Forum PCLab.pl: Genius Ergo 525v Laser problem - Odskakiwanie wskaźnika - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Genius Ergo 525v Laser problem - Odskakiwanie wskaźnika

#1 Użytkownik jest niedostępny   Sewe_1313 Ikona

• Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 08 Luty 2012 - 11:59

Witam
Wczoraj zakupiłem podkładkę za 8 zł (taką zwykłą) pod mysz Genius Ergo 525v Laser. Wiadomo myszka jest laserowa i od momentu korzystania z podkładki zauważyłem, ze wskaźnik myszki uciążliwie odskakuje. Nie raz miałem problem z wciśnięciem przycisku, bo wskaźnik mi odskakiwał. Czy praca myszki laserowej zależy od podłoża na jakim myszka pracuje? Sprawdzałem laser jest czysty nie ma żadnych "włosków" czy czegoś w tym rodzaju.

Ten post był edytowany przez nietopyrz dnia: 08 Luty 2012 - 20:45
Powód edycji: pkt 6 reg.

#2 Użytkownik jest dostępny   Mr. 3 Ikona

• FUTURE WORLD BOXING CHAMP
  • PipPipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 12:45

Lasery we większości są bardziej wrażliwe na powierzchnie w porównaniu do optyków (a miało być odwrotnie ;)).

Kup Tracer Laser, najlepiej czarną - L06 (Golden Laser).

Ten post był edytowany przez Mr. 3 dnia: 08 Luty 2012 - 12:46

#3 Użytkownik jest niedostępny   Sewe_1313 Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 08 Luty 2012 - 20:02

No właśnie są bardziej wrażliwe a ta podkładka nie jest chyba przeznaczona do myszy laserowych. A Steelseries QcK? Bo tę podkładkę chciałem kupić już dawno. Bedzie się dobrze nadawać pod laserówkę?

#4 Użytkownik jest niedostępny   **** faSt Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 20:27

Ja słyszałem, że laserowe to działają poprawnie tylko na twardej podkładce.

Ten post był edytowany przez **** faSt dnia: 08 Luty 2012 - 20:30

#5 Użytkownik jest dostępny   Mr. 3 Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 20:33

Weź to co pisałem.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Sewe_1313 Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 09 Luty 2012 - 10:53

Mr. 3 a czy ta podkładka jest dla graczy? Potrzebuje profesjonalnej podkladki specjalnie dla graczy.

#7 Użytkownik jest dostępny   Mr. 3 Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 11:20

n/c

A co jest takiego specjalnego w sprzęcie "dla graczy"?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Sewe_1313 Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 10 Luty 2012 - 18:43

Jeżeli byś grał z jednymi z lepszych w teamie to dla Ciebie tez by było to ważne jaki się ma sprzęt :)

#9 Użytkownik jest dostępny   Mr. 3 Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 10 Luty 2012 - 20:40

Dalej mi nie wytłumaczyłeś, co jest takiego specjalnego w sprzęcie "dla graczy"?

Możliwość aktualizacji firmware podkładki?

#10 Użytkownik jest niedostępny   Sewe_1313 Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 10 Luty 2012 - 23:46

W sprzęcie dla graczy ważna jest wygoda gry i precyzyjność. Weźmy na przykład słuchawki. Jeżeli dźwięk jest trójwymiarowy to słychać wyraźniej kroki przeciwnika w jednej ze słuchawek. Na zwykłych słuchawkach było by to prawdopodobnie słychać równo w prawym i lewym głośniku, jednak w lepszych słuchawkach np. Creative Fatality tak czegoś byśmy nie mogli zauważyć, nie wspominając już o wygodzie i nie bolących uszach po dłuższym czasie. Czas na myszkę. Myszki dla graczy są specjalnie wyprofilowane i bardziej precyzyjne gdzie precyzyjność przy grach FPS jest ważna. Podkładka? Podkładka usprawnia nam poprawne działanie myszki i zarówno poprawia również wcześniej wymienioną wygodę. Klawiatura jest ważna, ale nie będę się rozpisywać gdyż dla każdego jest ważne co innego :). A więc reasumując odpowiedź na pytanie "co jest specjalnego w sprzęcie dla graczy" odpowiadam jakość, komfort gry, precyzyjność, wygoda.

