Forum PCLab.pl: Wycena Sapphire Radeon HD5770 Vapor-X - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Informacja

Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z regulaminem działu. Wątki niezgodne z regulaminem lub bez podanej ceny przedmiotów będą usuwane.

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wycena Sapphire Radeon HD5770 Vapor-X na gwarancji do wrzesnia Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Chemist Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 07 Luty 2012 - 09:26

Prosilbym Was Labowicze o wycene tego GPU.
Prawdopodobnie kupie cos mocniejszego.

Jako ze nie ma innej zakladki, pisze tu.
Prosze moderatorow o nie usuwanie tematu, narazie.

Ten post był edytowany przez Chemist dnia: 07 Luty 2012 - 09:27

#2 Użytkownik jest dostępny   Speed! Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 10:23

340 zł

#3 Użytkownik jest niedostępny   MRx21 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 12:36

300 zł

#4 Użytkownik jest niedostępny   mentos Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 14:24

hm :hmm: też tak sądzę że 300 zł będzie uczciwą kwotą za ten model i na te realia
@Speed! za 340 to chądzą ostatnio ale asusy z voltage tweak i miedzianym rdzeniem, co jest imho lepszym wyborem i wartym więcej zwłaszcza, że można juz było dostrzec pierwsze wyprzedaże tzw. leżaków, właśnie za tyle (tutaj były np 2 takie sztuki)
a z biegiem czasu im bliżej do premiery nowych hd77x0 15.02 rynek wtórny powinien jeszcze się rozkręcić z tymi kartami w atrakcyjniejszych cenach - wiadomo tak się dzieję zawsze z wypieraniem starego :P
//edit: Żeby nie śmiecić w kolejnym poście
@smilehunter może masz i rację, tego nie wiem, nie miałem jej jeszcze w rękach, vapor-x radiatorek swój widać mna lepszy ale bądź co bądź jeżeli już się ktoś rozgląda za używkami to odrazu trzeba wywalić standardowe wyjce, bo po co się męczyć - jakieś accelero bądź zalmana vf z poprzedniej swojej grafy i jest fest :) btw. accelero s1 v1,2 itp chodzą teraz używane za grosze ;)

Ten post był edytowany przez mentos dnia: 07 Luty 2012 - 16:36

#5 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter Ikona

• Niegdyś fan AMD...
  • PipPipPipPipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 15:54

Tyle, że ten CuCore od Asusa to głośna i gorąca padaka. :thumbdown:
Licytacja od 300zł i zobaczysz za ile pójdzie.

#6 Użytkownik jest niedostępny   lukech Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 16:03

Wystawianie na licytację przedmiotów od wysokiej kwoty mija się z celem, przy tak popularnym rynku na karty graficzne.
Jeśli już licytacja to od 1 zł, z dobrym opisem i zdjęciami, a cena i tak osiągnie rynkową, niezależnie od tego czy wystawisz od 1zł, 5 zł, 100zł czy 300 zł. A im wyższa cena początkowa tym więcej trzeba zapłacić allegro za wystawienie i tym mniej ofert w aukcji, a więc później mniejsze 'wyróżnienie' wśród innych, podobnych.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Felson Ikona

• Piję piwo więc jestem!
  • PipPipPipPipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 16:06

W kategorii Komputery opłata za wystawienie jest zwracana jeśli przedmiot się sprzeda.

BTW. Zawsze można wystawić za friko na gumtree i tablicy

#8 Użytkownik jest niedostępny   Chemist Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 16:49

Dzieki za spostrzezenia.
Myslalem wlasnie tak o 300zl.

#9 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter Ikona

• Niegdyś fan AMD...
  • PipPipPipPipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 17:13

Wystawianie na licytację przedmiotów od wysokiej kwoty mija się z celem, przy tak popularnym rynku na karty graficzne.

Doświadczenie podpowiada mi zupełnie co innego: moja aukcja - zaczynaliśmy od ~250zł ;)

#10 Użytkownik jest niedostępny   wooow Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 17:24

W innej aukcji (dosłownie tydzień temu) kupiłem 5770 za 385 zł. Karta była wystawiona od 1 zł, liczyłem, że kupię tanio wyszło inaczej.Nie oszukujmy się kupujący często wolą zapłacić parę zł więcej, a kupić u osoby godnej zaufania.Dlatego trudno porównywać ceny na allegro, zbyt dużo zmiennych.

#11 Użytkownik jest niedostępny   mentos Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 07 Luty 2012 - 18:03

Zobacz postwooow, o 07 Luty 2012 - 16:24, napisał(a):

W innej aukcji (dosłownie tydzień temu) kupiłem 5770 za 385 zł. Karta była wystawiona od 1 zł, liczyłem, że kupię tanio wyszło inaczej.Nie oszukujmy się kupujący często wolą zapłacić parę zł więcej, a kupić u osoby godnej zaufania.Dlatego trudno porównywać ceny na allegro, zbyt dużo zmiennych.

pierwsza i naczelna zasada rozsądku (wszędzie, nie tylko na Allegro) - nie wchodzi się w wyścig między stado baranów :E
a ty się dałeś podpuścić i się teraz głupio usprawiedliwiasz, że słono przepłaciłeś, no cóż.. wolna wola :P

co do tematu - nie ma co się oszukiwać, to rynek ustala aktualną kwotę - jest wystawiony taki vapor-x za 350 zł więc na dzień dzisiejszy okolice tego to jest realna wartość tej karty. A radzę się pośpieszyć, bo to ostatnie chwile na taką cenę, za jakiś tydzień ceny tych kart z automatu spadną, pozdr. :cool:

Ten post był edytowany przez mentos dnia: 07 Luty 2012 - 18:06

Strona 1 z 1