falconepl, o 08 Luty 2012 - 13:12, napisał(a):
Przymierzam się do zakupu urządzenia wielofunkcyjnego (drukarka + skaner), które spełniałoby poniższe wymagania:
- niewielki rozmiar
- drukarka tania w eksploatacji
- możliwość druku dwustronnego
- skanowanie w rozsądnej jakości
- podajnik papieru z przodu urządzenia
- bez szaleństw cenowych (koszt zakupu w granicach 400-500 zł)
- Wi-Fi (opcjonalnie)
Pisząc niewielki rozmiar mam na myśli urządzenie pokroju
HP Photosmart C4280 [
specyfikacja na stronie HP] [
wymiary].
Co się dodatkowo tyczy powyższego... Hewlett-Packard opróżnia portfel błyskawicznie, gdy tylko pojawia się kwestia zakupu nowego tuszu, także raczej nie biorę ich urządzeń pod uwagę.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
A nie lepiej wybrać jednak jakąś laserówkę? Drukuje tylko w czarnym kolorze ale za to koszta ekploatacji masz bardzo niskie. Sam posiadam obecnie Lexmarka x340 i byłbym z niego całkiem zadowolony gdyby nie fakt, że do ustrojstwa nie mam poprawnie działających sterowników pod win7, a co za tym idzie stała mi się zupełnie zbędna. Szkoda bo koszta druku są bardzo niskie - toner na ok 6 tyś stron kosztował mnie z przesyłką 109zł...
Ze względu na powyższe sam właśnie kupuję nowy "kombajn" i bedzie to na bank laserowy. Myślę nad jakimś Samsugiem - o zakupie zdecyduje oczywiście dostępność zamienników tonera i jego koszty

. Przed wspomnianym Lexmarkiem miałem zawsze same drukarki atramentowe (zwykłe i kombajny) ale nie żałuję zmiany. Chyba, ze ktoś potrzebuje kolorowe wydruki, tylko sęk w tym jak często to nam jest potrzebne? Chyba nie drukujemy tam zdjęć, które można łatwo i tanio wydrukować "profesjonalnie" w punkcie foto

. W atramentówkach denerwowało mnie uzupełnianie tuszu - albo kupujemy cały kartridż, który zwykle jest mało opłacalny, albo bawimy się strzykawkami (używałem w większości do HP i Canona). Do tego jeśli ktoś chce drukować prace, jakieś materiały do nauki etc to laserówka moim zdaniem jest najlepsza opcją - przynajmniej pod względem kosztów utrzymania. No chyba, ze jednak kolor jest z jakichś względów priorytetem, to wtedy oczywiscie pozostaje tylko atramentówka - laserówki w kolorze są zbyt drogie w zakupie i eksploatacji.
Ten post był edytowany przez jbj dnia: 09 Luty 2012 - 18:25