 03:52, napisał(a):

Eurobank ja tam mam i albo nie place nic albo coś rzędu 2 zł xd ale chyba nic nie płace

To się dowiedz dokładnie czy płacisz czy nie, a potem pisz, bo wyglądasz jak naganiacz z Eurobanku. W EB jest opłata za token i kartę.

W GetinOnline nic nie płacisz, jak nie weźmiesz konta w jakiejś promocji. Nie musisz spełniać absolutnie żadnych warunków typu jedna transakcja kartą.

Ten post był edytowany przez vhp dnia: 06 Luty 2012 - 07:48

#9 Użytkownik jest niedostępny   qbcio Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 07:51

W deutsche bank jest konto dbnet. Darmowe ale obwarowane jednym wymogiem - jedna transakcja miesięcznie (jakakolwiek transakcja gotówkowa lub bezgotówkowa).

#10 Użytkownik jest niedostępny   Lack Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 08:22

Zobacz postFoQs, o 06 Luty 2012 - 05:27, napisał(a):

Widze tez ze ludzie polecaja mi po prostu konta ktore maja, ale to nie o to chodzi. Getin podany wyzej odpada, poniewaz w okol mnie nigdzie nie ma oddzialow.

No popatrz, jeden bank Ci nie pasuje, bo nie jest w pobliżu, ale spodziewasz się mimo wszystko, że ktoś Ci oddział wybuduje na przeciwko i może jeszcze kawą poczęstuje co rano, za całe 0 zł miesięcznie? Beggars can't be choosers.

#11 Użytkownik jest niedostępny   Zigu17 Ikona

• Bardzo złe "mody" tu grasują...
  • PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 08:23

dobre konto w millennium. Wymogi: wpływ tysiaka na konto + jedna dowolna tran. kartą, a do tego masz wszystkie bankomaty za free

#12 Użytkownik jest niedostępny   FoQs Ikona

• f0ku5 > you
  • PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 08:34

Zobacz postqbcio, o 06 Luty 2012 - 07:51, napisał(a):

W deutsche bank jest konto dbnet. Darmowe ale obwarowane jednym wymogiem - jedna transakcja miesięcznie (jakakolwiek transakcja gotówkowa lub bezgotówkowa).

zerknij prosze na moje posty wyzej :P

Zobacz postLack, o 06 Luty 2012 - 08:22, napisał(a):

No popatrz, jeden bank Ci nie pasuje, bo nie jest w pobliżu, ale spodziewasz się mimo wszystko, że ktoś Ci oddział wybuduje na przeciwko i może jeszcze kawą poczęstuje co rano, za całe 0 zł miesięcznie? Beggars can't be choosers.
jeszcze jakies opinie?

Zobacz postZigu17, o 06 Luty 2012 - 08:23, napisał(a):

dobre konto w millennium. Wymogi: wpływ tysiaka na konto + jedna dowolna tran. kartą, a do tego masz wszystkie bankomaty za free

i w jaki sposob to jest lepsze od deutsche banku?

#13 Użytkownik jest niedostępny   Lack Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 08:55

Zobacz postFoQs, o 06 Luty 2012 - 08:34, napisał(a):

jeszcze jakies opinie?

Wiele. W swojej pracy też liczysz na klientów którzy chcą usługi/produkt za darmo?
Z bankiem będzie Cię łączyć nierzadko relacja statystycznie dłuższa niż z żoną, jeśli weźmiesz np kredyt hipoteczny na mieszkanie. Wtedy bardzo łatwo się przekonać dlaczego niektóre banki są "darmowe" a inne nie.

Zobacz postFoQs, o 06 Luty 2012 - 08:34, napisał(a):

i w jaki sposob to jest lepsze od deutsche banku?

Maja blizej oddzial do Ciebie. Wyczytane miedzy wierszami.

#14 Użytkownik jest niedostępny   vhp Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 09:01

Zobacz postLack, o 06 Luty 2012 - 08:55, napisał(a):

W swojej pracy też liczysz na klientów którzy chcą usługi/produkt za darmo?

Jakie "za darmo"? Przecież banki obracają moją kasą. Przecież - globalnie rzecz ujmując - my praktycznie nie mamy swoich pieniędzy. Nasze pieniądze mają banki. To skandal, że one mają jeszcze czelność żądać jakichś opłat.

