Forum PCLab.pl: Zestaw do Gier ok. 2000 zł - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Zestaw do Gier ok. 2000 zł Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Erkor Ikona

• Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 08 Luty 2012 - 09:53

Cześć! Poprosiłem o pomoc w złożeniu nowego komputera do GIER za ok 2000 zł na innym forum, oto co mi zaproponowali:
Zestaw komputera

W tym zestawie nie podoba mi sie firma płyty głownej i karta graficzna( moi znajomi którzy posiadaja karty tej firmy słysze negatywne opinie np. Gry przy tych garta na duzych detalach ścinają się moze to wynikać z tego że nie wszystkie gry sa robione pod te karty).

Prosze o skomentowanie tej listy ew. skorygowanie.

Ps. Prosze też o propozycje obudowy w cenie ok 100-150 zł

#2 Użytkownik jest niedostępny   pitu90 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 10:16

W tym zestawie nie podoba mi sie firma płyty głownej i karta graficzna( moi znajomi którzy posiadaja karty tej firmy słysze negatywne opinie np. Gry przy tych garta na duzych detalach ścinają się moze to wynikać z tego że nie wszystkie gry sa robione pod te karty).

A jaką znajomi mają kartę, bo sama firma to akurat niewiele mówi, skoro im się gry ścinają to może pora wymienić komputer. Obie firmy mają dobre opinie. Asrock to nie to co kiedyś, teraz firma robi znacznie lepsze płyty główne, zresztą poczytaj trochę na forum, to się przekonasz.

Obudowa do tj kwoty to albo 410 albo 310

Zestaw który podałeś ok z tym że pamięć mogła by być w jednej kości i np. Goodram. Procesor można by było kręcić dla lepszej wydajności ale trzeba by było chłodzenie dokupić.

Ja od siebie proponuje taki zestaw( budżet lekko przekroczony)

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez pitu90 dnia: 08 Luty 2012 - 10:17

#3 Użytkownik jest niedostępny   Erkor Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 08 Luty 2012 - 17:41

Pisze/rozmawiam też z innymi i z tego co wiem to ta płyta główna nie jest najlepszym wyborem czy mógłbyś zaproponować mi coś innego np. gigabyte ?

Kary uczepiłem się dlatego tak bo wiem, że nie każda gra od razu posiada patch pod tego rodzaj karty... Moge dać przykład np. na wiedźminie.. I jeżeli możesz to zaproponuj coś innego ja to skonsultuje z innymi i juz sam wywnioskuje co kupić.

Dlaczeog proponujesz taką a nie inna pamięć? Dlaczego zmieniłeś procesor? - wydawał sie dobry..

#4 Użytkownik jest niedostępny   pitu90 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 19:23

W tej cenie raczej nie znajdziesz lepszej płyty.. Co w tej jest takiego złego ? bardzo dobry wybór cena/jakość. Asrock
robi teraz bardzo dobre płyty to nie to samo co było kiedyś..

Kary uczepiłem się dlatego tak bo wiem, że nie każda gra od razu posiada patch pod tego rodzaj karty...

Znaczy chcesz coś od nvidi?

W tej cenie Radeon będzie wydajniejszy od Nvidi
6850(trochę stary test)

Jak na upartego chcesz coś od Nvidi to GTX460

Pamięć w zupełności wystarczy Goodram do tego masz dożywotnią gwarancje, w jednej kości dlatego żeby moc dołożyć kiedyś 2.

i5 jest porostu wydajniejszy od AMD, przy tym chłodniejszy, do AMD już musiał byś brać lepsze chłodzenie i go mocno kręcić żeby zyskać lepszą wydajność.

TEST
może akurat tego procka nie ma, ale są AMD i sam zobacz, że różnica jest spora.

Ten post był edytowany przez pitu90 dnia: 08 Luty 2012 - 19:24

#5 Użytkownik jest niedostępny   Erkor Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 08 Luty 2012 - 21:22

TAKA PŁYTA GŁOWNA MOGŁA BY BYĆ ? http://www.gigabyte....spx?pid=3896#ov

Tak do 600 zł płyte moge kupić...

#6 Użytkownik jest niedostępny   Kunnorinno Ikona

• Arachnofob nadzwyczajny
  • PipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 21:27

Po co ci to mobo skoro nie zmieścisz się w cenie z procem z odblokowanym mnożnikiem ? Chyba że potem będziesz zmieniać

#7 Użytkownik jest niedostępny   pitu90 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 21:48

jak juz chcesz wydać te 600 na płytę to chyba będzie najlepsze rozwiązanie Asus P8Z68-V/GEN3 ta co podałeś trudno dostępna, chodź zachęca dysk ssd razem z płyta. Jak trafił byś gdzieś na tą płytę z tym dyskiem 20GB to możesz kupić, będzie można zastosować Intel Smart Response bez wydawania dodatkowej kasy na SSD

Ten post był edytowany przez pitu90 dnia: 08 Luty 2012 - 21:52

Strona 1 z 1