Forum PCLab.pl: Problem z podłączeniem Linksys E1200 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Problem z podłączeniem Linksys E1200

#1 Użytkownik jest niedostępny   freddy88 Ikona

• Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 08 Luty 2012 - 16:44

Witam wszystkich użytkowników. Zacznę od początku. Przez 2 lata używałem tp-linka W8901G niestety tydzień temu padł na dobre. Połączenie było proste: z gniazdka tel. kablem dsl(ten cieńszy) do routera, a z routera kablem ethernet(ten grubszy) do komputera. Teraz kupiłem Linksysa e1200 i mam taki problem. Otóż w tym routerze nie ma wejścia na ten właśnie kablel tel. Podczas instalacji wyskakuje komunikat żeby podłączyć router do modemu oraz do komputera coś w tym stylu. Czy muszę kupić do niego osobny modem? a może istnieją jakieś przejściówki do gniazdka tel. żeby podłączyć ten grubszy kabel? Proszę o rady jak to wszystko podłączyć. Z góry dziękuję.

#2 Użytkownik jest niedostępny   vhp Ikona

• PipPipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 16:59

Kupiłeś zły ruter - powinieneś był kupić z wbudowanym modemem ADSL. Rozwiązania dwa: wymieniasz ruter albo dokupujesz modem ADSL z wyjściem ethernetowym.

Ten post był edytowany przez vhp dnia: 08 Luty 2012 - 17:00

#3 Użytkownik jest niedostępny   freddy88 Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 08 Luty 2012 - 17:24

Okazało się że niestety nie ma możliwości wymiany:/ a jak myślisz czy była by możliwość użyć tego starego tp-linka W8901G jaka "przewodnika" zamiast kupować modem? bo w starym routerze wysiadło mi wifi, ale po kablu działa dalej.

#4 Użytkownik jest niedostępny   Grzegorz_J Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 16:14

Zobacz postfreddy88, o 08 Luty 2012 - 17:24, napisał(a):

Okazało się że niestety nie ma możliwości wymiany:/ a jak myślisz czy była by możliwość użyć tego starego tp-linka W8901G jaka "przewodnika" zamiast kupować modem? bo w starym routerze wysiadło mi wifi, ale po kablu działa dalej.

Mozesz od TP-Linka ciagniesz kabel ethernet do wejscia WAN w E1200 i ustawiasz w E1200 automatyczne pobieranie IP i jedziesz. Polecam w E1200 sciagnac ze strony Linksysa nowy firmware bedzie wtedy strona routera po polsku ;). Po wgraniu nowego firmware-u zrob reset do ustawien fabrycznych po to, zeby router wczytal sobie prawidlowo aktualizacje ;)

Strona 1 z 1