Ten post był edytowany przez vhp dnia: 06 Luty 2012 - 09:04

#15 Użytkownik jest niedostępny   iwanme Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 09:05

Dość spoko jest też konto <30 w BZWBK, zaletą jest sporo oddziałów w każdym większym mieście. Konto jest ok, wygodne w użytkowaniu (Mam też w Citi, ale to w BZWBK jakoś bardziej mi podpasowuje), minusem są przeciętne lokaty w samym BZWBK i to że jakiś czas temu wprowadzili odpłatność za wypłaty z Euronetu.

No popatrz, jeden bank Ci nie pasuje, bo nie jest w pobliżu, ale spodziewasz się mimo wszystko, że ktoś Ci oddział wybuduje na przeciwko i może jeszcze kawą poczęstuje co rano, za całe 0 zł miesięcznie?

Ja założyłem konto w BZWBK 'bo miałem blisko' i jak się przeprowadziłem to akurat tak się złożyło, że nowy oddział powstał naprzeciwko mnie :P

#16 Użytkownik jest niedostępny   FoQs Ikona

• f0ku5 > you
  • PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 09:09

Zobacz postLack, o 06 Luty 2012 - 08:55, napisał(a):

Wiele. W swojej pracy też liczysz na klientów którzy chcą usługi/produkt za darmo?
Z bankiem będzie Cię łączyć nierzadko relacja statystycznie dłuższa niż z żoną, jeśli weźmiesz np kredyt hipoteczny na mieszkanie. Wtedy bardzo łatwo się przekonać dlaczego niektóre banki są "darmowe" a inne nie.

Maja blizej oddzial do Ciebie. Wyczytane miedzy wierszami.

czlowieku, ale czemu Ty sie bulwersujesz w moim temacie ze szukam najtanszego banku? Rozumiem (patrzac na Twoje slowa), ze lecisz od razu do najdrozszego?
Spytalem tylko czy jest cos lepszego od dbNeta z pominieciem Getina. Jesli nie masz nic do powiedzenia w danym temacie to przestan w ogole sie wypowiadac...

#17 Użytkownik jest niedostępny   Lack Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 09:21

Zobacz postFoQs, o 06 Luty 2012 - 09:09, napisał(a):

czlowieku, ale czemu Ty sie bulwersujesz w moim temacie ze szukam najtanszego banku? Rozumiem (patrzac na Twoje slowa), ze lecisz od razu do najdrozszego?
Spytalem tylko czy jest cos lepszego od dbNeta z pominieciem Getina. Jesli nie masz nic do powiedzenia w danym temacie to przestan w ogole sie wypowiadac...

Przykro mi, ale nie rozumiesz. Nie pominąłeś też Getina - dodałeś, później, że nie masz oddziału w pobliżu. Wszyscy mają teraz wyciągać jakieś oferty z rękawa w nadziei, że jakiegoś kruczka sobie nie znajdziesz? Audiotele jakieś?
Mam/miałem konta w kilku bankach i wiem, że dostajesz to za co płacisz, czyli za 0 zł praktycznie 0 obsługi, więc polecam spojrzeć ponad cyferki.

Zobacz postvhp, o 06 Luty 2012 - 09:01, napisał(a):

Jakie "za darmo"? Przecież banki obracają moją kasą. Przecież - globalnie rzecz ujmując - my praktycznie nie mamy swoich pieniędzy. Nasze pieniądze mają banki. To skandal, że one mają jeszcze czelność żądać jakichś opłat.

Jeśli masz odpowiednie saldo na koncie, to nikt nawet nie wspomni o opłatach za prowadzenie konta. Jeśli trzymasz tam drobne na waciki, to myślisz, że z obrotu takiej kasy te wszystkie marmurki utrzymają?

#18 Użytkownik jest niedostępny   DavidPRG Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 09:38

Tak mi się wydaje że dbnet to konto którego szukasz. A jak chcesz to możesz nam napisać jakie banki stacjonarne masz w okolicy jeśli Ci zależy na oddziale.

#19 Użytkownik jest niedostępny   FoQs Ikona

• f0ku5 > you
  • PipPipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 10:22

najblizej mam millenium ktore kompletnie mi nie pasuje, potem aliora w ktorym jestem, a deutsche bank mam troszeczke dalej, ale po drodze do pracy. Tak naprawde ta blistkosc oddzialu nie jest jakims krytycznym kryterium, no ale getina po prostu nie chce. Cos mnie zniecheca do tego banku.
Wybor chyba jednak padnie na tego deutsche banka, bo tanszej alternatywy nie widze...

#20 Użytkownik jest niedostępny   DavidPRG Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 06 Luty 2012 - 11:55

Tak więc podsumowując ten dbNet będzie najlepszym wyborem zwłaszcza jak jest po drodze :thumbup:

• (3 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3