Forum PCLab.pl: DC e6700 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

DC e6700 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   tricekk Ikona

• Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 08 Luty 2012 - 09:26

Witam za namowa uzytkownikow wymienilem zasilacz na Chieftec BPS-500S 500W i prosze o porade jak podkrecic procka dual core e6700 3,2 bo mam z tym maly problem wczesniej na e2160 bez problemu krecilem go na 2,5 na boxowym chodzeniu ale mialem tam 1:1 a tu fsb:ram mam 2:3 i cos nie idzie mi ;) a chcial bym go wykrecic do min 3,5 tez na boxowym chlodzeniu na dniach wymienie wiatrak na cos lepszego. Malo w internecie jest porad na temat tego procka jedynie co znalazlem to opinia ta i co sadzicie o tym czy to jest dobre rozwiazanie czy macie lepszy pomysl temperatura wynosi 32 stopnie w spoczynku(gg firefox winamp) a karty graficznej 28-30 grajac temp rosna procka max 45-48 a grafiki ok 50-55 przy max obciazeniu np 3DMark06 spr speedfan.
Zwracam sie z prosba o podpowiedzi link ponizej do pelnej konfiguracji kompa oraz poprzedniego mojego tematu

link

Dziekuje za poswiecony czas na czytanie moich wypocin ;)

#2 Użytkownik jest niedostępny   ZIB2000 Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 08 Luty 2012 - 20:16

zmień mu tylko szynę na 1333(wyjdzie 4GHZ - wystarczy) - ram się powinien sam ustawić - porad jest cała masa - przecież to core 2 duo i każdy podkręca się tak samo.Być może będziesz musiał lekko podbić napiecie procka
powinien ruszyć(chociaż ma spory mnożnik) tylko go nie ugotuj

Strona 1 z 1