#11 Użytkownik jest niedostępny   nietopyrz Ikona

•  
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy

Napisany 11 Luty 2012 - 00:22

:slap: przebudź się z tej marketingowej indoktrynacji. Wybacz, że po raz setny nie będę tłumaczył zagadnienia, ale za to odeślę Cię do kompetentnych źródeł. Sprawdź techfanatyka i FAQ na itfans.

#12 Użytkownik jest niedostępny   oranger99 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 11 Luty 2012 - 00:25

Skoro Creative Fatality uważasz za słuchawki dla graczy to szczere współczucia...
Jedynie w tych słuchawkam zgadzam się tylko w nazwie - jak sama wskazuje są fatalne ;)
Skoro tak bardzo chcesz "for gamer" to kup coś z kalejką właśnie taką i miej radoche z przepłacenia x2/x3 za logo ;)
PS: Dostałeś propozycję tylko jednej podkładki, a wiesz czemu? Przestudiuj wpierw jak poprawnie założyć temat.
Nie podałeś jaki wolisz ślizg, wymiar podkładki, czy szmacianka czy twarda.
Oraz masz w podczepionym temacie podane podkładki godne uwagi, niestety nie posiadają naklejki for gamer i nie będzie niestety szpanu przed kolegami ;/

#13 Użytkownik jest dostępny   Mr. 3 Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 11 Luty 2012 - 00:50

Zobacz postSewe_1313, o 10 Luty 2012 - 23:46, napisał(a):

W sprzęcie dla graczy ważna jest wygoda gry i precyzyjność.
Zgadzam się.

Weźmy na przykład słuchawki. Jeżeli dźwięk jest trójwymiarowy to słychać wyraźniej kroki przeciwnika w jednej ze słuchawek. Na zwykłych słuchawkach było by to prawdopodobnie słychać równo w prawym i lewym głośniku, jednak w lepszych słuchawkach np. Creative Fatality tak czegoś byśmy nie mogli zauważyć, nie wspominając już o wygodzie i nie bolących uszach po dłuższym czasie.
Było komentowane, więc oszczędzę bólu.

Myszki dla graczy są specjalnie wyprofilowane i bardziej precyzyjne gdzie precyzyjność przy grach FPS jest ważna.
Ja np., jak i kupa innych osób wolę symetryczne szczury.
Z tym można się kłócić, jeśli popatrzymy na to, jakie bebechy znajdują się w myszkach najpopularniejszych pseudogamingowych marek.

Podkładka? Podkładka usprawnia nam poprawne działanie myszki i zarówno poprawia również wcześniej wymienioną wygodę.
To mam rozumieć, że zapewniają to tylko podkładki "FOR GAMING"?

Tkwij dalej w błogiej nieświadomości i kieruj się tym co mówią pro gracze z pro teamów i dzieci na Wiaderku, CSCenter.PL, cs-puchatku, czy też jeszcze głupszych serwerowniach okupowanych przez młodzież z dysmózgią, która chce być pro wzorując się na no-life'ach.

Wygrasz dwa tysie u bukmacherów, to zainwestuj w Mambę 2012, Ironclada, BlackWidow Ultimate i Megalodon 7.1. Wzbudzisz tym największy respekt na serwerze i wśród kolegów z teamu, a wśród nas najwyższy stopień głupoty.

Ten post był edytowany przez Mr. 3 dnia: 11 Luty 2012 - 00:59

#14 Użytkownik jest niedostępny   Sewe_1313 Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 12 Luty 2012 - 12:54

@oranger99
Podalem sluchawki Creative Fatality jako przyklad. Z gory zalozyles, ze dla mnie to sa najlepsze sluchawki... Ja tak nie sądzę, ze sa one najlepsze a juz w ogole, ze dobre. To byly pierwsze sluchawki ktore mi przyszly do glowy. Proponuje zamknac temat. I nie chodzi tu wcale o zaden "szpan" przed kolegami, bo nie zalezy mi na tym...
@Mr. 3
Chciałbym Ci jedynie powiedziec, ze nie gram w CS, bo dla mnie to za przeproszeniem g*wno.

Strona 1 z 1